בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

אמירות ראס-אל-חיימה פתחה לשכת תיירות בישראל

אמירות ראס אל חיימה פתחה אמש לשכת תיירות בישראל. את לשכת התיירות החדשה תנהל שאנון מרוז, מחברת 'טרהנובה' בבעלות דב קלמן.

ראס אל חיימה היא האמירות הרביעית בגודלה באיחוד האמירויות, ומספר תושביה 345,000 נפש בלבד. ראס אל חיימה נקראת בקיצור "RAK" שזה ראשי תיבות של Ras Al Khaimah. פירוש השם בעברית זה "ראש האוהל". ראס אל חיימה שוכנת בחלק הצפוני ביותר של איחוד האמירויות.

 

שליט האמירות, השייח' סעוד בִּן-סאקר בִּן-מוחמד אל-קאסימי, משקיע מזמנו וממרצו גם לפיתוח התיירות. תוכנית האב שלהם זה להגיע עד סוף העשור ל3 מיליון תיירים נכנסים, שזה כמעט פי אלף מהאוכלוסיה המקומית כיום. גם ישראל נמצאת בתוכניות העבודה שלהם לקידום התיירות. אתר האינטרנט של RAK כבר תורגם גם לעברית, ונפתח גם דף פייסבוק בעברית: לגלות את ראס אל ח׳ימה. הסיסמה של הקמפיין לשיווק התיירות בישראל תהיה: "רק RAK".

בערב הפתיחה של לשכת התיירות בישראל הוצגו לקהל ולעיתונאים גם סרטונים על אפשרויות בילוי ולינה בראס אל חיימה. הנסיכות ידועה כמוקד משיכה לתיירים אירופאיים בזכות מלונות יוקרה וריזורטים לאורך החוף היפה של האמירות. בנוסף, מציעים שם גם מגוון גדול של אטרקציות ימיות וספורט ימי, כמו: סקי מים, גלשנים, צלילה, וכדומה. מדברי הנואמים ניתן להבין שRAK מתאימה להיות תחליף מצוין לחופשות בטן-גב בטורקיה, שאליהן נהרו ישראלים בעבר.

סגנית נשיא ארגון התיירות של RAK לשיווק ולתקשורת, הגברת אלקה וינטר (Elka Winter) אמרה למוזמני האירוע בשיחת זום מהאמירויות לת"א: "ישראל היא היעד הראשון שבו אנחנו פותחים נציגות. אנו רואים פוטנציאל בשוק הישראלי בעיקר בזכות דברים משותפים בינינו. לפיכך אני מקווה לקבל אתכם בברכה אצלנו בקרוב".

הגברת וינטר ציינה בגאווה שבRAK הירידה בתיירות עקב הקורונה הסתכמה בכ25% בלבד, לעומת ממוצע עולמי של 80%. זאת בזכות מדיניות בריאות ייחודית של האמירות ותמיכה במלונאים המקומיים. RAK היתה היעד התיירותי הראשון בעולם שהוכר ע"י WTTC של האו"ם בתור "מקום בטוח לטיולים" Safe Travels, והיעד הראשון בעולם שקיבל תוית Safeguard Assurance. חלק ממדיניות הבריאות של ראס אל חיימה היא להעניק לתיירים בדיקות PCR בחינם לפני שהם טסים בחזרה לארצותיהם. והיא הוסיפה: "גם בתקופת הקורונה אנחנו ממשיכים לטפח ולקדם את התיירות אלינו, ולצורך זה השקענו חצי מיליארד דירהם בפרויקטים תיירותיים".

נציג רשות התיירות של RAK בישראל, דב קלמן, תיאר רשמים אישיים מהאמירות. לדבריו, המחירים במלונות ומסעדות RAK אטרקטיביים וזולים יותר מדובאי ומישראל. חדר במלונות פאר בדרגת 5 כוכבים אפשר להשיג החל מ500 שקלים, וארוחה מלאה במסעדה עולה רק כ20 שקלים. רק בחודש האחרון נפתחו עוד מלונות חדשים ביניהם המפטון מרשת הילטון, מבינפיק, רדיסון, ועוד. כיום יש שם 45 מלונות וריזורטים מפנקים מאוד, עם 7,200 חדרים. בנוסף, עוד כ4,000 חדרים נמצאים בשלבים בניה, ועומדים להסתיים במהלך 3 השנים הבאות.

"הם קולטים נכון את המתנה של ההרים" אומר דב קלמן. "הם מנצלים את הנוף ההררי והמדברי בתבונה, בונים פרויקטים תיירותיים שמשתלבים בנוף, ואינם פוצעים את קוי הרקיע כמו בדיסנילנד. כך בנו מתחמי אירוח באוהלים גדולים במדבר, מסלולי מירוצים לגמלים, ובנו בהר ג'איז את מתקן האומגה הארוך ביותר בעולם". רשויות התיירות של RAK מתאימות עצמן להיות גם יעד מרכזי לירידים וכנסים בינלאומיים MICE.

RAK נמצאת במרחק של כ45 דקות מדובאי. אפשר להגיע מנתב"ג דרך דובאי עם טיסת המשך, או בטיסות ישירות לנמל התעופה הבינלאומי של ראס אל חיימה. כיום עדיין לא פועלות טיסות ישירות מישראל. ממשלת RAK מעודדת חברות תעופה להגיע אליה, ומציעה לחברות התעופה הזרות סבסוד כספי על כל נוסע שנוחת בראס אל חיימה. תמיכה זו יכולה להסביר את נוכחותו של מנכ"ל חברת התעופה ישראייר, אורי סירקיס, בטקס פתיחת לשכת התיירות.

דב קלמן דיבר גם על החוויה החברתית של בילוי עם המקומיים. תושביRAK  הינם ידידותיים לתיירים, שמחים לשוחח עם זרים ברחובות ובבתי הקפה, ואף מזמינים את התיירים לבקר בבתיהם. "זו תופעה שלא רואים במקומות אחרים באיחוד האמירויות". אבל דב קלמן מסב את תשומת ליבנו לעובדה שתושבי RAK אינם אוהבים שתיירים מצלמים אותם בלי לבקש רשות תחילה.

דב מציין עוד שהאמיר של RAK מתייחס לישראל בצורה חיובית מאוד, ואמר בפומבי: "אנחנו רוצים את ישראל ואיננו מתביישים בזה". לכן ממשלת ראס אל חיימה מתכוננת להשקיע בפרומושן של היעד שלהם. במסגרת זאת ייערכו סיורים לימודיים (אדיוקשנל) לסוכני נסיעות, וסיורי עיתונאים.

לאחר המצגות והנאומים התקיימה הגרלה בין הנוכחים לזכיה באירוח בRAK. הזוכה היה… אורי סירקיס, מנכ"ל ישראייר. אז איך אפשר לומר שאלת המזל איננה בעלת חוש הומור?…

צילומים: גיא יחיאלי

 

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן