בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

המוציא דגים ב9 הימים

מסעדת 'המוציא' בירושלים, בכשרות המהודרת של בד"צ בית יוסף והרבנות ירושלים, נערכת לתשעת הימים עם תפריט מעודכן ופרווה לתקופה בה מקפידים שלא לאכול בשרי, בשל האבל על חורבן הבית. בימים אלה מוצעות ללקוחות המסעדה מנות דג טעימות, כמיטב המסורת והייחודיות של המטבחים האלג'יראי, הטוניסאי והמרוקאי. למשל:
דגים בשרמולה – דג מטוגן ברוטב שרמולה אלג׳יראי
סלמון אורפלי צלוי – זיתי קלמטה, בצל ירוק, עשבי תיבול ועגבניות שרי.
חריימה סלמון – פילה סלמון ברוטב חריימה פיקנטי
קציצות דגים – מוסר ים ברוטב פיקנטי, לימונים ושומר
בולט – קציצות אלג׳יראיות ממולאות באורז, על רוטב עגבניות וכרוב צלוי
ברבוניות מטוגנות – במרינדה של פלפלים ולימונים, כוסברה וסלט מרוקאי חריף.
קבב דגים – בגריל. על טחינה, נענע וקרם עלים ירוק

המסעדה של אבי לוי מציגה גישה קולינרית אותנטית שונה בנוף המקומי, עם תפריט צפון אפריקאי המתבטא בטעמים, ניחוחות וצבעים עזים ומגוונים – תוך יצירת חוויה תרבותית שורשית הנשענת על מטבח אלג'ירי המסורתי בשילוב אלמנטים ירושלמים מקומיים.
המסעדה מושפעת מאופיו הרב גוני של השף אבי לוי ומחוויותיו האישיות, החל מילדותו בשכונת מוסררה הירושלמית, דרך תחנות שונות בחייו והשפעותיהן הקולינריות הייחודיות, וכלה במסעותיו ברחבי העולם בחיפוש אחר השראות גסטרונומיות.

צילום עוז אוחיון

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן