בקרוב תיפתח בישראל מבשלת שיראטאקי לייצור סאקה. התוצרת שלהם תשווק עם כשרות של הרבנות הראשית, ובזכותם נוכל גם אנחנו ליהנות משתיית סאקה.
חברת אנוטקה, בבעלותה של משפחת חינאווי ג'ורג', ונאור לוי, מובילים מהפכה בתחום האלכוהול היפני בישראל, משיקים מחלקה ייעודית "אנוטקה ניהון שו" שתתמחה ותייבא אלכוהול (סאקה, ויסקי, ליקרים, תזקיקים) ייחודי מיפן. בין משקאות הסאקה בולטים- ג'וזן וויט או מבעבע, טנגו נו תוורקו, צ'ו קראקוצ'י הונג'וזו, ועוד. המוצרים המיובאים כנראה אינם כשרים, אבל הסאקה שייוצר בישראל תתאים גם לציבור הדתי.
מבשלת שיראטאקי המקורית הינה מבשלה משפחתית אשר נוסדה בשנת 1855 בעיירה אצ'יגו יוזאווה, ומנוהלת על ידי הדור השביעי. שיראטאקי נחשבת לפורצת דרך בתעשיית הסאקה ביפן, בזכות סדרת מוצרים בשם ג'וזן אשר הושקה לפני 33 שנים- Jozen Mizuno Gotoshi והשפיעה על תעשיית הסאקה ביפן, הודות למנעד טעמים קליל, רענן ופרחוני. המבשלה מתגאה בשימוש במי שלגים טהורים הנובעים מרצועת הרים בשם טאניגאווה, ולאורז הייחודי הגדל בשמורת אונומה המפורסמת באיכות גידולי האורז.
אנדרה חינאווי, מבעלי חברת אנוטקה, ציין "כחלק מצמיחתה של אנוטקה, מצאנו צורך גובר להרחיב את פעילותנו ולשים דגש על יבוא משקאות מיפן המופלאה המציעה מגוון אינסופי של אלכוהול משובח ואיכותי. בשנה הקרובה אנו צפויים להחדיר לשוק הישראלי שלל משקאות ממותגים מסקרנים, על מנת להמשיך ולעצב את תרבות האלכוהול בישראל ולהצעידה למחוזות חדשים".
גיא בליס, מנכ"ל אנוטקה, הוסיף "הקהל הישראלי חובב יין ואלכוהול ובשנים האחרונות חלה קפיצת מדרגה משמעותית באשר לתרבות צריכת האלכוהול. כעת, כחלק ממהלך אסטרטגי, אנו שמחים להיות החברה הראשונה שמקימה מחלקה מתמחה שתציע מאות משקאות מובילים מיפן ללקוחות פרטיים ולקוחות עסקיים- ברים, מסעדות אסיאתיות, מעדניות ועוד".
נאור לוי, מנהל מחלקת האלכוהול היפני באנוטקה ומייסד תרבות הסאקה בישראל, "כמייסד תרבות הסאקה בישראל, אני שמח וגאה על השותפות עם חברת אנוטקה, הראשונה לזהות את החזון העסקי בשוק פעיל זה ולהרים את הכפפה. ביפן אומנם צריכת האלכוהול והסאקה יורדת בקרב הדור הצעיר בצורה משמעותית, יחד עם זאת, היצוא של האלכוהול היפני בגדילה אקספוזנציאלית ובקצב מסחרר. יפן למעשה, מעצמת ייצור אלכוהול איכותי למדינות העולם כך שבהחלט יש לחכות לבאות עם היצע מוצרים מכובד".