ישראייר הפסידה 7.5 מיליון דולר ברבעון הקודם בגלל מבצע “עם כלביא”. ולמרות זאת זכתה ברבעון זה להכנסות שיא של 137 מיליון דולר, שמשקפים עליה של 54% במחזור המכירות. כך עולה מהדו"ח הכספי של ישראל לרבעון השני של 2025.
הדו"ח מציג גידול של כ-46% בכמות הנוסעים, שהגיעה ל440,000. זאת למרות ביטול טיסות במבצע "עם כלביא" שמהן נפגעו כ-70 אלף נוסעים. תזרים המזומנים מהפעילות השוטפת הגיע ברבעון השני ל24 מיליון דולר – עלייה של כ-7 מיליון דולר לעומת הרבעון המקביל אשתקד. בסיכום שני הרבעונים הראשונים נרשם שיא בתזרים המזומנים מהפעילות השוטפת של כ-56 מיליון דולר.
ולמרות הישגים אלה, ישראייר סיימה את הרבעון השני בהפסד של כ-10 מיליון דולר, לעומת רווח נקי של 7 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. בהנהלת ישראייר תולים את אשמת ההפסדים בשלשה גורמים: א- הפסד של 7.5 מיליונים בגלל ביטול הטיסות במהלך מבצע 'עם כלביא'. ב- הוצאות מימון תיאורטיות (פגיעה של 7 מיליון דולר). ג- ההשקעות האסטרטגיות בהיקף כ-3 מיליון דולר. ההשקעות בחצי השנה הראשונה מסתכמות בכ-8 מיליון דולר. בישראייר מעריכים כי השקעות אלה יבואו לידי ביטוי ברבעון השלישי, בו צפויה החברה להטיס כ-750 אלף נוסעים, באמצעות הפעלה של עד 21 מטוסים בנתב”ג.
מעבר ל"עצים" של הנתונים המספריים היבשים, ה"יער" שאנו רואים מאחוריהם הוא של אמון הצרכנים ופוטנציאל חזק למימוש ברבעון השלישי, של עלייה בכמות הנוסעים, של צמיחה, והתחזקות המותג.
אורי סירקיס, מנכ"ל ישראייר גרופ, מסכם: "תוצאות הרבעון מוכיחות את עוצמת המותג ישראייר ואת נאמנות לקוחותינו. על אף גורמים חיצוניים יוצאי דופן, הצלחנו לרשום קצב צמיחה מרשים בהכנסות, בנוסעים ובתזרים המזומנים. אנו פועלים ברבעון השלישי עם יכולות תפעוליות חסרות תקדים, צי מטוסים רחב ותוכנית עסקית שמציבה אותנו על מסלול להמשך שיאי פעילות ורווחיות.
ישראייר מבקשת להודות לכ-1.4 מיליון נוסעים שבחרו לטוס עמה מתחילת השנה, לעובדי החברה המסורים הפועלים לילות כימים, לקביעת שיאים תפעוליים ומסחריים מדי רבעון, לשותפים העסקיים, ולבעלי המניות על התמיכה המתמשכת. כל אלו מאפשרים לחברה להמשיך בצמיחה ובהשגת יעדיה"