בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

הושק קמפיין "שנת 2020 בתיירות לנפאל"

שגרירות נפאל בישראל השיקה בתל אביב את הפרויקט הבינלאומי "Visit Nepal 2020" במקביל להשקתו במדינות אחרות. בעברית נקרא הפרויקט "שנת התיירות בנפאל 2020".

בנפאל מבקרים מידי שנה כמיליון תיירים. ממשלת נפאל יזמה מבצע קמפיין עולמי להכפלת מספר התיירים ולעודד ביקורים בנפאל. גם המטיילים הישראלים נמצאים על הכוונת של ממשלת נפאל. כיום מבקרים בנפאל כ7,000 תיירים ישראלים, והשגרירות הנפאלית פתחה בקמפיין להכפיל את כמות הישראלים שיטיילו גם בנפאל.

שגרירת נפאל בישראל, ד"ר אנג'יאן שאקיה, אמרה שרוב הישראלים המבקרים בארצה כיום, הם צעירים ישראלים אחרי צבא, שמחפשים הרפתקאות וריגושים וטיפוסי הרים. אבל לדבריה יש לנפאל הרבה מה להציע גם לתיירים רגילים ומבוגרים שמחפשים נופים ותרבות ואתרי מורשת מעניינים. "כדי ליהנות מנוף ההרים המדהים, אין צורך לטפס על ההרים או לצאת לטראק מייגע. יש הרבה אתרי תיירות שאפשר להגיע אליהם באוטובוס וברכבל, כמו במקדש  מאנאקאאנה המפורסם ביופיו ובמקדש צ'אנדראגירי. כמו כן יש בהרים טיסות במסוקים ובמטוסים קלים".

השגרירה הציגה את היתרונות התיירותיים של נפאל. היא מתפרשת מגובה של 60 מטר מעל פני הים, ועד להר האוורסט שגובהו 8,848 מטרים. נפאל התברכה בעשרה אתרי מורשת רשומים של אונסקו, שבעה מהם בעיר הבירה קטמנדו. זו המדינה שבה נולד בודהא בעיר לומביני, שם חייתה קומארי אלילת החיים, ושם הרי ההימאליה המקסימים.

האוכלוסיה מורכבת מ125 קבוצות אתניות, שכולן בודהיסטית וחיות בשלום זו עם זו. הנפאלים מכבדים גם דתות אחרות, ובתוכן היהדות, והתושבים ידידותיים מאוד לזרים.

בנפאל יש גם מלונות פאר ברמה של 5 כוכבים, וגם ספא, טיפולי בריאות, יוגה ומדיטציה. השגרירה אומרת שבנפאל מקבלים התיירים תמורה טובה מאוד לכספם. מגזין FORBES הכתיר את נפאל כיעד ראשי למטיילים בשנת 2020. מחלונות רוב המלונות נשקפים נופים עוצרי נשימה.

השגרירה מתגאה גם בהתיחסות משרד התיירות הנפאלי לציבור היהודי הדתי: "בקטמנדו יש שתי מסעדות כשרות. האחת בבית חב"ד, והשניה "אור טו טייק" (Or To Take). בקטמנדו בירת נפאל נערך סדר הפסח הגדול עולם, ובנוסף, בעיר במנאנג במורדות ההימליה נערך סדר פסח הגבוה ביותר בעולם". ועוד נקודה יהודית: בשפה נפאלית יש מילה "יהודי" שנהגית בדיוק כמו בעברית. לא אומרים שם "ג'ואיש" או מילה אחרת.

אורח הכבוד בטקס היה שר התיירות יריב לוין, שבירך: "הקשרים בין ישראל לבין נפאל הינם מיוחדים. אצלנו נמצא המקום הנמוך ביותר בכדור הארץ, ובנפאל נמצא המקום הגבוה ביותר בתבל. שני הקצוות המנוגדים האלה יכולים להשתלב היטב. השנה מציינים 60 שנה לתחילת הקשרים הדיפלוטיים בין ישראל ונפאל. ככל שיותר ישראלים יבקרו בנפאל, יתהדקו עוד הקשרים בין שתי המדינות והעמים. במקביל, אני מקווה שנראה עליה גם במספר התיירים הנפאלים שמגיעים לישראל". כידוע, השר לוין משקיע מאמצים רבים לקדם תיירות נכנסת לישראל, וזו הפעם הראשונה שראיתיו פועל גם למען תיירות יוצאת של ישראלים.

במהלך הטקס הוענקה לאלפיניסט הישראלי, נדב בן יהודה, תעודת "שגריר של רצון טוב" מטעם משרד החוץ הנפאלי, לקידום התיירות לנפאל.

    

בתחילת הטקס נפתח מזנון של מאכלים נפאליים מסורתיים ומיוחדים (זה יצא בעשרה בטבת, וחבל שלא יכולנו גם אנו לטעום מהם). בין ההרצאות והנאומים היו גם מופעי ריקוד פולקלוריסטי נפאלי. בטקס ההשקה השתתפו גם שגרירי הפיליפינים, תאילנד, ומיאנמר, גורמי תיירות, ועיתונאים.

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן