בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

הקורונה מקרקעת את התעופה

כחמישים מיליון איש בעולם שמתפרנסים מענפי התיירות והתעופה עומדים לאבד את מקור פרנסתם בגלל משבר וירוס הקורונה, ועקב סגירת הגבולות בין המדינות. כך אומרת מנכ"לית מועצת התיירות העולמית WTTC, וירג'יניה מסינה, בריאיון לרויטרס.

מתוך 50 מיליון המישרות שנמצאות בסיכון, בערך 30 מליון מהן יהיו באסיה, 7 מיליון באירופה, ו5 מיליון מישרות באמריקה. אובדן של שלשה חודשי תעופה יגרום להקטנה של 12 עד 14 אחוז מהמישרות. WTTC קוראים לממשלות להסיר מיגבלות ויזות ככל האפשר, ולבטל מיסי נסיעות, וכאשר תעצר המגיפה גם להעניק תמריצים ומענקים לתעשיית התעופה. היא גם קוראת לנוסעים לדחות טיסותיהם, במקום לבטלן לחלוטין.

להערכת WTTC כאשר יסתיים המשבר, שיקום תעשיית התעופה יימשך לפחות עשרה חודשים, עד שיחזור למצב שלפני פרוץ המגיפה. תחזיות ראשי ענף התעופה מבוססות בינתיים על הנסיון ממשברים קודמים של הסארס ושל האבולה.

תעשיית התיירות מהווה כיום כ10% מהתוצר העולמי הגולמי.

הגברת וירג'יניה מסינה מתייחסת גם להוראת הנשיא טראמפ להפסיק הטיסות בין אמריקה לאירופה. לדבריה, כ850,000 נוסעים בכל חודש בין אירופה וארה"ב, ותורמים 3.4 מיליארד דולר בחודש לכלכלה האמריקאית. "הפסקת הטיסות זה צעד לא יעיל. זה פוגע בתנועה של מומחי רפואה ושל אספקה רפואית".

נכון לעכשיו, חברות תעופה וחברות קרוזים מושפעים מהמשבר יותר מבתי מלון. ביאט"א העריכו בתחילת המשבר ירידת של 5% בהכנסות, ששווים לכ 30 מיליארד דולרים. זאת לפני שהנשיא טראמפ הורה על סגירת הגבולות של ארה"ב. מצד שני, מחיר הנפט ירד מאוד, ובעקבותיו גם הדלק למטוסים.

חברות התעופה נמצאות בחזית של הנפגעים ממשבר הקרונה. מאחוריהן יש שורות רבות וארוכות של ספקים. החל ממפעלים לייצור מטוסים וחלקים, המשך בספקי מזון למטוסים, מוניות והסעות לשדות תעופה, מסעדות שמארחות תיירים, מלונות ועוד. וזה עוד לפני שמדברים על המשבר העצום שיהיה בתעסוקה והגדלת האבטלה בכל העולם.

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן