בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

ט"ו באב במסעדת ROOTS  בעכו

המסעדה הכשרה רוּתְס ROOTS בהובלת השף דראל בן נבט , מזמינה את הציבור לחגוג את חג האהבה ט"ו באב (1.8.2023) באווירה רומנטית במיוחד. לצד התפריט הרגיל יוגשו מבחר מנות ספיישל.

מסעדת רותס שוכנת בחלל הכניסה של אולמות האבירים במצודת עכו העתיקה שנבנו במאה ה-11. זה אחד הלוקיישנים היפים והרומנטיים בארץ. המסעדה מציעה מטבח שורשי-מקומי כשר עם טכניקות של בישול מודרני. המסעדה פועלת במבנה עתיק בן מאות שנים ומשמרת את המסורת הקולינרית-לבנטיני. בכל המנות בתפריט נעשה שימוש בחומרי גלם מקומיים ועבודת יד תוך נאמנות למתכונים אותנטיים עם טוויסטים עכשוויים ובגרסתם הכשרה. התפריט עובר התאמות ושינויים מידי עונה, בכדי לשמר את סטנדרט השימוש בחומרי הגלם העונתיים והטריים ביותר. "המטבח הלבנטיני נחשב די עני, וברובו מתבסס על חומרי גלם עונתיים. הפיכתם למנות חגיגיות, שמחות ומזינות, מותנית בהשקעה יסודית ובטיפול רגיש בהם", מסביר בן נבט.

הקו המנחה את השף דראל בן נבט בבניית תפריט המסעדה הוא שורשיות-עדכנית, מנות שורשיות אהובות עם טוויסטים עדכניים: "האוכל שאנו מגישים ברותס מייצג את המטבח הלבנטיני". המטבח הזה נבדל מהמטבח הערבי-גלילי – בחומרי הגלם והתבלינים הדומיננטיים בו, אך בעיקר במורשת שבו", ומוסיף גם על אתגר הכשרות של מנות המבוססות על השילוב של חומרי גלם בשריים וחלביים: "הפיכת המנות הקלאסיות לכשרות היא לא דבר פשוט. נדרשו לנו המון בדיקות וניסיונות, עד ש"המניפולציה" שלנו צלחה והגענו למרקם והטעם להם שאפנו".

התפריט במסעדה העכואית מאפשר לשומרי כשרות רבים ליהנות מטעמים אותנטיים בשילוב "יוגורט, לאבנה, גבינות" במנות ובקינוחים.  "את מוצרי החלב שנכללים במתכונים המקוריים החלפנו במוצרים טבעוניים אשר נרקחים במקום בהכנה מיוחדת שמשווה להם טעם, מרקם ומראה של חלבי כמעט במאה אחוז", עלי גפן (48 שקלים) בעבודת יד המוגשים עם גבינת לאבנה, וכך גם הכיסונים הממולאים בבשר עגל ומבושלים ביוגורט חם – שישברק (82 שקלים), קינוח – כנאפה הם דוגמא למנות – בהן חומרי הגלם החלביים הוחלפו בטבעוניים".

עוד מוסיף השף על קיבוץ הגלויות שמתרחש מידי יום במטבח: "עובדי המטבח אצלנו אמנם נבדלים זה מזה בשורשיהם, אך מלוכדים על ידי אהבה לאוכל, לאירוח ולעשייה. מיזוג התרבויות המבורך, נוכח ומורגש בצלחותיהם של לקוחותינו, בשירות שאנחנו מעניקים ובחוויית האירוח כולה. התמונה של נבילה, שהיא טבחית מוסלמית עם כיסוי ראש, מכינה אוכל כשר מכל הלב ובאהבה גדולה, מעידה על הייחודיות  של מסעדת ROOTS".

דוגמאות למנות המיוחדות שיוכנו לט"ו באב:

בראשונות, ברוסקטה בגריל, סלמון כבוש בדואה ושמיר, סלקים צלויים במיץ רימונים טורקי, בצל מוחמץ, יוגורט ורג'ילה 56 ₪ ; בעקריות, אורז דייגים, נתחי מוסר ובצל מטוגן מתובלים בשורש כורכום ותבלינים מהשוק. פילה דניס צלוי, אפונת גינה, לאבנה מוקצפת, עשבי תבלין 132 ₪ ; כתף טלה בציר טבעי, רכז רימונים וכוסברה, ארטישוק, מנגולד, קרם אפונה, שמן אריסה.

קינוח ספיישל אוהבים שנרקח במיוחד לכבוד הערב המיוחד, קרם ברולה תות והל, פירות אדומים טריים, פיסטוק קלוי, מרמלדת תות וליים, סורבה לימונענע 48 ₪ .

מנות אלו מצטרפות אל מנות הדגל האהובות של המסעדה: מגש מזות ; אנטיפסטי עכואי ; סינייה חציל ; סביצ'ה ; סיגר טלה ; שישברק ; מנסף ; בקלאווה טלה ; ארטישוק פריך ; סשימי וסלט שומר פריך ; טאטאקי פילה ; אסאדו מפורק ; צוואר טלה ; סינייה פילה דג ים ; שיפוד דג ים ; כיסוני גבינה ועוד..

מהבר של רותס מבחר קוקטיילים חושניים, לדוגמא: פרח המדבר בלנד פירותי של ערק עם דומדמניות, פרחי היביסקוס ולימונים ; HERBAL  MOJITO  מוחיטו בספין תאילנדי עם ג'ינג'ר, למון גראס, ודבש. מעט פיקנטי ; AMAZONAS  ג'ין סוואר עם אסאי, אוכמניות, מנגו ולוונדר ;  Peach Whiskey Sour וויסקי סוואר בספין של פרחי סמבוק אפרסק ותפוז ; סנגרייה קרה ומרעננת על יין לבן עם קינמון, וניל וקרמל. להשלמת האווירה הרומנטית יתנגנו ברקע שירי אהבה.

כתובת: ויצמן 1, עכו. טלפון: 053-9349066  https://roots.rest.co.il/

צילום גלעד הר שלג

 

 

 

 

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן