בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

הבה נריע ל…אַקְוָודוּקט נהריה

מלון אוליב אקוודוקט שנפתח לאחרונה בישוב רגבה מול שבי ציון (בקצה הדרומי של נהריה), עומד לסיים בקרוב את תקופת ההרצה. עבורנו זו סיבה להתארח ולבדוק את מה שיש למלון הזה להציע.

במלון יש כמאה חדרים. זה אחד המלונות הגדולים ביותר ברשת 'אוליב', שהקים עמית פורת. החדרים גדולים מאוד עבור נופשים בזוגות ובמשפחות. מרווחים יותר ממלון אוליב-נהריה, שמיועד לאנשי עסקים שמחפשים רק מקום להניח את הראש להפוגה מעומס היום. חלק מהחדרים פונים לים, וחלק לכיוון מזרח, שם נשקף נוף של שדות ופרדסים. אמת המים הטורקית שסיפקה לתושבי עכו מים ממעיינות כברי, גובלת במלון ומהווה מעין חלק מהגדר שלו. היא גם נתנה למלון את שמו "אקוודוקט". נהריה ורגבה נמצאים בשטח נחלת שבט אשר, שעליו כתוב בתורה "אשר שמנה לחמו", וסמל שבט אשר הוא עץ זית. גם זה מתאים למיקום ולשם הרשת "אוליב" (זית).

הסיסמה של רשת אוליב היא "החופש לבחור". להעניק לקהל חופש לבחור חופשה לפי הטעם והצרכים הפרטיים של כל זוג או משפחה או קבוצה. במסגרת זו גם מלון אקוודוקט הוקם במטרה להיטיב עם נופשים בחופשה. יש בו שתי בריכות לקטנים ולגדולים. המלון מציע גם פעילויות מענינות נוספות למבוגרים ולילדים.

המלון מציע להצטרף בערב לטיול עששיות לאורך קטע מאקוודוקט הצמוד. במהלך הטיול עוצרים ליד כמה נקודות לאורך האקוודוקט לקבלת הסברים ולשעשועים שונים. למשל, המדריך מסביר את תהליך בניית האקוודוקט ואת הצורך בסינכרון ובתיאום עבודת צוות במהלך הבניה. כדי להמחיש זאת גם לילדים יש שם מיתקן מיוחד שמוחזק בעזרת 12 חבלים, ע"י 6 או 12 אנשים וילדים, ורק בתיאום מושלם ביניהם יוכלו להעביר את הכדור שבתוכו במסלול רצוי. בתחנה אחרת לאורך המסלול מסביר המדריך את אופן בנית הקשת ואת עוצמתה, ואז מגיש למטיילים קוביות עץ, ומבקש לבנות מהן קשת שתעמוד בפני עצמה. תרגול מרתק בבניה לילדים ולמבוגרים.

במלון אקוודוקט יש בית כנסת עם ספר תורה, אבל בלי ארון קודש. מסעדת המלון בהכשר של הרבנות והמוה"ד 'מטה אשר', בפיקוחו של מפקח הכשרות הרב משה דיאמנט. המשגיח במסעדה אומר שיש אפשרות לקבל במלון גם אוכל בכשרות מהדרין. כאשר מגיעות קבוצות של חרדים ומהדרים אחרים, הוא מכשיר את מטבח המלון והכלים במיוחד עבורם, וקונה רק בשר חלק-גלאט ומוצרים בהכשר בד"ץ. כדי לזכות באוכל 'מהדרין' יש לתאם עם מחלקת ההזמנות של המלון או של רשת אוליב, לפחות חצי שבוע מראש. לכל החדרים במלון אקוודוקט יש גם מפתח-שבת, שנוכל לקבלו בערב שבת במקום הכרטיס האלקטרוני שכרוך בחילול שבת. במלון יש גם מעלית-שבת, אם כי אין בה צורך, כי יש במלון רק 4 קומות שכל אחד יכול לעלות ולרדת ברגל במדרגות. בסך הכל נראה שבהנהלת המלון מגלים התחשבות בציבור הדתי ומפנקים אותנו.

אחד הדברים הייחודיים למלון אוליב אקוודוקט הוא שבמסגרת ההכשרה של פקידי הקבלה הם חוייבו להשתתף בטיולים מודרכים בסביבת המלון, כדי שיהיה מסוגלים להציע לאורחים אטרקציות תיירותיות לפי ניסיון אישי. אהבתי את הרעיון והגישה. בכל חדר יש חוברת עם הצעות לשפע מסלולי טיולים ויעדים בגליל. את החוברת הפיקה רשת מלונות אוליב, בהתאם ליעדים תיירותיים מומלצים בקרבת מלונותיה. מלון אקוודוקט מתאים להיות בסיס לחופשה בגליל המערבי ונקודת מוצא לטיולי כוכב.

הטיול הבסיסי ביותר הוא לראש הנקרה, במרחק של כרבע שעה נסיעה בלבד מהמלון. בראש הנקרה יש רכבל שמוריד אותנו לאזור הנקרות כמעט בגובה הים. מזכיר ניחוח של אתרים ורכבלים בחו"ל. יש שם שתי מנהרות שנחפרו בתקופת המנדט הבריטי לצורך מסילת הברזל מקהיר לבירות, וביניהן גשר. בקצה המנהרה הצפונית מוקרן מיצג אורקולי שמסביר את היווצרות הנקרות וחציבת המנהרות, ופיצוץ הגשר ביניהן ע"י לוחמי ההגנה. במלחמת השחרור הגיע לראשי היישוב מידע מודיעיני שהערבים מתכוננים להעביר כוחות צבא ותותחים ותחמושת ברכבת שעוברת גם במנהרות ראש הנקרה. הוחלט לפוצץ את הגשר בין המנהרות כדי למנוע את הגעת התגבורת הערבית. יש הסוברים כיום שאלמלא הפיצוץ הזה, היו הערבים כובשים את השטח עד עכו וחיפה, והגליל המערבי לא היה כיום בתחומי מדינת ישראל.

מקצה הגשר אפשר לצאת לסיור רגלי במנהרה קטנה שנחצבה לצורך סיור בין הנקרות. לאורכה אנו רואים את מי הים מכים בעוצמה בקירות הקירטון, ומרחיבים את הנקרות ויוצרים בקיעים ונקרות חדשים. מענין מאוד למבוגרים, וגם שיעור מרתק ומוחשי לילדינו על גאוגרפיה וגאולוגיה.

באתר ראש הנקרה מציעים למטיילים עוד אטרקציות כמו טיולי אופניים, נסיעה ברנג'רים, אופנועים חשמליים, שייט בסירות לראות את הנקרות מכיוון הים, וגולת הכותרת היא טיול עששיות משפחתי ואינטימי. כל הפעילויות מוצעות לקבוצות גדולות של תלמידים וועדי עובדים, או למשפחות קטנות, ואף למטיילים יחידים.

על הרכס של ראש הנקרה, בצמוד לגדר הגבול עם לבנון, יש מסעדת שף כשרה למהדרין בשם "הצוק". השף אריק דניארו מציג את הקונספט: "לאכול הכי טוב במיקום הכי יפה. להביא את המרכז לצפון". קיר המסעדה לכיוון מערב הוא חלון ענקי שממנו ניתן לראות את הים שמתחתנו.

גם האוכל טעים מאוד, ולא יכול לבייש מסעדות שף היוקרתיות ביותר בתל אביב. ההגשה של האוכל מקסימה, וכל מנה מונחת על הצלחת בצורה אומנותית ממש, שברגע הראשון יש חשש מלפגוע ביצירת האומנות הזו ולחלל אותה.

      

לאחר יום טיול בראש הנקרה או ביעדים אחרים בגליל המערבי חוזרים למלון אקוודוקט. השכם בבוקר יצאתי לצעידה היומית לאורך שפת הים הצמודה למלון. החוף מקסים ביופיו. בקטע ממנו, מול שבי ציון, יש מעין לגונה עם שובר גלים טבעי שכמו עוטף אותה בשתי זרועות. המים בלגונה רגועים ושטוחים. תענוג לטבול את הרגליים במי הים.

כאמור, מלון אוליב-אקוודוקט נמצא בתקופת הרצה, וכמו בכל הרצה נעשים כל הזמן מקצי שיפורים. בסך הכל התרשמתי שהמלון מציע שירות מעולה ברוב הבחינות והפרמטרים. בכל זאת מצאתי כמה תקלות קטנות שיש לקוות שמנהלי המלון יחליטו לשפר ולתקן: בארון בחדר שלי לא היו קולבים ולא מוט לתליית קולבים. בחדר שלי לא היה חלוק רחצה כדי לרדת לבריכה, ונאלצתי לעבור בלובי בדרך לבריכה לבוש בבגד ים, וחגור במגבת בלבד. לא צנוע ולא נעים אפילו בנופש. (אולי בחדרים אחרים לא היו חסרים פריטים אלה). בכל חדר במלון יש מרפסת עם נוף מקסים, אבל במרפסות אין כסאות להתרווח בהן כדי ליהנות מהנוף עם ספל קפה. בחדר שלי לא היה שולחן כתיבה. ולמרות כל הביקורת הזאת אני נותן למלון ציון 8, ובמבחן מחיר/שירות אני נותן לו ציון 10. המחיר בתקופת ההרצה הוא פחות מ900 שקל לזוג כולל ארוחת בוקר. לא כסף יחסית למלונות אחרים. מחיר עממי למלון יוקרתי.

אדל אדרי, סמנכ"לית השיווק והפיתוח ברשת אוליב: "אנו נערכים לחודש ספטמבר שיהיה גדוש בחגים ובנופשים. אנו מברכים את האורחים שבחרו ברשת מלונות אוליב. אחוזי התפוסה עולים מיום ליום ואנו מצפים שהמלונות יהיו מלאים בערב החג. נערכנו בתכנית עשירה ומגוונת לכל מתחם ולכל מלון, דרך זיקה  לאהבת הארץ, הטבע והנופים שסובבים כל מלון. אנו מקבלים את השנה החדשה בהתרגשות".

גילוי נאות: הייתי אורח של המלון בחינם בתפקיד עיתונאי. נהניתי מאוד מהאירוח ומהמקום, ואין ספק שעוד אשוב עם משפחתי להתארח שם בתשלום מלא. ממליץ בכל לב גם לקוראיי.

צילומים: יובל הנדלר, ארז אשכנזי, ויעקב מדר

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן