ב'מילה ביסטרו שף' בסביון, מגיש השף יהונתן שרביט מטבח אישי ים תיכוני עם טעמים מאיטליה, טורקיה, מצרים, ישראל ולבנון, המבוססים על דגה, חקלאות מקומית ועונתיות ושימוש בטכניקות ממטבחים שונים ברחבי העולם, אותם הוא אוהב ומהם ספג.
שרביט ביקר בהודו עם אביו בגיל 14, ושם פגש לראשונה את הטעמים והריחות של המטבח המיוחד הזה, והתאהב. בבגרותו כשף, ביקר שוב בהודו והתנסה במטבח באופן מקצועי. מאז, חלם לעשות ארוחה הודית, באינטרפטציה מודרנית ועם חתימת היד שלו.
כיום הוא עומד להגשים את החלום הזה בשני ערבים מיוחדים ב'מילה'. בימים שני 9.9 ושלישי 10.9, החל מהשעה 18.00, מסעדת מילה תענוד טיקה, מהמטבח יעלו ניחוחות התבלינים ההודים והטעמים יגיעו לשולחן דרך ארוחת הטעימות שבנה שרביט. את הארוחה ילוו קוקטיילים בניחוח הודי ותפריט יינות שהותאם למנות.
בתפריט:
ביס קבלת פנים- סבלה זרעי כוסברה, גבינת עיזים, צ'אנטי תמרהינדי, צ'אטני נענע.
ראשונות- דוסה, קרפ אורז וכוסמת, תפוחי אדמה, על קארי ותבלינים חמים, קציפת חלב וגארם מסלה.
סאשימי אינטיאס, קורמה, כוסברה וחמאה חומה.
ביניים- באג'י בצלים מקורמלים, כמהין.
עיקריות לבחירה- קבב טונה אדומה, קציפת טיקה מסאלה, נאן שום, עלים ירוקים. או שיפוד לוקוס ביוגורט ותבלינים בטנדור פחמים, צ'אטני נענע וכוסברה.
קינוחים- רייס פודינג וחלב מרוכז, פיסטוק (זיגי), הדרים, גלידת שקדים מרים- צ'אי מסאלה
תמונות: גיל אבירם וספיר קוסה