"טרקלין פתאל בנתב"ג זכה לשגשוג דוקא בתקופת הקורונה שהסבה הפסדים לענפי התיירות והמלונאות". כך גילתה הגברת שני שיפרמן, מנהלת הטרקלין, בסיור מקצועי שערכה אתמול לחברי קבוצת 'חו"ל מהודר'.
הפגישה נפתחה בסקירה של ראש הקבוצה, דודי רובינשטיין, שדיווח שהציבור החרדי הוא בעל משקל חשוב בתיירות הפרימיום, הרבה מעבר למשקלו היחסי באוכלוסיה. "אנחנו מהווים פחות מ15% מאוכלוסיות המדינה, אבל בתחומי תיירות הבוטיק היוקרתית וטיסות היוקרה משקלנו מוערך פי שלשה. ניתן להיווכח בזה במחלקות העסקים והראשונה במטוסים, ובסוויטות במלונות. אנחנו יודעים להעריך איכות ויוקרה, ומוכנים לרכוש אותם גם במחירים גבוהים" סיכם דודי.
שני שיפרמן הוסיפה שהציבור החרדי הוא פלח שוק חשוב של הטרקלין, והיא מרבה לארח גם אדמו"רים ומלוויהם. גם גבירים דתיים וחרדים נוהגים להשתמש בשירותי הטרקלין. היא מספרת שלמען הלקוחות החרדים היא רכשה מערכות כלי אוכל חד-פעמיים מהודרים. לקראת הגעת אח"מים חרדים, מוחלפים הכיבוד והעוגיות למזון כשר למהדרין גלאט, וכל הירקות והפירות נרכשים מ'ביכורי שדה' ללא חשש שביעית. בנוסף, רק דיילים גברים מארחים אותם ומטפלים בצרכיהם ובקשותיהם.
שני מכירה את הרצון של האדמו"רים לא להחשף ולהתנהל בצניעות ובשמירת עיניים, ולפיכך נערכה להעניק שירות מיוחד לשמירה על פרטיותם. ללקוחותיה שנוחתים בנתב"ג ממתין ביציאה מהשרוול נהג שמניף שלט ועליו שם הלקוח, כדי שהאורח יפנה אליו, ואז הנהג מוביל אותו למעלית אל מכונית פאר שתסיע אותו ישירות מהמטוס אל הטרקלין. בינתיים, דייל של טרקלין פתאל מחתים את הדרכון שלו במשטרת הגבולות, ואוסף את הכבודה שלו ומעבירה במכס, ומביא אותם אל הלקוח שכבר מתארח בטרקלין. אדמו"רים ואח"מים מעדיפים שהנוסעים בטרמינל לא ידעו שהם נמצאים בקרבתם. לכן שני קבעה שהנציג שלה ביציאה מהשרוול יחזיק בידיו שלט עם שם קוד מוסכם, במקום השם האמיתי של האדמו"ר. גם אח"מים חילוניים וסלבס החלו לבקש את השירות המיוחד הזה שהומצא למען האדמו"רים.
חז"ל אמרו שאין חכם כבעל ניסיון. סוכני נסיעות במשלחת של חו"ל מהודר שמתמחים בתיירות בוטיק אישרו את השירות המעולה ללקוחותיהם רמי המעלה, ושיתפו בסיפורים מנסיונם בעבודה מול טרקלין פתאל.
כאמור, הקורונה היטיבה עם טרקלין פתאל. בשיא המגפה חששו רבים מהתקהלויות, במיוחד בשדות תעופה, ולכן העדיפו את טרקלין פתאל על הטרמינל. בנוסף, בגלל שטיסות רבות בוטלו, יצאו מנתב"ג הרבה טיסות פרטיות של בעלי ממון, או שנוסעים פרטיים התארגנו באמצעות סוכן לשכור מטוס פרטי. גם הם עברו בטרקלין פתאל, ולא בטרמינל.
טרקלין פתאל שוכן בפאתי טרמינל 1, עם פתחים גם לשטח האוירי. הלקוחות מקבלים הסעה פרטית מהטרקלין הישר אל המטוס ומהמטוס לטרקלין, בלי לכתת רגליהם בטרמינל. הנסיעה מהטרקלין לדלת המטוס אורכת כשבע דקות בלבד. רוב אורחי הטרקלין עולים למטוס כרבע שעה לפני ההמראה, ואינם מתעכבים באזור הבורדינג שבטרמינל.
בטרקלין יש אולמות המתנה מרווחים מאוד, וחדרים פרטיים עם ריהוט מהודר. יש שם מזנון עם שתיה וכיבוד כיד המלך, חלבי או פרווה בלבד. אין שם מאכלים בשריים.
שני מספרת על קוריוז משעשע: "בגלל מיעוט הטיסות בקורונה, היו אנשי עסקים שטסו בחברות לואו-קוסט, אך לא ויתרו על הפינוקים של טרקלין פתאל. הם קנו כרטיס טיסה ב5-10 דולרים, וכרטיס כניסה לטרקלין ב450$".
בסיור ברחבי הטרקלין הוצגו לנו גם החידושים האחרונים של חדרי שינה ומקלחות שנבנו שם לאחרונה. מנהלת המכירות, ססיל מימרן חסיד, מסבירה שחדרי השינה נבנו למען נוסעים בטיסות שממריאות מוקדם בבוקר. הם יכולים להגיע לטרקלין בערב לפני הטיסה ולישון שם, ולקום בבוקר רעננים, להתפלל ולאכול ארוחת בוקר, ולצאת מהטרקלין הישר אל המטוס. המקלחות נבנו למען אנשי עסקים שנוחתים לאחר טיסה ארוכה ומייגעת. הם יכולים להתגלח ולהתקלח ולהחליף בגדים, ולצאת רעננים לפגישותיהם בעיר. בשדות תעופה רבים בחו"ל יש מלונות צמודים לטרמינל בדיוק לצורך זה, אך בישראל הפתרון היחיד הוא טרקלין פתאל.
אפשר גם לקיים פגישות בחדרים פרטיים בטרקלין, שגם אורחים מבחוץ יכולים להיכנס אליו בחופשיות. השירות הזה זכה לביקוש בתקופת מגפת הקורונה. כאשר ישראל היתה סגורה לאזרחי חו"ל, וכאשר תקנות הבריאות חייבו בידוד בכניסה לישראל, אפשר היה להימנע מהבידוד באמצעות חדרי הישיבות בטרקלין. אנשי עסקים ומדינאים נחתו בישראל והגיעו לטרקלין פתאל, שם יכלו לקיים ישיבות עבודה ופגישות עסקיות עם עמיתים ישראלים, ולאחר שעות אחדות לטוס חזרה לארצותיהם. כאשר ראשי מדינות זרות הגיעו לישראל, אפילו ראש הממשלה הגיע לטרקלין פתאל כדי להיפגש איתם, ואח"כ הם טסו בחזרה לארצם. כך נחתמו בטרקלין פתאל גם חלק מהסכמי אברהם ההיסטוריים.
אחד מחדרי הישיבות בטרקלין הוא גדול ומתאים גם למסיבות עיתונאים. כוכבים בינלאומיים משמשים בשירות הזה, כמו, למשל, אורחי האירווויזיון שהתקיים בישראל.
שני שיפרמן מוסיפה בגאווה שבתקופת הקורונה היו מקרים שהטרקלין שימש גם מעין אולם שמחות, ונערכו בו אף בריתות מילה וחופות. זוגות והורים צעירים רצו שגם בני משפחתם בחו"ל ישתתפו בשמחתם, מבלי שיאלצו לשהות תחילה בבידוד, ולכן העדיפו לקיים את הטקס החגיגי באולם הראשי של הטרקלין.
טרקלין פתאל מציע עוד שירות שאילו היה קיים בתקופת האמוראים, אולי היה מופיע גם בגמרא במסכת מועד קטן, שבה אנו לומדים בימים אלה בדף היומי סוגיות של קבורה ודיני אבלות. לפעמים הלוויות של נפטרים מתעכבות עד שיגיעו הקרובים מחו"ל. טרקלין פתאל מציע גם גחש"א לכבוד המת ולצמצום הלנת המת. קרובי הנפטר מגיעים במהירות מהמטוס אל הטרקלין, וממנו זוכים להסעה מהירה אל בית העלמין ברכב פרטי, ולפעמים אפילו על אופנוע כדי לחסוך פקקי תנועה. המזוודות שלהם מועברות אחר כך לבתיהם או למלון שבו הם מתאכסנים.
בטרקלין פתאל נותנים את הדעת גם על צרכי המעשנים. יש אנשים שכדי להקל על המתח לפני טיסות הם נוהגים לעשן סיגריה או שתיים (או עשר). בטרקלין פתאל הם יכולים לצאת לרחבת הכניסה לעשן בחוץ, ולחזור פנימה. בנוסף, הראו לנו בסיור גם 'חדר סיגרים'. מבחר הסיגרים המוצעים שם הוא לא משהו, אבל המחירים- כן!
מחיר הכניסה לטרקלין פתאל הוא החל מ450$, ועל שירותים מיוחדים יש לשלם תוספות. מחירי שוים לכל נפש בסביון ובשכונת 'הר שלום' בבני ברק.
שני אומרת שהיא מעדיפה לקרוא למתקן בניהולה "טרמינל פתאל", ולא "טרקלין פתאל". זאת בגלל שיש במתחם גם שירותים שאינם ניתנים בטרקלינים רגילים כמו 'טרקלין המלך דוד' או טרקלינים בחו"ל. יש שם עמדות של משטרת הגבולות לבדיקה והחתמה הדרכונים בכניסה ארצה וביציאה, בידוק בטחוני עם שערי מגנו, מכונות שיקוף למזוודות, בורדינג, עמדת מכס לנוסעים נכנסים, ואפילו חנות דיוטי פרי קטנה. הלקוחות פטורים מהצורך להיכנס לטרמינל ולעמוד בתור לעמדות השונות.
הבעיה שלהם היא שעדיין אין מודעות ציבורית ראויה לפוטנציאל השירותים שמציע טרקלין פתאל. הסיור שערכו אתמול לקבוצת חו"ל מהודר נועד להגביר את הידע בקרב סוכני הנסיעות.