בחודש אפריל הותר למלונות בישראל להיפתח ולעבוד תחת מגבלות התו הירוק והסגול. המלונות החלו להתאושש מהסגירה שנכפתה עליהם בגלל הקורונה, אבל עד כה לא היו ברורים פרטי ההתאוששות. התאחדות המלונות בישראל מפרסמת הבוקר דו"ח סטטיסטי מפורט מעודכן לחודש אפריל על לינות שמבהיר את המצב בשטח לטוב ולרע.
מהדו"ח מתברר שיש התאוששות מרשימה במלונות באזור הדרום שמארחים בעיקר ישראלים. אבל לעומתם ישנם עדיין לא מעט אזורי תיירות נכנסת שהתאוששותם עדיין לא נראית באופק. התפוסות בבתי המלון בירושלים, תל אביב, נצרת, נתניה, וטבריה עדיין מדשדשות.
בחודש אפריל נרשמו כ-1.22 מיליון לינות בבתי המלון, מדובר בירידה של 45% בהשוואה לאפריל 2019 (באפריל בשנה שעברה היינו בסגר הראשון). 98% מסך הלינות הן לינות ישראלים. 2% הנותרים הם בעיקר דיפלומטים וצוותי אוויר. כניסת תיירים מחו"ל אושרה במקרים חריגים בלבד.
תפוסת החדרים הארצית הסתכמה בכ-39% לעומת 71% באפריל 2019. באפריל המלונות כבר יכלו לעבוד תחת מגבלות התו הירוק והתו הסגול (50% תפוסה בחדר האוכל ועד 300 איש). ע"פ בדיקת ההתאחדות, כשליש מבתי המלון עדיין היו סגורים באפריל.
לינות הישראלים בארץ הסתכמו בכ-1.2 מיליון, עליה של 2% לעומת אפריל 2019. מרבית לינות הישראלים היו באילת כ-47% ובים המלח כ-14%. לכן, באזורים אלו נרשמו תפוסות גבוהות יחסית לאזורים האחרים.
באילת נרשמה תפוסה של כ-74%, בדומה לתפוסה באפריל 2019. בים המלח נרשמה תפוסה של 68%, ירידה של 10% לעומת אפריל 2019. לעומת זאת, באזורים אחרים, התפוסות עדיין נמוכות ביותר. חיפה כ-37%, הרצליה כ-30%, טבריה כ-29%, ת"א כ-23%, נתניה 16%, ירושלים כ-12%, ונצרת עם 8% בלבד.
מהתאחדות המלונות נמסר: "הודות לקהל הנופשים הישראלי, מלונות הנופש בעיקר בדרום, מצליחים לחזור לשגרה בקצב מהיר יחסית. לעומת זאת, העדר התיירות הנכנסת מונעת את התאוששותו של כשליש מהענף ומאיימת על התשתית מלונאית שהושקעו בה מיליארדים בערי תיירות נכנסת כמו תל אביב וירושלים, נתניה, נצרת וטבריה. בשביל מלונאי ישראל, המשבר הזה עדיין לא הסתיים".