בשבוע שעבר חוויתי אכילת אחד הסטייקים הטובים ביותר שטעמתי מעודי. זה היה במסעדת הרווי'ס HARVEY'S SMOKEHOUSE בירושלים. הסטייק נקרא "אנטריקוט ארגנטינאי מיושן גורינה".
אני חובב סטייקים, גם לאכול וגם לצלות, ומחשיב עצמי מבין בסטייקים. אכלתי המון סטייקים כשרים בישראל בארה"ב ובדרום אמריקה, ויש לי ניסיון להשוואות. הסטייק 'גורינה' הזה של הרווי'ס היה הטעים ביותר שאכלתי בארץ עד היום. ממש State of the art, אם כי כאן מתאים יותר לומר "סטייק אוף דה ארט". כל הסטייקים האחרים שאכלתי אינם מתקרבים לזה בכלל. לתאר את הסטייק הזה במילה אחת- מעולה! במשפט אחד- סטייק של פעם בחיים!
הסטייק הזה מיושן בטמפרטורת החדר. כל הבשרים מגיעים מארגנטינה, ונבחרים רק המשובחים שבהם. סוד הטעם הטוב הוא ביישון המיוחד. השף הראשי, יואל דייוויס, מסביר שבשלב ראשון הבשר מיושן במשך חודש יישון "רטוב" כשהוא עטוף בשומן כבש. בשלב השני יישון יבש במשך שבוע או שבועיים, שבהם השומן מתפתח בתוך הבשר.
בשר הסטייק נחתך בקלות. הוא רך ונעים ונימוח בלעיסה יותר מבשר אדום רגיל. כל ביס – חוויה כמעט רוחנית. מנה רגילה היא 350 גרם, שזו כמות ליותר מסועד אחד. הסטייק מוגש עם רוטב צ'ימיצ'ורי.
פתחתי הסקירה במנת הסטייק שהלהיב אותי, אבל מסעדת הרווי'ס ידועה בזכות הבשרים המעושנים.
המנה הראשונה שבחרנו מהתפריט היתה "קצוות שרופים". אלה קוביות חזה בקר מקורמלות ברוטב ברביקיו סטייל קנזס, מוגשות עם צ'יפס בטטה בצד קערת ההגשה. איתם הוגש גם 'סלט סמוקהאוס' שכולל ירקות עגבניות בשני צבעים, ועלי חסה וסלסולי בצל מטוגנים קריספי, עם אבוקדו ברוטב ראונץ', ובתוספת רצועות חזה עוף ברוטב ברביקיו ופייקון כבש, ששידרגו מאוד את הסלט.
למנה עיקרית הגישו לנו פלטה של שלשה בשרים מעושנים: בריסקט, רוסטביף, ובשר צלעות מפורק. המנות היו גדולות מאוד ונדיבות. הפלטה מוגשת לזוג סועדים, אך אנו לא הצלחנו לסיים את השפע שהוגש. הרוסטביף והבריסקט טעמו לנו מאוד, אבל לבשר הצלעות המפורק לא התחברתי. זה לא בגלל המנה, אלא בגלל שאחרי הסטייק המדהים, כל בשר אחר נראה רק בינוני בטעמו. ענין של "בִּיספרופורציה". יתכן שאילו הייתי טועם תחילה את הבשרים המעושנים הם היו טעימים יותר לחיכי.
לצד פלטת הבשרים מוגש סלט רענן מתובל בגבישי מלח ופלפל שחור גרוס, עם שמן זית ומיץ לימון סחוט טרי. הסלט הזה מהווה תוספת מושלמת לבשר המעושן. סלט הקולסלואו טרי מאוד ומורגש שהוא מיוצר במקום. בהרווי'ס מתייחסים גם לרטבים בצורה רצינית יותר מהמקובל. הוגשו לנו מספר רטבים וביניהם בלט רוטב איולי של מיונז בשום. יאמי יאמי!
העישון נעשה במטבח המסעדה בחום נמוך, ובעזרת עץ היקורי בלבד, שמוסיף טעם מיוחד. השף יואל מסביר שהוא נוהג לעשן כל סוג בשר למשך זמן שונה. למשל, הבריסקט שהוגש לנו עבר עישון של 14 שעות, הרוסטביף "רק" 4 שעות, ובשר הצלעות המפורק עבר 18 שעות עישון. כך משתנה זמן העישון גם למנות אחרות שלא טעמתי. יואל הואיל לקחת אותי למטבח להראות לי את שתי המעשנות שיובאו במיוחד מארה"ב.
בהרווי'ס יש גם משקאות קוקטיילים שנרקחים במקום ובירות קרות, והם מציעים גם תפריט קינוחים של סופלה, פאי, סורבה, או קרם בורלה. אשתי ואני לא רצינו לטעום מהקינוחים המתוקים כדי לשמור בפה ועל הלשון את הטעם הנדיר של הבשרים.
מסעדת הרווי'ס מתהדרת בתעודת כשרות של הרבנות הראשית והמועצה הדתית לירושלים. המסעדה שוכנת במיקום מעולה במרכז ירושלים, ברחוב יפו 33, שני בתים אחרי כיכר ציון לכיוון העיר העתיקה, אבל הכניסה איננה מחזית הבנין ברחוב יפו הסואן אלא מהצד ברחוב ריבלין הקטן והשקט.
האולם מרווח מאוד, מעוצב בסגנון דרום אמריקאי עם שולחנות עץ כבדים.
את המסעדה הקים השף חיים (הרווי) סנדלר שסיים בקנדה את לימודיו כשף בשנת 2002, וקיבל את העיטור הקנדי RED SEAL. הוא פתח בקנדה מסעדות וחברת קייטרינג, ועם השנים הפך להיות המוביל בקייטרינג הכשר בוונקובר לאירועים של עד 650 איש.
בשנת 2010 הגשים את חלומו לעלות לישראל, וגם כאן המשיך לעסוק בתחום הקולינריה, ובהמשך עסק גם באירועים פרטיים. שם פגש בשותפו העסקי אשר יחד רכשו את מסעדת גבריאל. לפני כארבע שנים פתח הרווי את מסעדת HARVEY'S SMOKEHOUSE שהינה מעשנת העץ היחידה באזור ירושלים, בה ניתן לארח כ100 סועדים בפנים ועוד כ 70 סועדים בחוץ. המסעדה פתוחה בכל ימות החול מהצהריים עד 11 בלילה.
למרות האיכות היוקרתית, המחירים אינם יקרים מאוד, אלא מחירים שווים לכל נפש ברחביה ובסביון.
לאחר הטעימות אנו מעניקים להרווי'ס 5 "כוכבי שפרה", שהם שווים לפחות שני כוכבי מישלן, אילו מישלן היו מגיעים גם לישראל. אם אתם רוצים לחגוג משהו מיוחד – זה המקום המומלץ.