חברת "מרינה" ערכה אירוע חשיפה בחוות הגידול במושב חוסן בגליל המערבי, והכריזה על הקמת חטיבת מזון "מרינה גורמה" לייצור מוצרי מזון לשוק הטבעוני והצמחוני.
רֶמוֹ בן שושן, מייסד החברה, הציג בפני עיתונאים ובלוגרים את שלבי תהליך גידול הפטריות. החל מהכנת מצע "קומפוסט" ייחודי לגידול הנבגים, ועד להפיכתם לפטרייה בחדרים סטריליים, אופן קטיף הפטריות, אריזתן ועד לשיווקן לנקודות המכירה ברחבי הארץ.
העיתונאים הוזמנו ללקט פטריות, לבושים בגדים סטיריליים.
לקראת סיום הסיור בחוות הפטריות הוזמנו האורחים לטעום מבחר גדול של מטעמים מתוצרת "מרינה גורמה" כמו המבורגר פטריות, פטריות ממולאות, שווארמה פטריות עם אננס, ואפילו סטייק עשוי מפטריות פורטובלה. טעמתי ומצאתי את המעדנים ראויים להיות תחליף מושלם לבשר.
חברת מרינה מציינת 30 שנות פעילות. בראשית שנות ה- 80 החל רמו בן שושן להפיץ מדלת לדלת פטריות טריות ממגדלים מקומיים במושבים חוסן ומעונה שבצפון הגליל המערבי, שנהגו להפיץ תוצרתם באמצעות חברת תנובה.
כאשר זיהה רמו בן שושן את הפוטנציאל בתחום, הוא הקים מחסן מאולתר בחצר האחורית של של ביתו, ובעזרת אשתו מרינה (שעל שמה נקראת החברה) ועובדים אחדים החל בפעילות מסודרת של גידול, אריזה והפצה של תוצרת פטריות טרייה. תחילה רק למושבי הצפון, ואט אט התרחבה הפעילות לשווקים הסיטונאיים בצפון ובמרכז, לעסקים קטנים, מסעדות ואולמות. המטרה העסקית הייתה לכבוש נתח מפעילות הפטריות המשומרות, ולהחליפן בפטריות טריות.
כיום מרינה הינה החברה הפרטית הגדולה בישראל לגידול ושיווק של תוצרת חקלאית טרייה ירקות ופירות למיטב המלונות בתי קפה ומסעדות, אולמות האירועים המובילים, ורשתות שיווק. החברה מפעילה חווה גדולה לגידול פטריות, עם מתקנים לייצור מצע גידול לפטריות, ומעל 1500 דונם של גידולי ירקות עליים שונים בכשרות רגילה ומהדרין ללא חרקים ותולעים, בהשגחת הרב אפרתי והרבנות ירושלים. בחברת מרינה מועסקים היום כ-700 עובדים.
משאיות החברה מספקות תוצרת מדי יום למעל 1800 נקודות מכירה, ומוקד הזמנות החברה פועל באופן שיטתי לשיפור חוויית הקנייה והשירות. לאחרונה נכנסה חברת מרינה למיזמים חדשים בתחום מוצרי המזון המעובדים, דהיינו ייצור תוצרת גמורה – על בסיס פטריות טריות שנקטפות בבוקר ומשנות צורה להמבורגר טבעוני, טרי וטעים, סטייק פורטובלה, פטריות ממולאות ומפעל סלטים טריים.
רמו בן שושן אומר: "אני גאה לעמוד בראש חברה מצליחה המורכבת מאנשים מצוינים וממגוון פלטפורמות, 30 שנה של עשייה מורכבת, הצלחות לצד קשיים, אני גאה על הישגים אדירים אליהם הגענו במהלך השנים, אנו נמשיך לשאוף, לגדול, להשקיע, לפתח ולהתפתח. אני סבור כי נצליח גם להגדיל את ממוצע צריכת הפטריות בארץ לעומת השוק האירופאי, כבר היום נצפית מגמת עליה, את האמריקאים כבר עברנו".