בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

חדש: מעדנא מציעים אירוח עירוני-חקלאי

מעדנא הוא חלל אירוח קולינרי חדש ויוצא דופן, ברוח הקיימות, שהוקם בקצה מגדל עסקים חדיש ברעננה. מעדנא מבקש להאט את הקצב הסוער של חיי היומיום ולאפשר רגיעה, טעימה ובילוי חברתי מגבש. הוא מציע חוויית אירוח חדשה בין אדמה לשמים. לקחת אתנחתא וליהנות מחקלאות עירונית, בקומה ה-11 מול נופים פתוחים.

חלל מעדנא הוא מרהיב ביופיו, רחב ידיים וצבעוני ומעוצב מחומרי גלם שורשיים וממוחזרים. השולחנות עשויים מעצי אורן שגדלו בארץ ישראל, הגיעו למחזור הגיזום של יערות קק"ל, ועובדו על ידי רן בנדע – אמן, בעל קצביית עצים בעמק יזרעאל. תשתית הצמיחה של הגידולים הידרופוניים המקיפים את חללי הסדנאות והמרפסות, יוצרת חוויה של ישיבה במיטב שדות החקלאות הישראלית. המקום מיועד לאירועים פרטיים ועסקיים וסדנאות אקו-פוד של עד 120 איש, לפי עקרונות ה- Good, Fair, Clean – אוכל בתהליכי גידול וייצור שקופים והוגנים.

היזמים של מעדנא הם: תמר שניידר, אמנית בוגרת תואר שני בבצלאל, מעצבת מיתוג חזותי ומומחית להשבחת מבנים ומקסום תשואה. גל ברלי, אדריכלית מומחית לבנייה ירוקה. וצחי באומגרטן, מפעיל סדנאות עישון בשרים ומבשלת בירה.

במעדנא מציינים אירועי קולינריה עם חברים/ משפחה/ שותפים לדרך ומשתלמים בסדנאות עם פודיז ושפים מובילים, בהכנת מאכלים קלים ופשוטים, מחומרי גלם טריים וטעימים. מעדנא מאמין שלא חייבים לבשל ארוחות מורכבות מדי יום, כדי להימנע מפאסט-פוד. במקום יתקיימו גם אירועים וסדנאות טעימות סביב אקו-קולינריה. משתלמים בגידול עצמי של ירקות, פירות וירוקים במרפסת או בחצר; בישול בירה; עישון בשרים; אפיית לחם מחמצת ועוד. מכינים וטועמים אוכל מקומי וטרי: בשר בגידול הוגן, ירקות ופירות טעימים בעונתם.

מעדנא שוכן בקומת הגג, במגדל מנצור החדיש בא.ת רעננה ועטוף במרפסות ענק הפונות לשלושה כיווני אוויר ומשקיפות על מרחבים פתוחים עד תל אביב, נתניה, חופי הרצליה והשומרון. במרפסות מטפח צוות מעדנא שדה חקלאי הידרופוני המספק את התצרוכת החקלאית העיקרית של המקום.

בחלל הפנימי של מעדנא פועלים ארבעה מטבחים: מתחם עישון בשרים עם מעשנות איכותיות לצלייה של בשרים, ירקות ודגים. מבשלת בירה ביתית micro browery להכנת בירות בוטיק. מטבח FARM2 TABLE שמרגיש כמו עבודה ב-green house  באנגליה. מטבח בצקים של לחמי מחמצת בטאבוני לבנים.

תמר שניידר וגל ברלי, סטודיו LINER: "מעדנא הוקמה על בסיס חשיבה אקולוגית. האתגר שלנו כמעצבות, היה ליצור חוויה שתסחוף את המבקרים אל הטבע ולחומרי הבסיס הראשוניים של החיים בישראל. השתמשנו בחומרי גלם מקומיים על עוצמתם הטבעית. לריצוף בחרנו באבן בזלת בגוון שחור-מאט, שמזכירה את טבריה העתיקה ואת רמת הגולן ונותנת תחושה של חוץ.

 

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן