השף דור זגורי פיתח גרסה ישראלית-מרוקאית למנת הפוקיבול (Poke Bowl). בהוואי נחשב הפוקיבול אוכל רחוב, אך בישראל אנחנו רגילים להזמין קערת פוקיבול בסושיה מפונפנת, ולא ציפינו לראותה בדוכן בשוק הכרמל בתל אביב.
פוקי בול היא מנה מסורתית בהוואי, המבוססת על שילוב בין מגוון ירקות, קטניות ודגים נאים או בשרים אחרים. למעשה, זה סושי לא מגולגל לרולים, בלי עטיפת דפי אצות, ולא חתוך לפרוסות סושי רגילות.
השף דור זגורי החליט "לגייר" את הפוקיבול. בדוכן שלו "פְרֶנָה בַּשוּק" הוא מחליף את האורז בקוסקוס מרוקאי, במקום דג נא הוא מוסיף דג מרוקאי חריף, ובמקום ירקות טריים הוא מוסיף סלט משוויה, מיקס עלים ולימון כבוש. הכמויות של כל אחד מהמרכיבים יכולות להשתנות לפי הטעם והבקשה של כל לקוח.
את הפוקיבול המרוקאי הוא מגיש לנו בתוך קערה, בדיוק כמו הפוקיבול המקובל במסעדות סושי. רק מקלות אכילה אין אצלו בפרנה בשוק, אבל אולי גם זה ישתנה. המקום כשר בהשגחת הרבנות תל אביב.
מתברר שהפוקיבול המרוקאי הפך לשלאגר, והוא זוכה לביקוש רב. הגעתי בשעת צהריים לדוכן הפרנה בשוק לצורך טעימה, אבל דור אמר לי שנגמרו כל המנות שהוא הכין. "הכל נחטף כבר מהבוקר". אז אם אתם רוצים לנסות, כדאי להגיע מוקדם לדוכן בשוק הכרמל פינת רחוב רמבם.
מחיר קערה: 65 ₪ + כוס גזוז קריר ומפנק
צילום: גל זגורי