בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

קוסטה תשיק אונית פאר ענקית בשם ונציה

חברת השייט קוסטה עומדת להשיק בתחילת האביב הקרוב אונית פאר חדשה, שתיקרא על שם העיר ונציה. זו אונית ענק שתכיל 5,260 נוסעים, ב2,116 תאים וחדרים. באוניה 20 קומות, שהמעליות ביניהן יהיו שקופות פנורמיות. אורכה 324 מטרים ורוחבה 37 מטר. משקלה 135,500 טון. באוניה יהיו 15 מסעדות ושישה בארים.

חברת השייט קוסטה מיוצגת בישראל על ידי חברת מדקרוזס. ראוי לציין לשבח את חברת קוסטה, שהיתה הראשונה שאיפשרה להכשיר חלק מהמטבחים שלה לטובת קבוצות של נוסעים דתיים.

העיצוב של האזורים הציבוריים באוניה קוסטה ונציה מזכיר את העיר ונציה. המסעדה הראשית על האוניה נקראת "מרקו פולו". הלובי המרכזי מעוצב בסגנון של פיאצה סן מרקו. מופעי הבידור על האוניה יהיו בהשראת פסטיבל המסכות של ונציה ופסטיבלים אחרים.

בחברת קוסטה מעניקים תשומת לב מיוחדת לטיולי משפחות, ובאוניה החדשה יהיו מועדוני פעוטות, מועדון נוער, ומועדוני ילדים. בסיפון הלידו יותקנו פארק מים ומגלשות מים, לצד מגרשי מיני גולף. יהיה גם קיר טיפוס. בסיפון אחר יהיו מתקני בריאות וספא, עם טיילת הליכה וריצה שרצפתה שקופה.

האוניה מיועדת עבור השוק הסיני, והיא תשייט במי אוקינוס השקט לאורך חופי סין, תאילנד, ויטנאם, טאייוואן ויפן. הפלגה של 16 ימי שייט שיוצאת מסינגפור ומסתיימת בטוקיו תעלה החל מ1,224 לאדם בחדר פנימי, 1,700 בחדר חיצוני, ו2,024 בחדר חיצוני. לא כולל מסים.

בין החידושים הרבים על האוניה יהיו גם רובוטים שיברכו את הנוסעים בעת העליה על הסיפון, ויספקו מידע ועצות על חדרי האוכל ועל סיויר חוף. הרובוטים יוכלו לתת מידע גם על תוכניות בידור על האוניה ולהתאימן לטעמו של כל נוסע. הרובוטים החכמים פותחו ע"י חברת Aldebaran Robotics והותאמו לאוניות של קוסטה ולתוכניות ההפלגות שלה.

ההפלגה הראשונה תצא ממספנות פינקטיירי באיטליה, ותפליג במשך 52 לילות במסלול בעקבות מרקו פולו מאיטליה ליפן. ההפלגה תעבור לידינו ותחצה את תעלת סואץ, וב17 למרץ תעגון קוסטה ונציה גם בנמל אילת. אבל לא לחייבים להשתתף בכל אורך ההפלגה אלא אפשר יהיה לקנות הפלגה לקטעים מהמסע.

קטע ההפלגה הראשון יהיה של 5 לילות עם יציאה וסיום בטריאסט ועדינה בנמלי בארי, קורפו, דוברובניק וזאדאר. המחיר החל מ522 יורו לחדר פנימי, ו832 יורו לחדר עם מרפסת.

האוניה קוסטה ונציה תהא האוניה ה16 בצי של קוסטה. בקוסטה יש הזמנה לעוד אוניה שתהא אחות תאומה, אבל עדיין לא נקבע לה שם.

 

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן