שבוע הקולינריה הצרפתית השמיני בישראל נפתח אמש בטקס מרשים בבית שגריר צרפת בישראל.
לכבוד אירועי שבוע הקולינריה הגיעו ארצה מצרפת 18 שפים מובילים, ויחד עם 20 שפים ישראלים מקומיים הם יאפשרו לקהל הישראלי לחוות את המטבח הצרפתי. הם ייכנסו למטבחים של 14 מסעדות בכל רחבי הארץ, שם יבנו תפריטים צרפתיים מיוחדים. שבוע הקולינריה יצוין באירועי בישול ואכילה במסעדות בתל אביב, ירושלים, חיפה, טבריה, באר שבע ונצרת. התפריטים יוכלו לשרת את המסעדות גם לאחר שבוע הקולינריה. בחלק מהארועים האוכל הצרפתי יהיה גם כשר.
בנוסף, השפים מצרפת ישתתפו גם ביריד התיירות IMTM, ויקיימו כיתות אומן והדרכה לשפים מקצועיים ולטבחים חובבים. שבוע הקולינריה הצרפתית יצוין גם ברשתות קמעונאיות ובחנויות מובחרות לכלי אוכל. באירועים אלה ייקרא שבוע הקולינריה בשם So French So Food.
בטקס פתיחת שבוע הקולינריה אמר שגריר צרפת בישראל, אריק דנון, כי השנה יתמקדו האירועים הקולינריים בחבל "אוברן רון אלף" בצרפת הידוע בגסטרונומיה המיוחדת שלו. בחבל זה יש 94 מסעדות מעוטרות בכוכבי מישלן. אוברן רון אלף נחשב האזור השני בחשיבותו בצרפת בתחום הקולינריה, והראשון בתחומי התיירות והתעשיה. חבל זה נמצא במקום השני של יעדי תיירות ישראליים בזכות הרי האלפים והמונט בלאן עם אתרי סקי רבים. כמאה אלף ישראלים ביקרו שם בשנת 2018.
השגריר דנון ציין עוד שהשנה ארועי שבוע הקולינריה כוללים היבטים חברתיים, בזכות שיתוף פעולה עם עמותת 'לקט' לאיסוף מזון וחלוקותו לנצרכים, ובזכות שיתוף פעולה גם עם עמותת 'שלווה' שמלווה בעלי מוגבלויות ועוזרת להם ולמשפחותיהם להשתלב בחברה.
לאחר נאומי הברכה נערך טקס "הענקת המקטורן" לשפים שהגיעו מצרפת ולשפים הישראלים שישתתפו בארועי שבוע הקולינריה.
במסגרת שבוע הקולינריה הצרפתית יתקיימו גם ארועים עם אוכל כשר:
במלון קרלטון בתל אביב יבשל השף אוליבייה דגה (La Ferme du Poulet), אלוף העולם בפאטה-און-קרוט לשנת 2016 מטעם אגודת המצנפות הלבנות של העיר ליון. הוא מחזיק בתואר טבח-אמן ובתואר מסעדן-אמן צרפת. בתל אביב הוא יבשל עם השף הישראלי ערן נחשון.
במסעדת נומי בתל אביב יעבוד השבוע ראש משלחת השפים הצרפתים, השף ג'וזף ויולה (דניאל ודניס) שנחשב המקצוען הטוב ביותר בצרפת, אלוף העולם בפאטה-און-קרוט לשנת 2009, חבר אגודת המצנפות הלבנות ומסעדות בושון של העיר ליון, וציון ביב-גורמאן במדריך מישלן,
במלון לאונרדו פלאזה בירושלים, במסעדת "פרה על הגג" יופיע השף ז'אן פרנסואה מאלה (La Tour de Salvagny), בעל כוכב מישלן, חבר באגודת המצנפות הלבנות של ליון. בירושלים הוא יחבור לשף שלום קדוש.
במלון ממילא, במסעדת רופטופ (ROOFTOP) יופיע השף סדריק בוטרו, השף המנהל של מסעדותla Brasserie de l’Ouest ו- Brasseries Bocuse,, ויבשל יחד עם השף המקומי אושרי זעפרני.