המלונאים באילת נעתרו סוף סוף לדרישת המועצה הדתית המקומית לא להגיש לאורחים קלחי תירס מחשש לתולעים, ומתארגנים גם להתקנת 'נרות תמיד' בתנורים, שימנעו מצב של בישול עכו"ם. גם זאת לפי דרישות הרבנים המקומיים.
יש מלונאים מחרחרי ריב שיוצאים למאבק נגד הרבנות המקומית, אך רוב המלונאים מביעים שביעות רצון מהקשר עם הרבנות ועם משגיחיה. אחד מחברי מועצת העיר, חן בן אפרים, שבבעלותו גם מסעדה ידועה, צוטט במקומון 'ערב ערב באילת' כשהוא מכריז: "אני חייב לציין לחיוב את היחס שקיבלתי השנה מהמשגיחים של המועצה הדתית, אתה יכול לברר את זה עם מסעדות כשרות נוספות, ביחס לשנה שעברה מדובר בשינוי גדול, בשנה שעברה שמעתי על מקרים שגלשו כמעט לאלימות והשנה היה פשוט תענוג לעבוד איתם. הנכונות של המשגיחים לבוא ולהכשיר את המסעדות מבעוד מועד, הם לא באו ודרשו מיד ועכשיו להכשיר את כל המסעדה, אצלי למשל באו להכשיר את המחסנים שבוע מראש, המשגיח ליווה אותך לאורך ההכשרה, הם גילו גמישות בשעות, כי בכל זאת מדובר בימי עבודה חזקים מאוד שצריך לסגור בהם את העסק, אז הם עבדו משתיים עשרה בלילה עד שש בבוקר, זה לא מובן מאליו, הם הראו נכונות שלא נפגע כלכלית, בעבר היו סוגרים להכשרה מסעדות ליום או יומיים, השנה היתה הידברות. המשגיח למשל השאיר אצלנו את הטלפון שלו למקרה שסועד יבקש לברר בנוגע להכשרה של המקום, זה לא מובן מאליו שמשגיח יסכים לקבל שיחה בתשע בלילה בנוגע לאיזה סוגי כשרויות יש לנו. מבחינתי זה לתת שירות ללקוח. אני בטוח שאם תתקשר לבתי המלון גם תופתע לטובה".
יו"ר התאחדות המלונות באילת, שבתאי שי, אומר באותה כתבה: "היחסים עם המועצה הדתית מאופיינים בעליות וירידות. מדי תקופה הם מוצאים איזו עילה או תקנת כשרות והם הופכים עולמות כדי לכפות אותה. בגדול יש לנו מולם הבנות אבל המצב מאוד נזיל. למשל דרישה שלהם שנפסיק להשמיע בשבת מוסיקה בלובי, זו דרישה שעלתה בעבר והם ירדו ממנה כי היה ויכוח לגבי האם תעודת הכשרות היא על האוכל או על דברים אחרים, בעבר היה ויכוח האם מותר למלון להציב עץ אשוח או לא והוכרע שכן כי הכשרות היא על המזון בלבד. אבל נושא המוסיקה מרחף כמו עננה הוא לא באמת ירד מסדר היום".
יו"ר המועצה הדתית באילת חיים עמר: "המועצה הדתית עבדה בחג הפסח האחרון מסביב לשעון, הפעלתי צוותים בלילות על מנת לא לפגוע בפרנסת בעלי המסעדות. הפסח הזה עבר ללא כל טענות וללא משברים משום ששמנו דגש על מתן שירות בצורה הכי מתחשבת שאפשר. מדובר בשינוי לעומת שנים עברו, יש משגיחים שלא נמצאים כאן יותר כי לא היתה מקובלת עלי הדרך שבה הם התנהלו מול המלונות. בכל הנוגע לטענה לפיה אנו דורשים הפסקת מוסיקה במקומות בהם מוגש אוכל אני אומר בצורה חד משמעית שמדובר בעלילה. לא היה ולא יהיה כזה דבר. לא במשמרת שלי".
לקריאת הכתבה המלאה הקישו כאן.
בצילום: מלון מג'יק פאלאס מרשת פתאל