"נס ציונה חוגגת 140 שנה להקמתה והעיריה מתכוננת להפיק אירועים רבים לרגל היובל". כך הכריז ראש עיריית נס ציונה, שמואל בוקסר, בסיור עיתונאים שערכה מחלקת התיירות של העיריה.
בוקסר הוא צאצא למייסד המושבה, הרב ראובן לרר, "שהיה הסבא של הסבא שלי". לרר היה סוחר אמיד וציוני, בעל נחלה באודסה. שם הוא פגש גרמני שהיה בעל נחלה בואדי חנין, והם עשו עסקה של החלפת הנחלות ביניהן, זו תמורת זו. הרב לרר עלה על הקרקע בשנת 1883, ונחלת ראובן היתה היסוד של המושבה נס ציונה. ביתו המקורי נהרס ברבות השנים, אך נותר מבנה של בית האריזה, אותו שיפצה העיריה ושחזרה, וכיום הוא מוקד תיירות. "אנו הולכים להחזיר את הלב למרכז נס ציונה" הכריז ראש העיר. "הרחוב המרכזי יהפוך להיות מדרחוב".
לכבוד יום האישה השיקה עירית נס ציונה מיזם "בעקבותיה" של 5 סיורים בעקבות נשים. מיזם חדש זה ישולב בפרויקט "סיפורי בתים" שכבר מפעילה העיריה. יועצת ראש העיר למעמד האישה, ורד צברי מזרחי, הכשירה קבוצת נשים להקמת קהילת אירוח לאנשים ומשפחות מחוץ למושבה. היום הציגה ורד את המיזמים ומסלול תיירות בפני עיתונאים.
הסיור החל ב"נחלת ראובן" ע"ש מייסד המושבה, הרב ראובן לרר. שם היה מפגש עם שחקן שגילם את אשתו, פייגה לרר. פייגה נשאה בפנינו מונולוג נחמד שבאמצעותו שמענו את סיפור העליה לארץ ישראל והעליה על הקרקע בוואדי חנין.
לאחר סיור בגבעות הכורכר בהדרכת אבנר בן יהודה מדואל הוזמנו העיתונאים לביתה של הציירת אפרת קסלר. אפרת עובדת כמנהל מחלקה בנמל אשדוד, ועל קירות ביתה תלויים ציורים רבים מפרי מכחולהץ בעקבות הקורונה היא בנתה סטודיו בחצר ביתה בו היא מציירת ומקיימת סדנאות לציור. גם לאורחים היא מציעה סדנה בת 3 שעות של הדרכה, שלדבריה כל אחד יוצא עם תמונה שצייר.
ביקרנו גם בביתה של דריה לבובסקי שעוסקת בתחום אומנות ייחודי של 'ליבוד במחט'. בגינתה בנתה סטודיו יפהפה שבו היא מייצרת בובות ודמויות של חיות מסיבי צמר. לכל דמות סיפור משלה. בביקור בביתה היא מגישה כיבוד מתוצרת עצמית הישר מהגינה הפרטית שלה.
מחלקת התיירות של עיריית נס ציונה מציעה עוד סיורים בעקבות נשים בשילוב בתים מארחים.ורד צברי אומרת שיש ברחבי נס ציונה כעשרה בתים שפתוחים לאירוח במסגרת הפרויקט סיפורי בתים. כל אחד מהם יכול לארח משפחה או קבוצה קטנה לפעילות וחוויות נעימות.