מישלן, מדריך המסעדות היוקרתי בעולם, הכריז על הרחבת פעילותו בטורקיה גם לערי החוף איזמיר ובודרום. מבחר המסעדות המלא של מדריך מישלן איסטנבול, איזמיר ובודרום 2024 ייחשף ב-9 בנובמבר 2023. מדריך מישלן לאיסטנבול בלבד פורסם כבר בשנה שעברה, וכעת עומדים להרחיבו גם לערי החוף.
מדריך מישלן ידגיש את הסצנה הקולינרית של איזמיר ובודרום וימליץ על המסעדות הטובות ביותר שהן מציעות בהתבסס על המתודולוגיה ההיסטורית והאוניברסלית של המדריך. מתודולוגיה זו, שנפרסה על ידי צוות נציגים אנונימיים ובלתי תלויים שלה, כולם אנשי מקצוע לשעבר של התעשייה, וכיום עובדים במשרה מלאה של קבוצת מישלן, מתמקדת רק באיכות המזון המוצע, המוערכת לפי 5 קריטריונים: איכות המרכיבים, השליטה בטכניקות הבישול, הרמוניה של טעמים, אישיותו של השף דרך המטבח, העקביות הן לאורך זמן והן על פני כל התפריט. חבל שאין הם מתייחסים גם לשאלת הכשרות, ולפיכך אנו לא יכולים ליהנות מעושר הטעמים של המסעדות המומלצות האלה.
איזמיר וסביבתה, כולל רובע אורלה (Urla) המקסים, על דרך היין, מושרשת מאוד במסורת הקולינרית הטורקית והים תיכונית ובטרואר המקומי, תוך שהיא מציעה אפשרויות אוכל רבות. ממסעדות גסטרונומיות ואופנתיות לבתי קפה מודרניים ועד מסעדות מסורתיות ופופולריות, איזמיר מבריקה דרך המגוון של ההיצע הקולינרי הייחודי שלה. מסעדות רבות מציעות טעמים מהים האגאי, דגים טריים שנתפסו ו"בלאגן עשיר".
בבודרום, אחד מיעדי התיירות היוקרתיים בריביירה הטורקית, הממוקם במחוז מוגלה (Muğla), ישנו שילוב נהדר של מסעדות טורקיות המשבחות טעמים אותנטיים וטעמים של ים, עם מסעדות המציעות מטבח בינלאומי – שהאסיאתי והאיטלקי הם הפופולריים שבהם – היוצר ביחד סצנת אוכל מרגשת. כאן, אתרי נופש יוקרתיים מתרכזים בחוויות האוכל הטובות ביותר ובאלה היצירתיות ביותר.
המנהלת הבינלאומית של מדריך מישלן, גונדל פולנק (Gwendal Poullennec), אמרה: "לאחר עצירה ראשונה באיסטנבול בשנה שעברה, הנציגים שלנו שמחים לשים את איזמיר ובודרום על מפת הדרכים שלהם. אכן, שני המקומות הללו הם לא רק מקומות נהדרים לחוויות תרבותיות ותיירות בלתי נשכחות, אלא הם גם מתהדרים בסצנות קולינריות הראויות להתגלות. אם איזמיר וסביבתה מציעות מסעדות מרגשות המשבחות את הטרואר המקומי ומדגימות את הכישורים הגסטרונומיים ברמה הגבוהה של שפים צעירים רבים, בודרום מבריקה בשל מגוון המסעדות שלה, שרבות מהן מסורתיות ונגישות הממוקמות במרכז העיר, כאשר קונספטים קולינריים חדשניים ניתן למצוא באתרי הנופש היוקרתיים בעיר. על ידי הוספת שתי הערים הללו למשפחת מדריך מישלן, אנו מקווים להפיץ ברחבי העולם את המסר שטורקיה היא יעד גסטרונומי שאסור לפספס".
מהמט נורי ארסוי (Mehmet Nuri Ersoy), שר התיירות של טורקיה הוסיף: "אנו שמחים שאחרי איסטנבול גם איזמיר ובודרום באות לידי ביטוי גם כ'ערים גסטרונומיות'. כעת נוכל להציג לעולם את העושר של התרבות הקולינרית שלנו, שבבסיסה קונספט הקיימות, הודות לשפים המוכשרים שלנו שממזגים את המוצרים האיכותיים ביותר של האזור עם גישת ה- farm-to-table שלהם. מבקרים שיגיעו לאיזמיר ולבודרום כדי לטעום את המטעמים הללו יופתעו ממי הטורקיז של הטורקיה, המורשת ההיסטורית העמוקה, איכות האתרים והאפשרויות הבלתי מוגבלות, החל מתיירות שייט ועד הפלגה בסירות מפרש (גולט). אנו שמחים על שתי התוספות החדשות הללו, המראות את הפוטנציאל הגובר של הסצנה הקולינרית הטורקית, ואנו מאמינים מאוד שערים רבות נוספות יתווספו בשנים הקרובות".