מסעדה יפנית "קיושי" בצומת גבעת ברנר פרסמה את התפריט החדש לחורף 2020, והלכנו לבדוק ולטעום. בעל המסעדה הוא שי אטיאס והשף הראשי הוא עדי מלמד. קיושי ביפנית זה "טהור", מסביר שי. ואכן השם "טהור" ראוי לה. המסעדה כשרה בהשגחת הרב עמיהוד בניה, רב המועצה האזורית גבעת ברנר.

שי אטיאס עוסק בתחום מסעדות אסיאתיות כבר 9 שנים. הוא הפעיל מספר מסעדות לא כשרות, ולפני שנתיים פתח את קיושי- מטבח יפני וסושי. "המטבח הכשר אינו נופל בכלום ממטבח לא-כשר" אומר שי. "הדימוי כאילו הכשר 'לא טעים' אינו נכון. גיליתי שכמעט את כל חומרי הגלם האסאתיים שבהם השתמשתי במסעדות קודמות, אפשר להשיג גם עם הכשר ופיקוח כשרות. לכן באהבתי לאוכל יפני ולסושי פתחתי את המסעדה קיושי. טעם האוכל בדיוק אותו דבר".

גולת הכותרת בערב ההדגמה היתה סושי מטוגן בשם "סוויט אוקינאווה" הוא עשוי סלמון עם מלפפון וגזר במעטפת בורי. מעליו עיטור של ריבת ג'ינג'ר, ומעליה קולי פירות יער.  לטעמי, זו יצירת פאר קולינרית. אכלתי אותו בלי תוספות של וואסאבי וסויה, וכמובן בלי טריאקי ומיונז מתובל. לא צריך. הטעם עשיר גם בלעדיהם. (גם כעת כשאני כותב שורות אלה ונזכר, הפה שלי מתמלא רוק). המנה הזו כל כך חדשה שלא הספיקו אפילו להדפיס אותה בתפריט. רק בשביל הסוויט אוקינאווה כדאי להגיע למסעדת קיושי, וכל שאר המטעמים המדהימים הם רק הבונוס.

למען הגילוי הנאות, אשתי הסתייגה מהסוויט אוקינאווה. לא בגלל שלא היה טעים, אלא בגלל שקשה לה לקבל סושי מתוק. זה לא יושב לה טוב על הלשון וחוש הטעם.

אבל לא נקדים את המאוחר.

מנות הפתיחה שהוגשו היו הכרוב היפני החמוץ טצוקומונו, כמו שאנו מכירים בכל סושיה. אבל בקיושי הגישו עוד מתאבנים:

1 מאגורו יוזו – קוביות טונה אדומה, פולי סויה, בצל ירוק, טוביקו ירוק ביצי דגים מתובלות במעעט וואסאבי, ברוטב מיסו הדרים. היה מדהים.

2 אגאדאשי טופו – קוביות טופו פריכות בציר מתקתק עם ג'ינג'ר כתוש, בצל ירוק ואצות נורי. אוהבי טופו אולי יאהבו את זה. אני פחות.

3 פוקי  סלמון – קוביות סלמון, אבוקדו, בצל ירוק, מלפפון על אורז סושי ברוטב פונזו ושמן שומשום עם אורז בר פריך ושומשום קלוי. מעולה.

אחר כך הוגשו ברוב פאר מנות הסושי. הגישו לנו קוקטייל של 4 רולים על מגש בצורה של סירה מבמבוק. על סיפונה "שייטו":

1 ספיישל סלמון סקין סלמון מטוגן עם מיונז מלפפון ועירית, כשהם  עטופים בסלמון ואבוקדו ברוטב טריאקי.

2 בום מוסר– מנה חריפה מהמקובל של דג לבן עם עירית וכוסברה, עטופים באבוקדו ברוטב ספייסי מיונז. מעליהם פרוסה דקה של צ'ילי חריף ומעליה קוביית לימון. מנה פיקנטית ומעניינת כתוספת, אך לא בפני עצמה. לאשכנזים הייתי ממליץ להסיר את הצ'ילי מלמעלה.

3 סוויט ספייסי סלמון עשוי מסלמון קצוץ עם אבוקדו ועירית, כשהם עטופים סלמון צרוב ברוטב ספייסי מיונז וטריאקי. מנה זו נכנסה לתפריט הראשי רק בחודש זה. לפני כן היא היתה בין "הספיישלים", אך בגלל הביקוש הגדול העבירוה לקדמת הבמה.

4 ואחרון חביב- הסוויט אוקינאווה שבתיאורו פתחתי כתבה זו.

כל סוגי הסושי היו טעימים מאוד. האורז היה עשוי כהלכה. לא קשה ולא רך מידי. נימוח ונמס בפה.

המנות העיקריות שטעמנו היו:

1 רויאל נודלס– אטריות ביצים, רצועות בקר, רצועות חזה אווז, בצל יבש, בצל ירוק, גזר, פטריות שמפיניון וקשיו גרוס ברוטב מתקתק על בסיס שזיפים. שילוב מעולה וטעים מאוד לחיכי.

2 סלמון מיסו–  פילה סלמון במרינדת מיסו, בליווי אורז לבן ושעועית ירוקה מוקפצת עם שומשום קלוי.

3 טורי סאטה – סטייק פרגית ברוטב סאטה ורוטב חמאת בוטנים, בליווי אורז לבן ושעועית ירוקה מוקפצת עם שומשום קלוי. זו מנה חדשה במסעדה.

היה טעים, וההגשה על הצלחת היתה אסתטית ויפה מאוד. אבל בכל זאת לא התלהבתי. לא בגלל הטעם, אלא בגלל שהמנות העיקריות, הטעימות והמושקעות כשלעצמן, "עמדו בצל" של מנות הסושי הקודמות שהאפילו עליהן. וחוץ מזה, מלאתי את הבטן בסושי לפני שהגיעו המנות העיקריות. אם הייתי אוכל רק מנות עיקריות בלי הסושי לפניהם, כנראה הייתי נהנה מהן יותר.

לפי האיכות וההגשה היוקרתית הייתי מצפה לראות מחירים יקרים בקיושי, אבל לא. המחירים בינוניים וממוצעים. יש סושיות זולות יותר, ויש גם יקרות יותר. קיושי נראית בעיניי יוקרתית מבחינת איכות, ולא יקרה מבחינת עלויות. דפדפתי בתפריט והתרשמתי שאפשר לבלות שם ערב במחיר של כמאה שקלים לאדם. סביר. בהחלט תמורה נאה בעד האגרה.

בתפריט של קיושי הופתעתי לראות גם "תפריט לנשים בהריון". משרד הבריאות ממליץ לנשים בהריון להימנע מאכילת דג נא. מסביר מנהל המסעדה, שי אטיאס: "בכל הדגים בעולם יש חיידקי ליסטריה שאינם מסוכנים לבני אדם, אבל במקרים נדירים הם עלולים לגרום הפלה אצל נשים הרות". לכן עדיף להן לאכול דגים מטוגנים, כי השמן הרותח הורג את חיידקי הליסטריה.

התפריט המיוחד של קיושי לנשים הרות מציע 3 סוגי קומבינציה: קומבינציה צמחונית  (עם ירקות בלבד), קומבינציה  דגים וירקות (כאשר כל הדגים יבושלו או יטוגנו בכלים נפרדים) והשלישית- קומבינציה זוגית.  בנוסף, ניתן להזמין רול בהתאמה אישית על פי חומרי הגלם שיהיו במסעדה באותו היום.

לדברי שי, "יש לנו משטח עבודה מיוחד להכנת מנות לנשים בהריון, עם קרשי חיתוך וסכינים נפרדים רק למענן. אנחנו מקפידים תמיד לחטא את משטח העבודה בחומרים אנטי בקטריאלים, כדי לא לאפשר לחיידקים להצטבר".

שאפו על ההתחשבות ותשומת הלב לפרטים קטנים שכאלה!

המסעדה והתפריט מעוצבים בסגנון יפני. הצבע האדום-כהה שולט על המשקופים והמזוזות. על הקירות ניצבים באלכסון עמודי במבוק שחוצים זה את זה, ומכניסים אותנו לאוירה יפנית עוד בטרם טעמנו משהו. "קיושי מטבח יפני וסושי" נמצא במתחם העסקים בכניסה לקיבוץ גבעת ברנר. בינתיים.

למה "בינתיים"?

כי אני צופה שכאשר תופץ בציבור הדתי השמועה כמה טעימה וטובה המסעדת הזו, יגיעו לבלות בה רבים חובבי אוכל ו"מיטיבי לסת" מכל רחבי גוש דן. ואז כבר תהיה המסעדה צרה מלהכיל את כל מי שירצו להנות מהאוכל בה. הבעלים כנראה יאלצו לעבור למקום מרווח יותר, או להתרחב לשטח החנות הסמוכה ולשבור את הקיר.

צילומים: שיפרה מאור

 

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן