יקב רמת נגב הוא מיזם חלוצי שהקימה ב-2001 משפחת צדוק במושב קדש ברנע, ומגיע להישגים בינלאומיים. היקב זכה במדליית פלטיניום בתחרות היין הבינלאומית Decanter 2024 שנערכה בלונדון בחודש יוני האחרון, על היין הייחודי אקסודוס גרנד רזרב 2018.

את יקב רמת נגב הקימו נירה ואלון צדוק, ממייסדי המושב קדש ברנע, שהוקם תחילה בסיני. הם החלו לגדל גפנים, ואחרי לימודי יין ביקב שורק התבססו כמגדלי כרמים מעולים והקימו יקב מדברי. הכרמים נקיים מריסוסים וכימיקלים, בזכות האקלים המדברי היבש, שמונע היווצרות של פיטריות.

היינות כשרים למהדרין ומיוצרים בהשגחת הרב מאיר סוויסה, רב המועצה האזורית רמת הנגב, וכשרות בד"ץ איגוד רבנים בראשות הרב ורטהיים מנצ´סטר אנגליה.

היינן הראשי של היקב הוא הבן הבכור, יוגב צדוק, בוגר בהצטיינות של לימודי טכנולוגית יין באוניברסיטת פירנצה. יוגב מקדם ביקב, פיתוח ומחקר יינות פורצי דרך, ביחד עם אחיו גלעד, מנהל המכירות והשיווק של היקב, המקדם תרבות יין משוחררת ואחרת של שתיית יין כחלק מסגנון החיים השוטף.

יקב רמת נגב מציע טרואר שונה וייחודי של יין מדברי. תופעה עולמית נדירה. היקב מייצר יינות בתמחור נגיש וגם סדרות יוקרתיות עם יינות פורצי דרך, זוכי פרסים בינלאומיים.

המומלצים:

סדרת קדש ברנע של יקב רמת נגב מציעה יין רוזה ויינות אדומים רכים ונגישים מענבים הנבצרים בכרמים ברחבי הר הנגב ורמת הנגב. זו סדרת הוקרה לחלוצי הנגב, מפריחי השממה שנותנת תמורה נהדרת למחיר משתלם.

נווה מדבר לבן– בלנד מקורי המשלב בין חמיצות הסוביניון בלאן וחמאתיות השרדונה. הענבים נבצרו בכרם חלוצה וכרם שיזף בהר הנגב. יין יבש בעל חמיצות נעימה. תוכלו להנות מטעמי רקע של תפוח, גויאבה ופירות הדר עם סיומת וניחוח של פרי טרופי.

נווה מדבר אדום– יין מבציר 2022 שהניב יבול איכותי עם טעמים מחודדים ומרוכזים. יין מענבי קברנה סובניון בשלים. תוכלו להבחין בארומה של פרי אדום וטעמי רקע של פלפל שחור וקינמון.

אקסודוס רוזה– יין מענבי קברנה פרנק ומלבק שנבצרו בכרמי הנגב. היין עבר יישון בחביות עץ אלון צרפתי, שהעשירו את היין בארומה עדינה של וניל. איזון מרשים בין פירותיות מתפרצת לפרחוניות רכה, מרעננת ושופעת טעמים.

אקסודוס לבן– יין עם גוף בינוני מענבי שרדונה וסמיון שהתיישן בחביות עץ אלון חדשות וחביות בנות שנה. לשרדונה טעמים חמאתיים וארומה של טעמי מלון, גויאבה ואגס.

רמון מלבק – יין עם גוף מלא שמיוצר בנגב אחרי מו"פ של היינן יוגב צדוק. הוא האמין בסיכויי ההתאקלמות של ענבי המלבק בטרואר המדברי, ומאז 2014 מפתח את ייצור יין המלבק הייחודי של היקב. טעמו של הרמון מלבק, עשיר יותר מטעמו של המלבק המוכר, בזכות הטכנולוגיה שמפעיל יוגב בגידול ובייצור.

לרכישה בחנויות כהלים ובאתר היקב   https://www.rnwinery.co.il/shop

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
דילוג לתוכן