בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

היסטוריה: ארקיע חונכת היום קו ישיר לוייטנאם

ארקיע הופכת לחברת התעופה הישראלית הראשונה והיחידה שמפעילה טיסה ישירה לנמל התעופה Noi Bai בהאנוי, בירת ויאטנם. היום חונכת ארקיע טיסה שבועית, בכל יום שני, שמציבה את דרום־מזרח אסיה לא רק על מפת היעדים האקזוטיים, אלא גם על לוח ההמראות המקומי, בעברית. לא עוד קונקשן אינסופי דרך אירופה או דובאי, אלא קו ישיר, גשר אווירי חדש מישראל להאנוי. היסטוריה קטנה עם כנפיים רחבות.

הקו הישיר הזה פותח בפני הנוסעים הישראלים שער נוח לא רק להאנוי עצמה, אלא לצפון ויאטנם כולו: מפרץ האלונג הדרמטי, הכפרים ההרריים של סאפה, שדות האורז שנראים כמו ציור מים ירוק. ופתאום, כל זה נמצא במרחק של טיסה אחת. בלי להחליף מטוסים, בלי לרדוף אחרי שערים.

הטיסות יופעלו באמצעות מטוס רחב־גוף, Airbus A330. זהו מטוס שמבין שטיסות של כמעט 12 שעות אינן ספרינט אלא מסע. על הסיפון ישנן שלוש מחלקות: מחלקת עסקים מפוארת, מחלקת פרימיום ומחלקת תיירים. הכרטיס כולל כבודה מלאה (מזוודה עד 23 ק״ג וטרולי עד 8 ק״ג) ושתי ארוחות מלאות לאורך הטיסה. שלושת המחלקות מאפשרות לכל נוסע לבחור את קצב המסע שלו: מי שמוכן “לסבול” באצילות בדרך להרפתקה, ומי שמעדיף להתחיל את החופשה עוד בגובה 35 אלף רגל.

נוסעי מחלקת העסקים היוקרתית ייהנו משירות VIP מלא. המחלקה מצוידת במושבים מרווחים הנפתחים למיטת שינה שטוחה בזווית של 180 מעלות, באורך של כשני מטרים, כבודה מורחבת, ערכות נוחות אישיות ותפריט אוכל פרימיום לחוויית טיסה נוחה, איכותית ומפנקת במיוחד. באורך כמעט שני מטרים, שירות VIP מלא, כבודה מורחבת, ערכות נוחות אישיות ותפריט פרימיום. זה לא “לשרוד את הטיסה”, זה להגיע להאנוי אחרי לילה שבו באמת ישנת.

גם במחלקת התיירים, לא מדובר בדיאטה תעופתית: כבודה מלאה (מזוודה של עד 23 ק״ג וטרולי של 8 ק״ג) ושתי ארוחות חמות לאורך הטיסה. במחלקת הפרימיום כבר מרגישים את המרווח, השקט, והתחושה שהעולם מאט קצת את הקצב.

האנוי: עיר עם זיכרון ארוך וריח של קפה

האנוי אינה יעד שמחייך אליך מיד. היא לא בנגקוק הצעקנית ולא פוקט הפוטוגנית. יש בה משהו מאופק יותר, עמוק יותר. עיר של אגמים אפורים, אופנועים אינסופיים, בתים קולוניאליים מתקלפים וקפה שחור סמיך עם חלב מרוכז, שנלגם לאט על שרפרפי פלסטיק.

הטיסה להאנוי אינה עומדת לבדה. היא מצטרפת לקו הישיר לבנגקוק, שארקיע החלה להפעיל בתחילת דצמבר, וביולי הקרוב תתווסף גם פוקט לרשימת היעדים הישירים. שלישייה אסייתית שמסמנת מגמה ברורה: דרום־מזרח אסיה כבר אינה “טיול של אחרי צבא”, אלא יעד בשל, מגוון, עם קהלים שונים- משפחות, זוגות, אנשי עסקים ומטיילים מנוסים.

משך הטיסה: כ־11:35 שעות בהלוך וכ־11:45 שעות בחזור. זמן סביר למסע שחוצה יבשות.

בתפילת נעילה ביום הכיפורים אנו אומרים "פתח לנו שער, כי פנה היום". בארקיע פותחים לנו שער בלוחות זמנים שנבנו מתוך מחשבה על נוחות. הלוך: המראה ב־00:05 מנתב״ג, נחיתה בהאנוי ב־16:40. חזור: המראה ב־19:40, נחיתה בארץ ב־02:25.

כמה זה עולה לחלום?

במחלקת התיירים, המחירים מתחילים מ־699 דולר לכיוון. כולל כל מה שצריך באמת: כבודה מלאה ושתי ארוחות. מחלקת הפרימיום מ־1,300 דולר לכיוון, והעסקים מ־1,750 דולר לכיוון. לא זול, אבל גם לא מנותק מהמציאות. במיוחד כשמחשבים את החיסכון בזמן, בעייפות ובעצבים.

בסופו של דבר, טיסה ישירה היא הרבה יותר מנוחות לוגיסטית. היא משנה תודעה. היא אומרת: היעד הזה קרוב אלינו. נגיש. אפשרי. האנוי, עיר שבעבר הייתה נקודה רחוקה על המפה, הופכת הלילה ליעד עם מספר טיסה ישראלי.

וכשהמטוס ימריא, עם אורות נתב״ג שנשארים מאחור, ועם ויאטנם שמחכה בקצה המסלול הארוך של הלילה, יהיה ברור שזה לא רק עוד קו. זו פתיחת שער.

בתמונה: מיטל דהן סמנכ״לית תפעול ארקיע ועינת יונגר כרמלי סמנכ״לית שיווק ודיגיטל ארקיע

 

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן