יום העצמאות ה35 של ליטא נחגג גם בתל אביב. שגריר ליטא בישראל, אדריוס ברוזגה, ערך קבלת פנים במוזיאון אנו לסגל הדיפלומטי ולאנשי עסקים ישראלים הקשורים לליטא. את ממשלת ישראל ייצגו בטקס סגן שר התחבורה, אורי מקלב, וחבר הכנסת סימון דוידסון.
השגריר בורגה נשא נאום ברכה, אותו פתח במשפטים אחדים בשפה העברית. הוא העלה על נס את הקשר ההיסטורי של ליטא וירושלים עוד לפני קום המדינות שלהם ושלנו. "במאות השנים האחרונות כונתה העיר וילנה בשם 'ירושלים דליטא'. יהודי ליטא תמיד התפללו לחזור לירושלים, ורבים אכן עשו כך".
השגריר התייחס גם למצב הבטחוני במזרח אירופה ולמלחמת אוקראינה. "לפני 35 שנה יצא ליטא מהמסגרת של ברית המועצות, ובתקופה שמאז העולם לא נהיה מקום טוב יותר" אמר השגריר. הוא אמר שהמצב הבטחוני באירופה ובמזרח התיכון התערער. "לכולנו יש סיבות להגן על אוקראינה. בשלש שנות המלחמה איבדנו את האבחנה בין טוב לרע. כבר אין מבחינים מי התוקף ומי הקורבן". השגריר אמר עוד כי לאחרונה מדברים על הסכם שלום או הסכם הפסקת אש, ולדעת הליטאים הסכם כזה חייב להבטיח שרוסיה לא לפלוש שוב לאף מדינה אירופאית.
השגריר בורגה דיבר גם על הסחר והקשרים הכלכליים בין ישראל לליטא, והכריז שהסחר לא נפגע למרות המלחמה בחמאס בעזה. "ויש לי סיבות להאמין שהסחר ימשיך לשגשג ואף להתרחב". הוא גילה ששרי הבטחון והכלכלה של ליטא עומדים לבקר בישראל במהלך שנה זו, בנפרד זה מזה.
השר אורי מקלב בירך בשם הממשלה על הידידות ושיתוף הפעולה של ישראל וליטא במגוון תחומים רחב. החל מחדשנות, אבטחת סייבר, שינוי אקלים, כלכלה, ובריאות. הוא סיים ברכתו בדברי תודה על תמיכתה בישראל במאבק נגד איראן, ושיבח את ליטא על מאבקה באנטישמיות.
חה"כ סימון דוידסון ייצג את כנסת ישראל, ועומד בראש אגודת הידידות ישראל-ליטא. הוא פתח נאומו בגילוי שהוא יליד ליטא, אשר עלה ארצה עם הוריו כשהיה בגיל 3.
"חג עצמאות שמח, ליטא. סוּ נֶפְּרִיקְלָאוּסוֹמְבְִי דִיֵאנָה, ליטא