מנות בשרים חדשות וכשרות למהדרין הוכנו בתפריט החורף של מסעדת 'קמפניה' במתחם הרובע של ראשון לציון. היא נמצאת מאחורי המסעדה החלבית הכשרה הידועה "סורנטו" ברחוב ברשבסקי 8, ושתיהם בבעלות איציק קדוש. 'קמפניה' היא מסעדת טורקית, ובחלל שלה מושמעת כל העת מוזיקה טורקית נעימה. "בחורף הקרוב טורקיה הקטנה הופכת להיות אצלנו טורקיה הגדולה" סיכם איציק קדוש בערב טעימות לעיתונאים.
השף שעומד מאחורי היצירות הקולינריות המפתיעות שטעמנו הוא אריק ווקיל, בעל ניסיון של 22 שנה. הוא מתמחה בנתחי בשר וסטייקים עסיסיים בשיטת חיתוך מיוחדת ועישון בשרים התורמת לטעם העשיר והעמוק, הנתחים נפרסים לעיני הלקוח, וכמו ביין נותנים לבחור ולטעום כדי לאשר את הטעם המשובח.
השף אריק ווקיל בישל לאובמה, לפוטין, לסלבריטי כמו בר רפאלי ומאיה בוסקילה, ולשלל שועי עולם. כיום הוא גם השף הפרטי במטוסים פרטיים של אוליגרכים. עבורם הוא הכין אוכל לא כשר, אבל לאחרונה חבר לאיציק קדוש לכבוש גם את המטבח הכשר למהדרין ולהביאו לרמה קולינרית הגבוהה ביותר שאפשר. "אחרי 15 שנה ב'בננה בר' עברתי להכנת אוכל כשר, אבל בלי לפגוע בטעמים ובצורת ההגשה".
גולת הכותרת של המסעדה היא מגוון נתחי הבשרים האיכותיים – אסאדו, טומהאוק, פריים ריב, ואנטריקוט אנגוס. במסיבת העיתונאים להצגת תפריט החורף הוא גילה כי אחד מסודות המסעדה הוא איכות הבשרים שנכנסים למטבח. "לפני 3 חודשים השגנו עדר עגלים פרטי שלנו ברמת הגולן, וממנו אנו מביאים לאורחינו את הבשר הכי טוב בארץ".
המנות החדשות בתפריט החורף שהוצגו לנו היו:
"קרפצ'יו דק דק" של סינטה עם קוביות פרי, צנונית, מיקרו עלים, בלסמי מתקתק, שמן זית, מלח ים ואיולי עריסה.
"עננים כבדים"- פטה כבד ואגוזים לצד קונפיטורת בצל ופירות יער, שמוגש עם קרח יבש ומים חמים שיוצרים מעין עננים על המגש.
"הפנתר הוורוד"- סיגרים במילוי כבד, נענע פטרוזיליה בליווי טחינה ורודה ואיולי שיפקה.
"סו בוריק"- מאפה תרד וגבינה מלוחה פרווה עשויה מקשיו עם סלט רענן.
"ריזוטו היער השחור"- מחית פטריות מהיער ונתח השף "שנרדם בתנור". (כך כתוב בתנור, בלי להסביר מי "נרדם בתנור"? השף או הנתח?).
"פידה דונאר אסלי"- מאפה סירה עם נתחי בקר וטלה, חציל אפוי, פטרוזיליה, ואיולי שיפקה.
מנת הדגל של המסעדה היא "אסאדו טורקי אורגינלי שלא עשה ספורט מימיו". (כך כתוב בתפריט. באמת!). זה בשר אסאדו שעובר 2 בישולים. עישון הבשר ובישולו, ולאחריו בישול ארוך של 12 שעות בציר בקר ברביקיו וירקות שורש. זו המנה שעליה אני ממליץ ביותר, מבין כל המנות הטעימות של המסעדה.
עוד מנה מעניינת שאכלתי שם היתה "המבורגר רטוב". הוא מוגש בתוך לחמניה טבולה בשומן ומאודה עם טעמים פיקנטיים. המנה הזו מוגשת עם כפפת גומי חד פעמית, כדי לא ללכלך את הידיים והבגדים בשמן.
יש שם עוד סוגים של בשרים למנה עיקרית, כמו אנטריקוט מיושן במקום, צרוב על הגריל ומוגש עם תפו"א, קראנץ' ורוטב יין. פריים ריבּ על העצם, ומנה בשם "טומאוק" שזה אנטריקוט טיל.
כידוע, ההנאה מהאוכל איננה מגיעה רק מחוש הטעם אלא גם מחוש הראייה. כל מנה במסעדת קמפניה מוגשת בצורה אסתטית מאוד ושובת עין.
הקינוחים נאפים בקונדיטוריה של המסעדה שמנוהלת על ידי עדן קדוש, אחותו הצעירה של איציק שהשתחררה לפני כשנה משירות צבאי והצטרפה לעסק. הגישו לנו לטעימה סיגר חלבה עם קוקוס ושוקולד, וגם קינוח בקלאווה שמוגש עם גלידת יוגורט פרווה, בצורה של פאי ולא כעיגול.
כאמור, זו מסעדה כשרה למהדרין בפיקוח בד"ץ יורה דעה של הרב מחפוד. המפקח הראשי הוא הרב אליהו לוי.
זו מסעדת יוקרה, וכך גם המחירים. זוג ממוצע יצטרך להיפרד שם מכ300 שקלים בערב. זו לא מסעדת פועלים עממית והמחירים בהתאם. מצד שני, המחירים זולים יותר בהשוואה למסעדות יוקרתיות ברמה דומה בתל אביב. קמפניה אינה מתאימה לכל ערב, אבל מתאימה מאוד לערבים מיוחדים כמו ציון יומולדת לאשה או להורים, ימי נישואין, או לארח מבקרים חשובים שהגיעו מחו"ל. לא זול, אבל שווה כל גרוש. אני ממליץ מאוד.
צילומים: שפרה מאור