במלאת שנה לאירועי השבעה באוקטובר, ארקיע מחבקת את משפחות החטופים, מייחלת לשובם של כל כוחות הביטחון הביתה בשלום, ומתייחדת עם זכר הנופלים.
טיסה IZ815 מנתב"ג לאילת השתנתה לטיסה מספר IZ101 כתזכורת ל101 החטופים שעדיין בשבי החמאס. הטיסה חזור מאילת לנתב"ג שמספרה IZ816 השתנתה לטיסה מספר IZ710. הנוסעים עודכנו מראש בהודעות לטלפונים.
צוותי האוויר חילקו בטיסות צמידים שנרכשו ממטה משפחות החטופים ובכל טיסה נותר מושב ריק, בעבור החטופים שעדיין לא חזרו.
חברת ארקיע נרתמה למאמץ הלאומי גם בתחומים אחרים בהקשר למלחמה. החברה תגברה את לוח הטיסות לאתונה ולרנקה, כדי לחלץ ישראלים שנתקעו בחו"ל בגלל המלצת EASA לחברות הזרות להימנע מלטוס לישראל. בערב החג הטיסה ארקיע כ- 4,300 נוסעים, ובימים הבאים הטיסה עוד 12,700 נוסעים. זה חייב מאמץ מיוחד מצד עובדי החברה שהסכימו לעבוד 24/7 גם בחופשת החג שלהם.
טרם החג, קראה ארקיע לנשות ואנשי כוחות הביטחון, שקיבלו צו 8 בעודם בחו"ל, לקנות כרטיס טיסה חזרה לארץ ב-199 דולר בלבד, כדי שיוכלו לשוב לישראל בהקדם.
בנוסף, ארקיע הצליחה להחזיר לפעילות בישראל את שלושת החברות הזרות המפעילות עבורה מטוסים ELECTR, SKYUP FLY2SKY.
ארקיע לא עצרה את המאמץ כאן והפעילה מטוס בואינג 777 של חברת Eastern האמריקאית בטיסות החילוץ שלה לרנקה ואתונה. זה צעד שמפתיע רבים בענף התעופה, בגלל הקושי הגדול להשיג בעולם מטוסים לצ'רטרטים.
בנוסף, ארקיע אירחה היום את עופרי ביבס, שמשפחתה ירדן, שירי, אריאל וכפיר עדיין חטופים בעזה. משפחת ביבס התפרסמה בארץ ובעולם בשל שיערם הג'ינג'י של הבנים וגילם הצעיר. המפגש נפתח בדקה דומייה לזכר הנופלים.
עופרי ביבס לוי אמרה: "לפעמים אני חושבת שאם יראו לי תמונה של כפיר, לא אדע לזהות אותו. הם נחטפו כשהוא היה בן 8 חודשים והיום הוא כבר ילד בן שנה ותשע. אני מקווה שירדן אחי שומע אותי, אנחנו עושים הכל לחלץ אתכם משם. אין לנו את הפריבילגיה לעצור"