בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

סיור על האוניה קווין מרי כשעגנה בחיפה

בנמל חיפה עגנה השבוע אוניית הנופש Queen Mary2 (המלכה מארי) של חברת 'קונארד' הבריטית. חברת מדקרוזס, נציגת קונארד בישראל, הזמינה עיתונאים וסוכני נסיעות לבקר באוניה ולהתרשם ממנה, ואני משתף גם אתכם במה שראיתי בסיור מודרך על הסיפון.

ובכן, הקווין מארי אוניה גדולה מאוד, אם כי לא הגדולה בעולם (כפי שנכתב בטעות באתר וואללה). יש בה 13 קומות. כשנכנסים לתוכה מתרשמים מיד מהעיצוב הבריטי הכבד והמכובד. הקירות מצופים בעץ מהגוני כבד מצופה בלכה. על התיקרות אהילי בדולח גדולים בסגנון יוקרתי. פאר והדר כמו ארמון מלוכה, שמצדיק את שם האוניה המלכותית. העיצוב הזה משרה אוירה של אצילות וכובד ראש.

     

הקווין מארי נמצאת בימים אלה בהפלגה של 4 חודשים מאנגליה לאוסטרליה. חיפה היא אחת התחנות במסלול. מישראל הפליגו דרך תעלת סואץ לתחנה הבאה בדובאי. 2,691 נוסעים משתתפים בקרוז הזה, ומשרתים אותם עוד 1,300 אנשי צוות. כ400 מהנוסעים משתתפים בקרוז לכל אורכו. השאר עולים על האוניה רק לקטעים מהמסלול. בהפלגה זו האוניה מלאה עד אפס מקום. מארחינו מחברת מדקרוזס רצו להראות לנו גם חדר רגיל וסוויטה, אך נאמר להם שאין אף חדר ריק אחד בכל האוניה הגדולה הזו.

בקומה השניה נמצא הלובי המרכזי. הוא מתפרס על שתי קומות. הוא די גדול, אם כי ראינו גדולים ממנו באוניות אחרות וחדישות יותר. באחד מצידיו נמצא הקזינו, ובקומה השניה של הלובי המרכזי נמצאות חנויות דיוטי פרי בעיקר לתכשיטים.

משם עלינו במעלית לבריכת שחיה בקומה ה12. באוניה יש 4 בריכות שחיה, אחת מהן מקורה. הבריכה לא גדולה. המים צלולים מאוד, ובצידה שני מתקני ג'קוזי. ליד הבריכה כסאות נוח ובר משקאות. כשהיינו על האוניה לא ראינו איש נכנס למי הבריכה. רק כמה נוסעים קשישים שישבו על כסאות נוח וקראו ספרים. בבריכות הפתוחות בקומות 6 ו-8 לא ראינו אנשים אפילו על שפת הבריכות.

הבריכות על הקווין מרי אינן גדולות כמקובל. לפני עשור היה מקובל לומר שבקרוזים משתתפים שני סוגי אוכלוסיות: ""Newly wed or nearly dead. ובכן, על האוניה ראיתי רק נוסעים מהקבוצה השניה. מעט הנוסעים שראינו על האוניה נראו פנסיונרים. לא ראיתי נוסעים בלי שיער שיבה ובלי קמטים בעור. אף אחד מהם לא נראה לי בגיל פחות מ60. אם היו בהפלגה גם צעירים וילדים, כנראה שהם ירדו מהאוניה לסיורי חוף, לפני שאנחנו עלינו על האוניה.

בהמשך ראינו גם בריכת ג'קוזי גדולה עם מים מחוממים ומבעבעים. (אשתי קוראת לזה "מיקווה מוגז").

המתקנים באוניה מותאמים לאוכלוסיה כזו. יש שם מתקני ספא, מספרה גדולה עם עמדות רבות של פדיקור ואיפור. חצי קומה מתחת למספרה נמצאים חדרי טיפול ומסאז' ומיטות שיזוף. ראיתי שם גם מכון כושר גדול עם מכשירי אימון המשוכללים ביותר שקיימים בעולם. אבל לא ראינו נוסעים חטיארים שמנצלים את השפע הזה. מצד שני, יש באוניה ספריה שנחשבת הגדולה ביותר בענף הקרוזים. בספריה בקומה השמינית יש 10,000 ספרים בארונות עץ כבד עם דלתות זכוכית.

     

לא ראיתי באזורי הבריכות אטרקציות למשפחות מתקני שעשועים כמו מגלשות ופארק מים. נראה לי שהאוניה הזו איננה מיועדת לקרוזים של משפחות עם ילדים.

בקומה השלישית נמצאות רוב המסעדות וחדרי האוכל. אנחנו אכלנו ארוחת צהריים במסעדת "בריטניה" שנחשבת הגדולה אך גם הפשוטה שבין המסעדות. היא מתפרסת על שטח גדול, עם שני יציעים בקומה שניה שמזכירים לי עזרת נשים בבתי כנסת. האוכל גורמה, והשירות אף יותר מזה. מלצר צמוד לכל שולחן של 6 סועדים, ובנוסף מסתובבים בין השולחנות שם שני מלצרי יינות. הצלחות מפורצלן וחרסינה, הכוסות מקריסטל, והסכו"ם מכסף. הכל משרה תחושה של עושר ויוקרה. וזה במסעדה "הפשוטה" ביותר באוניה.

       

בקומה 7 נמצאת גם מסעדת היוקרה לנוסעי הסוויטות. העיצוב יפה אף יותר. הכסאות מרופדים יותר, ומהחלונות נשקף הנוף שבחוץ. נשים שהיו איתנו בסיור אמרו שגם כלי האוכל יוקרתיים יותר, אם כי אינני מבין מה יכול להיות יוקרתי מזה שבו הגישו לנו בארוחת הצהריים. בקומה 7 נמצאו עוד מסעדות אחדות. בכל משמרת של ארוחת ערב אוכלים אלף נוסעים, שזוכים לשירות של 100 מלצרים. את האוכל מכינים 100 שפים במטבחים השונים על האוניה.

כאשר משמרת אחת נמצאת בחדרי האוכל, שאר הנוסעים מוזמנים לאולמות הבידור. באולם "התיאטרון המלכותי" יש 1,000 מושבים. בכל ערב מתקיימות בו שתי הצגות, עם זמרים בריטיים ורקדניות, וגם לוליינים במופעי אקרובטיקה. לפעמים מתקיימות שם גם הרצאות.

הבימה מסתובבת, ומאחוריה מסך שעליו מוקרנים סרטים כמעט ללא הפסקה. בתקרת האולם המלכותי יש כיפה של פלנטריום, שעליה מוקרנים הכוכבים בשמיים, עם הסברים במופע מיוחד. בקונארד מציינים בגאווה שזה הפלנטריום היחיד על הים. כאשר הנוסעים שאכלו במשמרת הראשונה מסיימים את הארוחת הערב, הם מתחלפים עם הנוסעים האחרים באולם המלכותי, שבו מתקיימת הצגה שניה לאותו ערב.

בקומות 5,6 נמצאים עוד אולמות הבידור של האוניה. יש שם אולם נשפים גדול עם בימה לתזמורת שלפניה רחבת רקודים, ומסביבה מקומות ישיבה רבים. מאחורי אולם הנשפים נמצא מועדון לילה עם בר משקאות ועמדה לדי ג'יי לצד במה לתזמורת קטנה.

לסיכום, הקווין מארי היא יוקרתית מאוד ושקטה ונעימה. הייתי רוצה להפליג עליה עם אשתי ועם עוד זוג חברים או יותר. לא לבד, ולא עם ילדים. מחירי ההפלגות באוניה היוקרתית הזו יקרים בהשוואה לאוניות אחרות, אבל אין להשוות את העיצוב והאווירה. מצד שני, נציגת קיונארד בישראל מציעה גם חדרים "גרנטי" במחירים מוזלים יותר, אבל בלי לקבוע מראש את החדר שיתנו לנו. לחילופין, חברת מדקרוזס מציעה לנוסעים ישראלים כסף להוצאות ולבזבוזים על האוניה, במקום לתת הנחות. יש אפשרות לקבל גם אוכל כשר באוניות של קונארד, בכפוף להזמנה מראש. אם כתבה זו מגרה אתכם להפלגה על הקווין מארי או על אחותה הקווין אליזבט, תוכלו למצוא עוד פרטים ולהזמין באתר של מדקרוזס, בניהול רונית איפרגן.

 

 

 

 

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן