בשדה התעופה בהונג קונג אוסרים להעלות למטוס "מזוודה חכמה". על כך מתלוננים נוסעים ישראלים שלפני כשבוע נאלצו להיפטר מהמזוודות היוקרתיות שלהם, לאחר שרוקנו אותן והעבירו תכולתן למזוודה אחרת ולשקיות. המאבטחים של חברת התעופה קתאי-פסיפיק נימקו את הדרישה בתקנות בטיחות.
הנוסעים הישראלים התרעמו משום שלא נאמר להם על סיכון בטחוני בטיסה הלוך להונג קונג מנתב"ג, הידוע בדרישות הבטחוניות החמורות ביותר בעולם, עוד יותר מהונג קונג. התברר שהתלונות מבוססות על אי הבנה.
בררנו את התלונות. ובכן, לפי חוקי התעופה אכן אסור להעלות למטוס "מזוודה חכמה" עם
מַטְעֶן לטלפונים ניידים, בגלל חשש לניצוץ שעלול לגרום שריפה במטוס. במזוודות שהמטען שבתוכן ניתן לשליפה, דורשים להוציא את המטען מהמזוודה. אם זה לא אפשרי - המזוודה לא עולה על המטוס. דווקא יצרנית המזוודות החכמות הישראלית, רולניק, היא היחידה בעולם שייצרה מטענים נשלפים, ומדהים להיווכח שהראש הישראלי ממציא עוד פטנט עולמי.
יש חברות תעופה, כמו קתאי, דלתא, ואמריקן, שדורשות בעמדת הצ'ק אין לנתק ולהוציא את הסוללה. לפעמים, כשיש לחץ זמן הם אינם מעלים בכלל את המזוודה למטוס. הדברים אמורים גם לגבי טרולי בכבודת היד.
בחברת רולניק אומרים בתגובה: "אנו מודעים לדרישות האבטחה של נמלי התעופה. כל המזוודות שלנו תוכננו באופן המאפשר שליפה קלה ומהירה של המַטְעֶן מהמזוודה בשדות התעופה הדורשים זאת, כך שהלקוח פשוט שולף את המטען, ושם אותו איתו בתיק או בתוך המזוודה. המטען הנשלף של רולינק עומד בדרישות התקינה העולמיות המחמירות ביותר UL ו-MSDS. עד כה לא התקבלה אף פנייה של נוסע אשר חווה מקרה שכזה, על אף שמסתובבות עשרות אלפי מזוודות כאלה בעולם".
לאחר קבלת התגובה מחברת רולניק, בדקתי שוב אצל המתלוננים. התברר שהמתלונן לא ידע בכלל שאפשר לנתק ולהוציא את המטען מתוך המזוודה החדשה שלו. בגלל אי הבנה הוא נאלץ להשליך את המזוודות שלו בנמל התעופה בהונג קונג, ולקנות בדיוטי פרי מזוודות אחרות תחתיהן.
המסקנה: אם גם ברשותכם מזוודה חכמה של חברת רולניק, הקפידו לנתק ולהוציא מתוכה את המטען לפני שאתם עושים צ'ק-אין.
צילום: מירב בן לולו