בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

ארקיע חוזרת לסיישל, אבל בלי דתיים

חברת התעופה ארקיע נענית לבקשת הקהל, ומחדשת את קו הטיסה לאיי סיישל. אבל העוקץ: שומרי שבת מודרים מהטיסות האלה.

חופי סיישל הם אחד ממקומות הנופש הפופולריים לתיירים דתיים, עם שקיעות קסומות ואפשרויות נפלאות לריפוד רוחני. האטרקציות כוללות חופים נקיים ושקטים. הביקוש לגן העדן של סיישל כה גדול בציבור הדתי, עד שנפתח שם בית חב"ד. שליח מיוחד, מנדי שוחט וזוגתו מנוחי, הגיעו לסיישל בעקבות אלפי הישראלים שנוהרים לשם, והם מפעילים את בית חב"ד לסירוגין לפי הביקוש מהציבור הישראלי. בית חבד בסיישל מספק אוכל כשר במסעדה הביתית, וקייטרינג שמבצע משלוחי מזון כשר לרוב המלונות באי. כמו כן, בשבתות מתקיימות בו תפילות במנין.

הקו של ארקיע לסיישל יחזור לפעול בשבוע הבא בתחילת חודש יוני. מדובר בטיסה שבועית אחת שממריאה מנתב"ג בימי שישי בשעה 7 בבוקר, ונוחתת במאהה בירת סיישל בשעה 14:40. הטיסה אורכת כשש שעות ועשרים דקות. הטיסה חזור תמריא ממאהה בימי שבת קודש בשעה… בעצם, מה זה משנה באיזו שעה, אם הציבור שלנו לא יכול ליהנות מהיעד המבוקש הזה?

בארקיע הסבירו לנו שזה לא חרם על דתיים, חלילה, אלא תוצאה של אילוצים. לאחר שחברת התעופה אייר סיישל (Air Seychelle) ביטלה טיסותיה לישראל, ההנהלה הזריזה של ארקיע עשו הערכת מצב של הביקושים בשוק, והחליטו להפעיל את הקו הפופולרי במקום אייר סיישל. אבל המטוס היחיד של ארקיע שנמצא פנוי בעונת השיא בקיץ, הוא מטוס רחב גוף שמופעל בקו לניו יורק בכל ימות השבוע, ורק בשישי ושבת הוא פנוי להובלה.

כידוע, רבים מהציבור הדתי נהגו לטוס לסיישל עם חברת התעופה המקומית אייר סיישל. אולם החברה הודיעה לאחרונה שהיא מבטלת את טיסותיה לישראל "עד אוגוסט לפחות". הדגש הוא על ה"לפחות", שמשמעותו שהשנה כנראה לא נוכל לנפוש בגן העדן הטרופי הזה. כך השוק נותר בידי ארקיע באופן בלעדי.

הצילום באדיבות ספיריט הפקות עולם

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן