בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

מסלוניקי ללוינסקי- מסעדה יוונית כשרה בת"א

מסעדת קונספט יווני שנקראת "סלון יווני" נפתחה במלון "ווסט תל אביב" מרשת טמרס, על ידי המאסטר שף הבינלאומי גיא פרץ, שמתמחה במטבח ים תיכוני, מטבח יווני ומטבח מרוקאי עילי.

פרץ הוא בוגר בתי הספר המובילים בעולם הקולינארי: לנוטר פאריז, לה קורדון בלו לונדון, בארי קליבו בלגיה, זוכה ב13 מדליות זהב בין לאומיות בבישול ים תיכוני עילי. מומחה לבישול כשר איכותי ומשובח, ושותף להקמתן של למעלה מ- 200 מסעדות בישראל ובחו"ל.

המסעדה החדשה שלו, "סלון יווני", מתמקדת במטבח הים תיכוני עם השראה מהטעמים של סלוניקי. את המסעדה עיצב בני כוהנר, בהשראת הבתים הלבנים עם הגגות הכחולים באיים היווניים. האלמנטים בצבעי כחול ולבן מאפיינים את המסעדה. פשטות העיצוב משרה אווירה של חופש, ים, אווירה קייצית ומשכרת.

התפריט של סלון יווני כולל מגוון מנות, ממנות קטנות, המשתלבות עם כוס יין או אוזו  ועד מנות עיקריות לחוויית שרינג למרכז השולחן. האירוח יחל במזטים למרכז השולחן, בהם ניתן למצוא ציזיקי עם אורגנו מטוגן ומיני מלפפון, גבינת פטה עיזים מיוון זיתי קלמטה ושרי, איקרא, קונפי טונה בכבישה ביתית, צלחת חריפים, שושקה ופטה יוונית, פרוסות חציל בתחמיץ יווני, סלט שעועית בובס, סלק וגבינה כחולה והרינג. את המזטים מלווה בייגל שומשום יווני עם חמאת זעתר טרי ,מיקס זיתים יווני, אריסה ולימון כבוש ועוד.

במנות הראשונות ניתן למצוא סשימי דגים נאים על קרח גרוס וחלוק נחל לוהט לצלייה עצמית, סרדינים ממולאים באריסה שום כוסברה ולימון, עלי גפן חמים על צזיקי רימונים ולימונים כבושים, קרצו'פי ארטישוק, לימונים קלמטה ופלפל חריף, סשימי ים תיכון ולאבנה.

למנות העיקריות הכין השף פרץ מגוון מאכלים יוונים המבוססים על ים ודגים: קבב לוקוס בגריל על משוויה עגבניות ופלפלים, מיקס דגי ים מטוגנים, חריימה קציצות לוקוס, לימונים כבושים וקלמטה, סטייק לוקוס מטוגן וחמאת מרווה. דגי ים טריים היישר מבר הקרח שבמסעדה.

במסגרת החיבור של השף פרץ עם מלון ווסט, הוא שינה גם את תפריט ארוחות הבוקר לסגנון יווני. ארוחות הבוקר כוללות מזנון יווני ים תיכוני עשיר, דגים מעושנים, סלטים, גבינות בוטיק ומאפים במחיר 99 שקלים לסועד ופתוחות לקהל הרחב.

גיא פרץ אומר: "סלון יווני הוקם בקונספט ייחודי במטרה להעביר את הסועד מסע "מלוינסקי לסלוניקי" ולתת כבוד לתרבות האירוח והמטבח היווני ים תיכוני, מיטב חומרי הגלם הטריים והאיכותיים ביותר בעשייה מדויקת והמון אהבה"

ענת סטריק-דהאן, מנכ"לית משותפת של רשת מלונות טמרס ציינה: "אנו נרגשים מפתיחת המסעדה שתגיש ארוחות בוקר בניחוח יווני ותספק לאורחי המלון אטרקציה מהנה בשעות הערב. "סלון יווני" הוא טבעי עבור מלון ווסט תל אביב השוכן אל מול חוף הים הצפוני של תל אביב. כמו במלון גם המסעדה תתאפיין בשירות חם, אישי עם תחושה ביתית".

צילומים: שלומי אלפסי

 

 

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן