"ליטא הוכתרה כיעד התיירות מספר 1 באירופה ומספר 2 בכל העולם". כך הכריז אמש שגריר ליטא בישראל, אדריאוס ברוזגה (Andrius Bruzga). התארים המכובדים הוענקו לליטא על ידי חברת Lonely Planet, החברה הבינלאומית המובילה בתחום התיירות והמדריכים הטיולים.
לכבוד ההכתרה, ערכה שגרירות ליטא בישראל מפגש עם בכירי ענף התיירות ומשרדי הנסיעות בישראל, שאליו הגיעו גם תיירנים מליטא. כותרת המפגש: "ליטא המדהימה קרובה יותר מתמיד לישראלים." הליטאים הציגו מלונות ואתרי ספא ברחבי מדינתם.
הכנס נפתח בדברי ברכה של השגריר ברוזגה, שהודיע כי ליטא פתוחה לישראלים. הוא הציג מבחר טיסות ישירות נוחות מישראל לליטא, ע"י חברות התעופה וויזאייר וריינאייר. בנוסף, במהלך חודש מאי יופעלו גם טיסות צ'רטר של חברת OVERSEAS לוילנה ולקובנה. השגריר הוסיף: "בדיוק היום קבלתי אישור על חברת תעופה נוספת שתפעיל טיסות ישירות מישראל לוילנה, וזאת חברת ישראייר". סמנכ"לית ישראייר שהשתתפה באירוע אמרה לי שטיסותיהם יתחיל אחרי פסח ב25 באפריל, עם שתי טיסות שבועיות. בנוסף, יש גם טיסות של חברת התעופה אייר בלטיק עם חנית ביניים בריגה.
השגריר ציין בדבריו שליטא היא בטוחה לישראלים, ואין בה שום גילויי עוינות ואנטישמיות או הפגנות תמיכה בפלסטינים. ליטא תמיד עומדת לצד ישראל ותומכת בה בהצבעות באו"ם ובעוד ארגונים בינלאומיים. היחסים הבילטרליים והסחר בין המדינות לא נפגע מהמלחמה האחרונה. בשנת 2024 ליטא ייבאה מישראל סחורות בשווי 128 מיליון יורו, וייצאה לישראל בכמאה מיליון.
הוא גילה ששר התיירות הליטאי יגיע ארצה לקראת סוף אפריל, ושר הכלכלה יבוא בחודש מאי. לאחרונה הסכימו שרי החוץ של ליטא וישראל על ביקורים הדדיים.
השגריר הודה לסוכני הנסיעות הישראלים שמארגנים קבוצות ובודדים לטיולים בליטא, והבטיח סיוע בתכנון טיולים ויעדים ומלונות, בין השאר באמצעות כנס זה. "ישראלים מתקבלים תמיד בברכה בליטא" אמר השגריר, וסיים בעברית "תודה רבה!".
הגברת אינדרה זליצ'יוטה ריצקייטה (Indre Slyziute-Rimkaite), מנהלת פרויקטים עסקיים בסוכנות הלאומית של ליטא לפיתוח תיירות, תיארה יעדים חדשים שטרם נחשפו לישראלים, ובעיקר אתרי טבע ירוקים ולא עמוסים בצפיפות. לא בכדי זכתה ליטא גם בתואר "הבירה הירוקה של אירופה לשנת 2025". אחת האטרקציות היא טיסה בכדור פורח. לדבריה, בליטא ישנם הכי הרבה כדורים פורחים וטייסי בלון בכל העולם, פר קפיטה.
ליטא התברכה בטבע ובתרבות עתיקה, ועם זאת היא נחשבת מדינה מודרנית ונוחה. היא מתאימה מאוד לטיולי משפחות. יש בה שפע של אפשרויות גסטרונומיות, מסעדות ברמה גבוהה, חיי לילה עשירים, וגם קניונים ובוטיקים לחובבי קניות. ליטא הוכרה כמדינה המאושרת בעולם לצעירים.
מזג האוויר בקיץ הוא אידיאלי, הממוצע הוא 25 מעלות צלסיוס. בליטא יש דגש מיוחד על תיירות מרפא. יש בה מעיינות חמים ומעיינות עשירים במינרליים, שבסמוך להם הוקמו הרבה מלונות ספא שמעניקים גם טיפולים רפואיים. למפגש בתל אביב הגיעו גם הרבה נציגים של מלונות ספא בעיקר מבירשטונאס. ביריד התיירות הבינלאומי בברלין ITB לפני כחודש, זכתה ליטא בעוד תואר "יעד הספא והבריאות מהטובים ביותר בעולם".
בשנים האחרונות משקיע ממשלת ליטא גם בתיירות עסקית MICE, של בניית אולמות לירידים מקצועיים ומלונות עם אולמות לכנסים.
ויליה מלינאוסקייט (Villija Malinauskaite), מנהלת תחום האוכל ותחום טיולי יהדות במשרד התיירות, הציגה את תרבות האוכל הליטאי, ודיברה גם על אתרי מורשת יהודית חשובים. ביניהם הבית בו התגורר הגאון מוילנה, שרידי בתי הכנסת והישיבות הגדולות, ועוד. הרחוב שבו התגורר הגאון קרוי על שמו בעברית Gaon.
פסל הגאון מוילנא במקום שבו עמד פעם ביתו
הכנס הסתיים בהענקת תעודות הוקרה לתיירנים ישראלים מצטיינים, ובארוחת ערב של מאכלים ליטאים כשרים.