וייטנאם מפתחת אתרי צילומים עבור תעשיית הקולנוע העולמית. כך גילה שגריר וייטנאם בישראל, לי דוץ' טרונג, בטקס שנערך בתל אביב לכבוד יום העצמאות של וייטנאם. השגריר טרונג גילה עוד כי ממשלת וייטנאם החליטה לאחרונה לפתוח את כל הקמפוסים האקדמאים לסטודנטים זרים מכל העולם, לרבות מישראל. בארוע השתתפו אנשי עסקים ישראלים שפועלים גם בווייטנאם, נציגי משרדי החוץ והכלכלה של ישראל, ועובדי השגרירות הווייטנאמית.
בשגרירות וייטנאם שילבו את חגיגות יום העצמאות גם בציון 31 שנים לכינון יחסים דיפלומטיים עם מדינת ישראל. הארוע היה משולב בחגיגה קולינרית, שכותרתה: דיפלומטיה גסטרונומית וייטנאמית: הדרך לטייל, לעשות עסקים ולהשקיע בוייטנאם היא באמצעות אוכל רחוב". לאורחים הוצעו מטעמים וייטנאמיים מסורתיים על טהרת הכשרות. לפי הטעם וצורת ההגשה זה נראה לי יותר אוכל מסעדות יוקרה, אשר אוכל רחוב.
השגריר טרונג ברך את האורחים ואמר שווייטנאם מהווה מקור לעידוד והשראה עבור מדינות העולם, ונוטעת תקווה בעמים רבים כשהוכיחה שניתן לצאת ממשבר מלחמתי ארוך אל יחסי שלום ושגשוג כלכלי. הוא סקר את ההיסטוריה הווייטנאמית מאז ועידת ג'נבה ב1954, שהובילה לעצמאות וייטנאם.
הוא הסביר שבחר לחבר את האירוע עם אוכל וייטנאמי, בגלל שהאוכל מחבר בין בני אדם. "בווייטנאם יש את המטבח הטוב בעולם, שגורם לחיבור טוב ויציב. חלק מהמשיכה שלנו בתחום התיירות זה בזכות האוכל שלנו" אמר השגריר. "השאיפה שלי ששפים וייטנאמיים יגיעו לישראל לבשל לכם באירועים ובמסיבות".
בהתייחסותו למלחמה בעזה, הוסיף השגריר שמדינתו קוראת לשלום, לאור העובדה שמדינתו מכירה את אימי המלחמה ותוצאותיה.
השגריר סיים ברכתו בקריאה לאנשי עסקים ישראלים לבוא לווייטנאם ליהנות ולהתברך מכוח העבודה האנושי שלה, המומחה בידע טכנולוגי אך זול יותר מהמערב ומישראל. הוא גם הזמין ישראלים לבקר בווייטנאם וליהנות מאתרי התיירות שהיא מציעה. בהקשר זה ראוי לציין שלמרות דברי השגריר על התיירות, ווייטנאם אינה פועלת בישראל כראוי לקידום התיירות. פחות ממדינות אסיאתיות אחרות, ופחות אפילו מהפעילות של וייטנאם עצמה במדינות אחרות באירופה. חבל. כי הפוטנציאל התיירותי מישראל גדול מאוד.
משמאל לימין: השגריר טרונג, איל בובילסקי, וענת ברנשטיין
ראש לשכת הידידות ישראל-וייטנאם, איל בובילסקי, דיבר על פוטנציאל הצמיחה העצום שיש בכלכלה הווייטנאמית, וקרא לאנשי עסקים מישראל לנצל את ההזדמנויות. הוא סיפר שהגיע לווייטנאם לראשונה לפני 20 שנה כעובד בשגרירות ישראל. "כשהגעתי שוב לאחרונה, ראיתי שם שינוי עצום. אבל האוכל הטוב לא השתנה".
נשיאת לשכת המסחר ישראל-אסיה, ענת ברנשטיין רייך, ציינה שהלשכה היא מקור למידע ולקשרים בתוך וייטנאם, ומסוגלת לסייע רבות לכל משקיע ישראלי בכל תחום.