רשת פתאל ממשיכה להתרחב בירושלים, ועומדת לפתוח מלון חדש ליד בית הכנסת הגדול, שיהיה המלון השישי של הרשת בירושלים. המלון החדש ייקרא "בית שמואל הנגיד". זה יהיה מלון בוטיק יוקרתי במבנה לשימור, הממוקם בלב עיר הבירה , ברחוב שמואל הנגיד 13. במלון יהיו 72 חדרים יוקרתיים, עם לובי מפואר, מסעדת שף, חדר כושר ו-rooftop עם נוף מרהיב לעיר העתיקה. המלון החדש צפוי להיפתח בשנת 2023, בהשקעה של 80 מיליון ₪ וישתרע על פני 3500 מ"ר.
הבית הוא מבנה איכותי משנות השלושים של המאה העשרים, המבטא במידה רבה את סגנון ה"באוהאוס" והמשכו, הסגנון המודרניסטי. פרטי הבניין, עיבוד האבן, מרפסות הזיז, גגונים יצוקים וסגנון המסגרות, מאפיינים את התקופה ואת האדריכלות המודרניסטית.
הדמיה של מלון שמואל הנגיד, מאת פייגין אדריכלים
שלט של המועצה לשימור אתרים מציין שבבית התגורר רופא המחתרות. יש חשיבות לשמירת הבית או לפחות מרבית החזיתות שלו ובאותה מידה של מבנים מסביבו שיוצרים את המקבץ.
אסף פתאל, האחראי על פתיחת מלונות חדשים, אומר: "ירושלים נמצאת כיום בתקופת תיירות פורה ומשגשגת ולא בכדי היא נחשבת לאחת מיעדי התיירות הפופולריים בעולם. אנחנו כרשת המלונות הבין לאומית הישראלית הגדולה בעולם, שמחים להיות חלק משגשוג זה. אני רואה במלון "בית שמואל הנגיד" צעד חשוב בהתפתחות החברה בירושלים. מדובר במוצר ייחודי הממוקם בלב ליבה של עיר הבירה. המלון ממוקם ליד מוקדי התיירות בעיר, במרחק הליכה מהעיר העתיקה, ממדרחוב בן יהודה, משדרת החנויות היוקרתית ממילא, ובסמיכות לשפע האטרקציות המרהיבות שירושלים יכולה לספק, החל ממסעדות, בתי קפה, וברים והכל במרחק הליכה. המיקום המרכזי יאפשר לאורחי המלון לקבל טעימה מהאווירה התוססת ומחיי התרבות והלילה של העיר. המלון מתוכנן להיפתח בתחילת שנת 2023 ואני משוכנע כי המיקום האטרקטיבי יהיה מוקד משיכה לתיירים ולישראלים כאחד".
המלון מתוכנן על ידי משרד האדריכלים "פייגין" ועל עיצוב הפנים אמון studio mu. זה עומד להיות המלון השישי של רשת פתאל בירושלים, בנוסף למלונות לאונרדו פלאזה, לאונרדו ירושלים, לאונרדו בוטיק והמלונות NYX ירושלים ובית אליאנס שעתידים להיפתח במהלך שנת 2022.