ביפן נערך במשך 10 ימים מידי שנה לקראת סוף החורף "פסטיבל הסאקורה" לכבוד פריחת הדובדבן הורודה. תושבי יפן ותיירים רבים מבקרים ברחבי יפן לראות את פריחת הדובדבן, וכעת גם אנו יכולים ליהנות מהמראות בירושלים. להסתובב בין העצים בגן הבוטני האוניברסיטאי, ולהרגיש כמו באוסאקה או בטוקיו.
עצי דובדבנים גדלים באזורים קרים יותר מאשר בישראל. בפסגת הר החרמון ובקרבתו צומח בטבע "דובדבן שרוע" שענפיו נצמדים לסלע, בגלל הרוחות שעלולות לעקור אותו. מעט זני דובדבן מתורבתים גדלים גם בהרי חברון ובנימין. גם בגן הבוטני בירושלים מנסים זה שנים להנביט עצי דובדבן מזנים אחרים. מניחים אותם במקרר למשך 3 חודשים, עד שהם נובטים.
רוב ההנבטות נכשלו, אך כתריסר מהן עלו יפה, והועתקו למטע קטן מאחורי בנין מרכז המבקרים בצד השמאלי של הכניסה לגן. שם אנו יכולים לטייל בין העצים המרהיבים שמעניקים אווירה של חו"ל. לרגל חגיגות הסאקורה בגן, מוזמן הקהל הרחב, הורים וילדים עם כל בני המשפחה, לבקר וליהנות מחגיגה ייחודית של פריחה קסומה. גם ביום שישי הקרוב יצאו בכל שעה עגולה סיורים מודרכים "בשביל הדובדבן".
מנהלי הגן הבוטני הופכים את חגיגות הסאקורה בישראל לפסטיבל עם פעילויות שונות לכל המשפחה. מלבד הסיורים יוזמנו האורחים להדגמה של טקס תה יפני. הטקס הוא תרגול של שלווה, כבוד, טוהר והרמוניה. שיר ונובויה ימגוצ'י ילמדו את המשתתפים בליווי שקופיות את הקשר בין זן ובודהיזם אל טקס התה והאמנויות המשולבות בו.
בנוסף, בשבוע שעבר ראינו במרכז המבקרים מיצג קליגרפיה ונגינת נבל יפני. השבוע יתקיים שם מופע טאיקו של תופים המהדהדים ברחבי המרחב והגוף, ומתחברים עם הקהל בארבע רמות: מוזיקלית, ויזואלית, פיזית ורוחנית. בעזרת חיבור של אלמנטים מעולם אומנויות הלחימה, תיפוף הזן ומדיטציה, יוצרים חברי טאיקו לייף סגנון תיפוף חדש. מופע עוצמתי במקצבים ותנועה שחודרים ללב.
בכל יום שישי מתקיימות גם סדנאות יצירה לילדים על דברים הקשורים ליפן ולסאקורה. במקביל מתקיימות גם הרצאות מחכימות.
ביום שישי שעבר שמענו הרצאה מרתקת מפי ד"ר אורי פרגמן-ספיר, המנהל המדעי של הגן הבוטני. הוא הסביר שהעץ שונה מעצים אחרים בכך שהוא פורח בחורף בעונה הסוערת, לעומת העצים הרגילים שפורחים באביב. באביב יש תחרות גדולה בין העצים שרוצים שמעבירי האבקנים יגיעו אליהם, לכן הדובדבנים החכמים מקדימים קצת לפרוח בתקופה שבה התחרות לא קשה כל כך. ולמרות זאת עץ שעליו 10,000 פרחים מוציא רק כמאה פירות. בזן עץ הדובדבן שנקלט בירושלים הפרחים נוטים כלפי מטה, כדי להגן על האבקנים מפני טיפות הגשם.
ביום שישי השבוע תתקיים הרצאה מאת סיגל גלילי על דיאלוג בין תרבות יפנית למערב.
חגיגת הסאקורה מתקיימת בשיתוף פעולה עם לשכת המסחר ואגודת הידידות ישראל יפן . למבקרים בגן מחכה טבע ירוק ופסטורלי המאפשר למבקרים לערוך פיקניק משפחתי עצמאי בשטחי הגן וליהנות מחוויה משלימה.
לפרטים נוספים: טל. 02-6794012 ובאתר https://www.botanic.co.il/