מאות חגגו בתל אביב את יום הטֶט בחגיגה שארגנה שגרירות וייטנאם בישראל. טט הוא החג החשוב ביותר בלוח השנה הויאטנמי ומציין את היום הראשון של האביב, בדיוק באמצע תקופת המנוחה בין קציר האורז בסתיו לזריעת האורז בקיץ. בחגיגה השתתפו עובדי השגרירות, אזרחי וייטנאם המתגוררים בישראל, עיתונאים, ואנשי עסקים ישראלים הפעילים מול וייטנאם, כמו התיירן אהרון ליפנר ואחרים.

בתחילה הגישו מאכלים וייטנאמיים מסורתיים. השגריר לי דוץ' טרונג פתח בנאום ברכה שבו הודה לאורחים הרבים שבאו לחגוג עם העם הויטנאמי. הוא ציין שבשנת 2023 סבל העולם מקונפליקטים במקומות שונים, אבל ויטנאם יצאה מחוזקת. לאורך 20 השנים האחרונות צומחת כלכלת וייטנאם בשיעור שנתי ממוצע של כ 7%-6.5%.

בשנה שעבר נחתם הסכם סחר חופשי בין ויטנאם לישראל. היקף הסחר עם ישראל הסתכם ב2022 בסכום של 1.46 מיליארד דולר. היצוא של ויטנאם לישראל הסתכם ב1.3 מיליארד דולר, והיבוא מישראל ב176 מיליון דולר בלבד.

בשנת 2021 ייצאה וייטנאם למדינות שונות בעולם בהיקף 336 מיליארד דולרים. היבוא של ויטנאם הסתכם ב330 מיליארד.

"אנחנו נהיינו יעד אטרקטיבי להשקעות ולתיירות ולבילויים" הכריז השגריר טרונג. "הגענו לשיתופי פעולה כלכליים גם עם ארה"ב וסין, וגם עם שכנותינו קמבודיה ולאוס".

בהמשך נאומו הסביר השגריר לישראלים בקהל את משמעות חג הטט, ואת הטקסים שנוהגים הויטנאמים לערוך בו.

בהמשך הטקס הוענקו תעודות לעובדים מצטיינים. לאחריהם נערכה תצוגת אופנה של בגדי נשים שנתפרו מבדים שהובאו מויטנאם, והיו בצבעי הדגל הויטנאמי, אדום וצהוב.

בתוכנית האומנותית הופיעה להקה ויטנאמית בשירים מקוריים. כמו כן הופיע שלמה גרוניך, שפתח בנגינה על פסנתר את ההימנון הויטנאמי, ורוב הקהל הצטרף בהתרגשות. גרוניך המשיך בשיר "יש לי סימפטיה לאנשים שאוהבים ב…ויטנאם", והמשיך במחרוזת מלהיטיו. היתה שם גם הופעה של זמרת ויטנאמית שליוותה את שירתה בנגינה בנבל.

ראוי לציין שבדצמבר 2020 אושרר הסכם בין ישראל וויטנאם לפתיחת קו תעופה ישיר בין המדינות. הסכם זה צפוי לקדם את התיירות ואת הסחר הישיר בין המדינות. אבל עד כה הוכרז רק על טיסות קרגו ישירות של חברת VietJet הויטנאמית. ויטנאם נחשבת ליעד תיירות פופולרי יחסית על ישראלים, וניתן לצפות שהיקף התיירים יגדל מאוד לכשיפתח הקו הישיר, אם ייפתח בכלל.

 

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
דילוג לתוכן