בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

שדרגו את תמונות החדרים, וגם המכירות ישתדרגו

חברת הייטק ישראלית פיתחה טכנולוגיה מהפכנית בתחום המלונאות והOTA. חברת VDroom מפ"ת פיתחה מערכת שמאפשרת לנו לבדוק מראש את החדרים בבית המלון ולראותם בתמונות של VR (מציאות מדומה), ו"להסתובב" בתוך החדר ב360 מעלות, כאילו אנו נמצאים בתוכו.

כך אפשר להחליט בצורה מושכלת ובטוחה יותר אם אנחנו רוצים להזמין את החדר המדובר. החידוש הטכנולוגי הזה מעורר ענין בענף המלונאות בעולם. כידוע תחום הOTA (אונליין טרוול איג'נסי) הולך ומתפתח תוך שהוא דוחק את תחום סוכני הנסיעות האנושיים. הפטנט הישראלי החדש של VDroom עשוי להיות מדרגה נוספת בעליית הOTA בעסקי המלונאות. בתי מלון שהטמיעו את התוכנה לניסיון מדווחים על עליה של כ35% בכמות ההזמנות.

הטכנולוגיה הזו עונה על בעיה המוכרת לרבים מאיתנו: אנו מגיעים למלון, ומקבלים חדר שאינו דומה  לתמונה האטרקטיבית שראינו באינטרנט. החדר עלול להיות צפוף יותר, או שמחלונותיו נשקף נוף אורבני ורעשני, או שהשירותים והמקלחת קטנים וצפופים, וכדומה. המוצר החדש של חברת VDroom מנטרל את הבעיות והחששות האלה.

 

הטרנד של החיפוש הוויזואלי (visual search) הוא המוביל כיום בעולם. הטכנולוגיה מאפשרת לבתי המלון להטמיע באתר ההזמנות שלהם את האפשרות "לטייל" בחדר ולהתרשם ממנו. וכך להזמין חדר בראש שקט, בלי חששות שמא עבדו עלינו וקנינו "חתול בשק".

את המיזם פיתחה מיכל הובשמן, שאומרת שהטכנולוגיה שלה מגדילה בעשרות אחוזים את יחס ההמרה (conversion rate) של אתרי הזמנות. לדבריה, רשת עם 10 בתי מלון בינוניים עם כ100 חדרים בממוצע, יכולה להגיע לתוספת רווח של כמיליון דולר בשנה. המערכת פועלת במלון מנדלי סטריט בת"א, ובמלון אלגרה בירושלים. רשת מלונות פתאל באירופה בודקים הטמעת המערכת גם אצלם. חברת וי.די.רום מנהלת מגעים עם רשתות גדולות כמו Radisson, Days inn, Best Western   ואחרות.

למיכל הובשמן יש רקע מוכח בתיירות, והיא יודעת על מה היא מדברת. לפני כעשר שנים היא הקימה בהולנד חברת הייטק להזמנות אונליין בשם EasyToBook.com, שמגלגלת מחזור של כמאה מיליון יורו בשנה. לאחרונה היא מכרה את החברה, וחזרה ארצה עם חלק מצוות הפיתוח שלה. כאן היא הקימה את VDroom, שבשנה האחרונה החלה לשווק את המוצר החדשני שפיתחה.

כידוע, שוק ההזמנות של לינות תיירותיות באינטרנט הוא שוק של מעל ל-25 מיליארדי דולרים בשנה. חברת VDroom מפתח תקוה כבר חתמה על פרויקט פילוט עם חברת ניהול גרמנית ל24 בתי מלון, וכבר עתה הם רוצים להרחיב את ההסכם ל154 בתי מלון. עוד רשתות ומלונות מצטרפים לפרויקט הזה, וקצב הגידול של VDroom מכפיל את עצמו מידי שנה.

"בשנים האחרונות קורה משהו בתחום הוירטואלי", אומרת הובשמן, "יש פה גם דחיפה של התחום מצד גוגל ופייסבוק ואנחנו מנצלים את האפשרות הזאת, בעזרת ממשק משתמש אינטואיטיבי, אנחנו מפעילים מאות טסטים בו זמנית בזמן אמת כדי להגיע לאופטימיזציה הטובה ביותר. למעשה, אנחנו באים לבתי המלון ובעלי הדירות  ואומרים להם – תמנפו את התמונות שלכם וכך תמנפו גם את ההכנסות שלכם".

לדבריה, ״בתי המלון והדירות משקיעים עמלות במיליוני דולרים לענקיות הטרוול על מנת שימלאו להם את החדרים. בעל נכס צריך לשאול את עצמו איך הוא מבדיל את עצמו מאחרים על מנת להגדיל הכנסות באופן ישיר ובנוסף  ולתת ערך מוסף ללקוח״. היא מציינת כי "הסוד הוא בפשטות וביעילות של הטכניקה. היום אין כמעט אדם שעושה בוקינג לחדר במלון מבלי לעבור באתר של טריפ-אדוויזר ולקבל חוות דעת על המלון. למעשה, זו משענת הייעוץ לכל מי שמזמין חדר. אנחנו מוכיחים שצילומי 360 יתנו פתרון אופטימלי לבעיה. אדם ירגיש כאילו הוא ממש נמצא בחדר ומסייר במלון. היום כל הפתרונות בשוק הם מאוד כבדים מבחינה טכנולוגית. זמן הטעינה של התמונות באתרים של המלונות הוא איטי. ולא היתה עד היום שום חוכמה בתצוגת התמונות. הפשטות היא שבשתי לחיצות מקבלים תחושה שנמצאים ממש בחדר".

 

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן