חברת השייט נורוויג'ן קרוז ליין NCL תשיק בקיץ 2022 את הספינה נורוויג'ן פרימה Norwegian Prima, שמוגדרת ע"י החברה "הספינה הכי מרווחת בתעשיית הקרוזים". זו הספינה הראשונה שמשיקה NCL מזה כ10 שנים. מכירת הפלגות ראשונות באוניה כבר החלה.
לדבריהם, הפרימה מציעה שטח סיפון רחב ומפנק, ואת החדרים הכי יוקרתיים שנבנו אי פעם בים. זו תהא ספינה חדשנית עם אטרקציות כולל בריכת אינסוף, טיילת אוקיינוס (Ocean Boulevard) עם מגוון מסעדות בסגנונות שונים ומתחם סיפון ענק עם גן פסלים (The Concourse) ייחודי.
הספינה החדשה מציעה יותר שטחים פתוחים ורחבי ידיים על גבי הסיפון, עיצוב יוצא דופן ואטרקציות חדשות. נורוויג'ן פרימה תוכל להכיל כ- 3,215 אורחים. היא תהיה באורך של 295 מטרים ובמשקל של 142,500 טון.
כאמור, נורוויג'ן פרימה תציע את מרחבי הסיפון הגדולים ביותר מבין כל ספינות התענוגות בתעשיית הקרוזים. הספינה תכלול מגוון גדול של סוויטות עם 13 קטגוריות שונות, וביניהם שלוש סוויטות המהוות את מתחמי המגורים המפנקים והגדולים ביותר בים. כמו כן תציע הספינה מגוון רחב של חדרי אורחים עם נוף לים ולסיפון, ובהם מתחמי מקלחת ושירותים מהגדולים בענף. בנוסף, הספינה תציע את מתחם הסיפון החיצוני הרחב ביותר כולל מרחבי בריכה גדולים יותר ומספר בריכות אינסוף, לצד שבילי תצפית המאפשרים לאורחים לספוג את הרוח והבריזה הקרירה של הים.
הספינה נבנתה במספנת פיקנטיירי במרגרה, איטליה. היא מעוטרת ביצירות אמנות של אמן הגרפיטי האיטלקי מנואל די ריטה, הידוע בכינויו "פיטה". לראשונה תופיע אומנות הגרפיטי גם על חלקה הקדמי של הספינה.
מאוגוסט 2022 תהיה נורוויג'ן פרימה הספינה החדשה והמתקדמת ביותר שתשייט בחופי צפון אירופה. ב17 באוגוסט תצא הספינה להפלגות באורך שמונה ימים מאמסטרדם, הולנד וקופנהגן, דנמרק, ותאפשר לנוסעיה לבקר ביעדים היפים של צפון האירופה והים הבלטי.
בספטמבר 2023 תפליג נורוויג'ן פרימה מסאות' המפטון, אנגליה, לשייט טרנסאטלנטי באורך 12 ימים, הכולל ביקור בלרוויק, סקוטלנד, לילה ברייקיאוויק, איסלנד, עגינה בהליפקס נובה סקוטיה עד אשר תגיע לניו יורק, ארה"ב, משם תתחיל מסלול נוסף באורך חמישה ימים (10-15 באוקטובר) לאיי ברמודה. ב-15 באוקטובר היא תצא מניו יורק בשנית להפלגה באורך 12 ימים לאיים הקריביים. במהלך השייט תבקר הספינה ביעדים נוספים.
ב-14 במאי 2023 תחזור פרימה לאירופה בהפלגה טרנסאטלנטית בת 11 ימים מניו יורק לאיסלנד, שתכלול ביקור במספר ערים בנובה סקוטיה, לפני שתחזור לחופי איסלנד.
הארי סומר, נשיא NCL, אומר: "הסדרה החדשה מהווה ייצוג מושלם של התפתחות המותג שלנו. יצרנו את נורוויג'ן פרימה מתוך כוונה שתפרוץ גבולות. הספינה מציעה לאורחים יותר מרחבים פתוחים על גבי הסיפון, עיצוב קפדני ושירות ממעלה ראשונה שמציב את האורחים בלב העשייה. נורוויג'ן פרימה מייצגת את כל מה שאורחינו אוהבים בחברה ואף מעלה את הרף גבוה יותר, בכך שהיא מעמידה את האורחים בראש סדר העדיפויות".
"השם 'פרימה', שפירושו 'ראשון' באיטלקית, הוא התאמה טבעית למורשת שלנו של להיות תמיד הראשונים בתעשייה, ומחווה ראויה לשותפים שלנו בבניית הספינות באיטליה. למרות שלא הפלגנו יותר משנה, מעולם לא הפסקנו לעבוד ולייצר חדשנות, מעולם לא לחצנו על כפתור 'עצור'. למעשה הכפלנו את ההשקעה שלנו במטרה לספק לאורחים חוויה בלתי נשכחת הרבה מעבר למצופה. לא רק שאנו מתחילים להפליג כבר ביולי, כעת אנו גאים ומתרגשים להכריז על תחילתו של פרק חדש ומלהיב עם השקתה של הסדרה החדשה שלא נראה כמותה והספינה הראשונה במסגרתה 'נורוויג'ן פרימה'".
מנכ"ל מספנת פינקנטיירי, גיסאפה בונו, אמר: "אנו גאים מאוד לשתף פעולה עם חברת נורוויג'ן קרוז ליין בפיתוח של סדרת ספינות הקרוזים החדשה. שיתוף הפעולה בינינו יבוא לידי ביטוי בהשקתן של שש ספינות אשר נועדו להביא את חוויית האורח לרמה אחרת על ידי עיצוב מפואר, מדוייק ומרווח".