בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

גלידרית אָנְדְרֵי בר"ג מציעה ופל בלגי וקרפים כשרים לפסח

חידוש: בחג הפסח ניתן יהיה לקנות ופל בלגי וקרפים כשרים לפסח ברשת הגלידריות "אנדרי", באזור התעשיה והמסחר של בני ברק. כך מדווח פרח חבש, מבעלי חנות אָנְדְרֵי בבנין בסר 1 ברמת גן.

רשת אנדרי אומרים שהם היחידים שמייצרים גלידות על בסיס שמנת בלבד. השמנת סמיכה וכבדה יותר, ולכן הגלידה אינה נמסה במהירות ואינה נוזלת. זאת לעומת רוב הגלידריות האחרות בארץ שמציעות גלידה על בסיס חלב ומים בתוספת חומרים מייצבים. הגלידות של אנדרי שונות גם בכך שאין מכניסים בהן חומרי כימיים מייצבים. רק מרכיבים טבעיים, ופירות טריים כמו מנגו, פירות יער, תות שדה וכדומה.

הבסיס הטבעי טעים יותר ויקר יותר, ולכן גם הגלידות של אנדרי יקרות במקצת לעומת המתחרים. אבל לצורך איזון הם נותנים כדורי גלידה גדולים יותר מהמקובל בגלידריות רגילות.

פרח חבש (מימין) ועוזרו מאחורי מקרר גלידות השמנת המיוחדות

אנדרי חבש פתח את חנות הגלידה הראשונה שלו בשנת 1975 ביפו לפני כמעט יובל שנים, והיא קיימת באותו מקום עד היום. מאז נפתחו עוד סניפים גם בראשון לציון, רמלה, וברמת גן בבנין בסר בתחילת רחוב בן גוריון. לצרכי החנויות שלהם הקימו בראשון לציון מפעל ייצור בשם טוטו קרמה Tutto Crema, שמייצר רק מוצרים כשרים למהדרין בהכשר חוג חתם סופר. "אם אנחנו עושים משהו, אז שיהיה הכי טוב שאפשר" מסביר פרח חבש. "כמו שאת הגלידות אנחנו מכינים משמנת ולא מחלב או מים, כך את הכשרות אנחנו עושים בהשגחת בד"ץ חתם סופר ועם הרבנות הראשית בראשון לציון".

הם מציעים גלידות ב36 טעמים, ביניהם בטעם ייחודי של מלאבי שאין להשיג בשום מקום אחר בארץ. פרח חבש מספר שהטעמים המבוקשים ביותר הם שקדים בדבש ושוקולד וניל. הטרנד האחרון הוא טעמים של קינדר בואנוס, בייגלה מלוח, ורום עם צימוקים. לדבריו, הם מייצרים גם גלידות בטעמים נוסטלגיים של תות ולימון, ואנשי עסקים שעובדים בסביבה מעדיפים להזמין גלידות דוקא בטעם של פעם ולהיזכר בערגה בימי צעירותם.

באנדרי אפשר למצוא גם מוצרים נילוויים לגלידה, ובראשם יוגורטים בטעמים. היוגורטים שלהם איכותים במיוחד, כי מיוצרים מיוגורט טבעי של 'טרה', ולא מאבקה בכמקובל אצל המתחרים. כמו כן מייצרים גם מלאבי, סירופ למלאבי, ועוגות יומולדת בהזמנות אישיות. בעונת החורף הקרה מציעים גם תירס חם וסחלב חם.

למרות שגלידות אנדרי נהיו כבר רשת לא קטנה, אין להם זכיינים לסניפים. המודל העיסקי שלהם הוא "הכל נשאר במשפחה". כל אחד מסניפי הרשת הוא בבעלות משותפת של המייסד אנדרי חבש ובניו, עם אחד מקרובי המשפחה. למשל, הסניף ברמת גן שאירח אותנו הוא בבעלות אנדרי חבש ובן דודו פרח חבש. מפעל הייצור של הרשת בבעלות האחים תאופיק ושל חייק חבש, בנו של אנדרי.

אנשים רבים עובדים בבנייני המשרדים הרבים בפאתי בני ברק ורמת גן, ורבים מהם אוהבים לפקוד במשך היום את החנות של אנדרי ברחוב בן גוריון 1, ובערב מגיעים גם צעירים וזוגות מבני ברק. לאחר שביקרתי וטעמתי, אני ממליץ לשומרי כשרות לבוא אף ממרחק. שווה בהחלט!

 

 

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן