מלון ריץ קרלטון זכה לאחרונה בפרס היוקרה הבינלאומי 2017 The World Luxury Hotel Awards Winner of. גם אנחנו פרסמנו באתר 'ותוליכנו לשלום' על ההישג שבהכרה העולמית, אך הערתי ליחצנית המלון שבהודעה שלה לעתונות היא הגזימה קצת בסופרלטיבים שכתבה בשבח המלון. בתגובה היא הזמינה אותי לבוא ולבחון בעצמי אם אכן היא הגזימה. אז באתי לערוך ביקורת.
מלון ריץ קרלטון נמצא בחוף הרצליה מעל קניון ארנה השומם, צמוד למרינה הפופולרית והשוקקת חיים. המלון בדרגת חמש כוכבים פלוס. מכל החדרים שפונים לכיוון מערב נשקף נוף מקסים של הים עם רציפי הסירות והיאכטות. השקיעות שנראות ממנו עוצרות נשימה. השכם בבוקר אפשר לראות ספינות דייג ויאכטות יוצאות בדממה לים הפתוח.
הלובי קטן בהשוואה לאולמות כניסה שאנחנו מכירים ממלונות פאר אחרים. הוא מרוהט באלגנטיות. הרצפה ושני קירות מרוצפים שיש בצבע קרם מרגיע ומשרה אוירה של יוקרה. הקיר המערבי עשוי זכוכית שממנה נשקפת המרינה. מהלובי אפשר לצאת למרפסת גדולה עם פינות ישיבה שמתאימות ללגימת קפה, לפגישות עבודה או אישיות, ולקריאה שלווה בעיתון או בספר. גם הקיר המזרחי שמאחורי דלפקי הקבלה עשוי זכוכית שממנו נשקף הנוף של חלק מהרצליה פיתוח ואזור התעשיה.
אנחנו קבלנו סוויטת מנהלים מרווחת של שני חדרים בקומה השביעית. מצד ימין של הכניסה יש מטבח מצויד, עם מכונת קפה, מקרר ותנור ומיקרו גל, ואפילו מדיח כלים נמצא בו. כשנכנסנו ראינו על השולחן הסלוני קערת פירות, מארז של שוקולד בלגי משובח, ומכתב אישי עם ברכת קבלת פנים. בחדר השינה הצמוד מיטה זוגית גדולה עם מזרונים נוחים ונעימים מאוד.
המיטה גבוהה במקצת לעומת מיטות שאני מכיר מבתי מלון אחרים. בסוויטה שני חדרי שירותים. אחד משמאל לדלת הכניסה והשני במתחם השירותים הגדול מכל חדרי השירותים שאני מכיר ממלונות אחרים. בחדר השירותים יש גם אמבטיה ובצידה מקלחת גדולה. לשני החדרים בסוויטה צמודה מרפסת גדולה עם ריהוט גן, שבה נהנינו לשתות קפה, לקרא ספר בשלווה, ולצפות בסירות שבמרינה מתחתנו.
הסוויטה גדולה ומרווחת ונראית כמו דירה קטנה בתל אביב. לאחר שהתמקמנו הופיעה היחצנית של המלון לברר אם הכל כשורה. אמרתי לה שזה מעל ומעבר למה שציפינו, וציינתי את הגודל והמרחב. שמעתי ממנה שהסויטה שקבלנו היא בגודל של 65 מ"ר, והיא סטנדרטית במלון הזה. יש במלון גם סוויטות דופלקס בגודל של 80 מ"ר, והוזמנתי לראות אחת כזו שהיתה פנויה באותו יום. יש שם גם פנטהאוזים בשטח 120 מ"ר, אך לא יכולתי לראותם כי כולם היו תפוסים באותו ערב.
מנהלת השיווק, טל חורש, מציינת בגאווה שבמלון ריץ קרלטון יש יותר סוויטות מהמקובל במלונות ישראליים. המלון מציע 195 חדרים מתוכן 115 חדרי מלון מפוארים ומרווחים וכ80 סוויטות מפנקות הכוללות 2 חדרי שינה. סוויטות דופלקס, פנטהאוז, והסוויטה הנשיאותית. כל החדרים וכל הסוויטות שלהם בשטח גדול יותר מהמקובל ומהנדרש בתקנים של משרד התיירות.
בקומת הגג יש בריכת שחיה מחוממת לשימוש אורחי המלון. צמודה אליה גם בריכה רדודה לילדים. המים בבריכות צלולים מאוד, וללא ריח של כלור. המעקה של הדק עשוי זכוכית שקופה, ולצד הבריכה יש כסאות נוח הצופים לים. בעונת הקיץ פועל גם טרקלין לאונץ' Rooftop Bar עם בר שתיה ומאפים.
בקומות 10 11 נמצאים חדר הכושר וחדרי הספא של המלון. גדול מהמקובל. יש בו חמאם וגם סאונה רטובה וסאונה יבשה. בנוסף יש שם גם שישה טיפול למסז'ים וטיפולי יופי (בתשלום נפרד). אני זכיתי במסז' שבדי מידי מסז'יסטית מקצועית מאוד. על מיטות המסז' יש סדינים מחוממים שניתן לכוון את מידת החום הרצויה. בחדרי המסז' מוזיקה מרגיעה ותאורה עמומה שמוסיפה שלווה ורוגע. מאחורי הספא יש חדר התרגעות גדול עם כסאות נוח ופינת כיבוד שהיו בה שפע של פירות טריים ופירות מיובשים, שתיה חמה, ושפע של בקבוקי מים מינרליים. הקיר שפונה מזרחה עשוי זכוכית, וממנו נשקפים הרצליה ורעננה, ובאופק גם הרי השומרון. אשתי ואני נהנינו מאוד לשבת שם שעה ארוכה אחרי המסז', עטופים בחלוקי מגבת שמספק המלון, כשאשתי קוראת בספר ואני עובר על המיילים באייפד. גן עדן!
בקומה השניה של המלון יש אולם נשפים מפואר שמתאים לאירועי שמחה משפחתית כמו חתונה ובר מצוה. באותה קומה יש גם חדרי ישיבות לבעלי עסקים עם כל הציוד הדרוש לפרזנטציות ולשיחות ועידה בינלאומיות.
תשומת הלב לפרטים ולצרכים של האורחים ניכרת גם באולם שהוקצה בקומה השניה לבית כנסת. גודלו כגודל 3 חדרי ישיבות, ויש בו ארון קודש מהודר. פרוכת הם לא שמו, כנראה כדי לא להסתיר את יופי הדלתות העשויות מעץ מהגוני מגולף באומנות. מחיצה מבדילה בין עזרת גברים לעזרת נשים. ספרתי שם עשרים כסאות בעזרת הגברים וכעשר כסאות בעזרת הנשים. אבל יש שם מקום לעוד הרבה כסאות למתפללים נוספים בעת הצורך. בארון הקודש יש ספר תורה ספרדי מצופה כסף. בארון נוסף ובתחתית דוכן החזן והקריאה בתורה יש שפע של סידורים וחומשים, וגם טליתות וכיפות. ממש תענוג מפנק לאורחים מהציבור הדתי. כשעזבנו את המלון ראיתי בדלפק הקבלה גם דפים עם זמני הדלקת הנרות ומקום להדליק נרות, זמן כניסת השבת ויציאתה, וגם זמני התפילות במנין בשבת. האורחים הוזמנו לקבל מפתח רגיל לחדרם, כדי לא לחלל שבת עם הכרטיס המגנטי. כמובן שגם במלון זה יש מעלית שבת.
אחד מגולות הכותרת של המלון זה המסעדה הבשרית "הרברט סמואל" שבקומת הלובי. בציבור הדתי היא ידועה כמסעדה הכשרה למהדרין הטובה ביותר בארץ. המסעדה משרתת לא רק את אורחי המלון, ומגיעים אליה גם אורחים רבים מבחוץ. לפני שנים אחדות הזמנתי לשם אורחים חשובים מחו"ל שרציתי לארח בפאר והדר. בביקור האחרון שבו התארחנו במלון הוזמנו גם לארוחת ערב זוגית במסעדה. בין הסועדים ראיתי הרבה חובשי כיפות. האוכל גורמה ואיכותי ברמה גבוהה. מלצר אישי צמוד לכל שני שולחנות, שדואג כל העת גם למלא את כוסות השתיה וגביעי היין לפני שהם מתרוקנים.
באמצע הארוחה מגיע השף מור כהן לכל שולחן לשוחח עם הסועדים, ולהסביר מה מיוחד במנה שהם אוכלים. מור מדבר על האוכל שלו באהבה גדולה ובעיניים נוצצות כמו אומן שמדבר על יצירתו, או כמו סבתא שמדברת בגאווה על הנכדים המוצלחים שלה. אשתי ציינה שהיא שמה לב שהוא תיבל ועיטר את המנות שלנו בעלי זעתר טריים, ולא באבקת זעתר יבשה כמקובל. הוא אמר שהוא משתמש בעשבי תיבול הכי טריים שאפשר. אומנם ראינו על על הדלפק ליד המטבח עציצים שבהם הוא מגדל עשבי תיבול, אך הוא מדגיש שהם לקישוט בלבד. הוא נמנע מלקטוף את עליהם בגלל חשש מחרקים. את הבשר והדגים הוא בודק בעצמו בכל לילה ומקפיד שלמטבח שלו ייכנסו רק חומרי גלם משובחים. "למשל, בישראל קשה למצוא סינטה טובה. כבר קרה לי כמה פעמים שזרקתי לפח עשרות ק"ג של סינטה בגלל איכות בינונית. כדי לצמצם הישנות של מקרים כאלה אני הולך למשחטות אפילו בשתיים בלילה לבחור את הבשר. ובשש לפנות בוקר כשהדייגים חוזרים אני מחכה ליד הרציף לבחור את הדגים המשובחים". לפי חומרי הגלם הוא קובע את התפריט לאותו ערב, ולכן התפריט מודפס מחדש מידי יום בהתאם לחומרי הגלם שהצליח להשיג. בעונה זו של החורף הוא מרבה לעשן את הבשר, כדי לתת לאוכל ניחוח של קיץ על האש. "זה מה שאנשים אוהבים וזה מה שאנחנו משתדלים לעשות מידי יום" מסכם השף מור כהן.
אנחנו נהנינו מאוד מהאוכל במסעדת הרברט סמואל. השף אומר שהסיפוק האישי שלו זה להציץ מהמטבח הפתוח אל חדר האוכל ולראות ממרחק את הסועדים מניעים את ראשם בהנאה צרופה מהטעם, ולראות אותם מלקקים את האצבעות והשפתיים בתום המנה העיקרית. הוא גאה על שני דברים: האחד- כאשר אורחים משבחים את האוכל והוא מדגיש את הכשרות, אז הוא שומע מפיהם משפט הפתעה "מה, זה כשר?". רבים מתקשים להאמין שאוכל כשר יכול להיות גם גורמה כה משובח. והגאווה השניה שלו- שהמסעדה זכתה בפרס העולמי World Luxury Award. (אח"כ נודע לי שמסעדת הרברט סמואל זכתה בעוד כמה פרסים חשובים).
מאז הקמת מלון ריץ-קרלטון הרצליה לפני 4 שנים הוא זכה להיות מדורג כאחד מ-70 "המלונות המדוברים ביותר בעולם", לפי רשימת ה-"It List" של המגזין התיירות +Travel Leisure's. המלון רשום גם בקטגוריה של "המלונות שמעוררים את הכי הרבה באזז" (The scene makers) והופיע לצד שני מלונות נוספים בלבד של רשת מאריוט וקרלטון העולמית לצד ריץ-קרלטון נפאל וריץ קרלטון ארובה, וזכה בפרסי יוקרה רבים. עכשיו אני מבין בזכות מה. אחרי שזכיתי להתארח בו, גם אני מעניק למלון ולמסעדה ציון 10 בכל הפרמטרים והבחינות.
כידוע, עיתונאי שמגיע לערוך ביקורת במלונות ובמסעדות מחפש גם פגמים וליקויים כדי להראות אמינות אובייקטיבית. גם אני חיפשתי מגרעות. לא מצאתי. הכל היה פרפקט. אומנם הוזמנתי להתארח ללא תשלום, אבל אותם דברי שבח הייתי כותב גם אילו הייתי משלם מכיסי מחיר מלא על האירוח הנעים והיוקרתי. בעצם, היה משהו שציער קצת את אשתי- שלמחרת היינו צריכים לעזוב ולא יכולנו להישאר להתפנק במלון יום נוסף.