שני מופעי פיוטי סליחות מיוחדים יתקיימו החודש במערת צדקיהו שבעיר העתיקה בירושלים, בשילוב סיורים ליליים מודרכים על טיילת החומות.
את המופעים יעלו האחים גיא ורועי זו-ארץ, ביום שלישי, 8.9.26, בשעה 21:00, ולאחר מכן הזמר שולי רנד, ביום חמישי, 10.9.26, באותה השעה. שני האירועים יתקיימו במערת צדקיהו, לצד סיורי לילה על טיילת החומות הצפונית וטיילת החומות הדרומית, המובילה אל הכותל המערבי מול נופה הלילי של ירושלים.
המופעים הם חלק ממגמה שצוברת תאוצה בירושלים בשנים האחרונות: סיורים ומופעי סליחות ליליים המשלבים רוחניות עמוקה עם חוויה תיירותית ייחודית, שמושכים לעיר אלפי מבקרים מדי שנה בחודש אלול.
מי שיוצא לסמטאות העיר העתיקה בשעות הלילה של אלול פוגש עיר אחרת מזו של שעות היום: האור החם של הפנסים נשבר בין אבני החומה העתיקה, קולות תפילה נשמעים מבתי הכנסת, והשקט הלילי מוסיף למראה תחושה של מסע בין תקופות.
במופע במערת צדקיהו יביאו האחים זו-ארץ שירי לאדינו ופיוטי סליחות מבית הכנסת הספרדי, שאותם הם מכנים "שירי בית אבא", לצד שירים מקוריים שיצרו. ההפקה המוסיקלית של המופע כוללת עיבודים עשירים ועכשוויים, אך שומרת על הצליל המוכר של השירים ועל האווירה הביתית שמזוהה איתם.
שולי רנד, שנחשב לאחד היוצרים הבולטים בתרבות היהודית-ישראלית של העשור האחרון, יופיע במערת צדקיהו בליווי להקת נגנים. במופע ישולבו להיטים מכל שנות הקריירה שלו, החל מהאלבום "נקודה טובה" ועד לאלבום האחרון "אירוע מתגלגל", ובהם השירים "אייכה", "המשורר", "מוחין דקטנות", "דע בני אהובי", "בין קודש לחול", "עוקר הרים", "המלך בשדה" ו"לב לבן", לצד ביצועים מיוחדים לקלאסיקות ולפיוטי תפילה לרגל חגי תשרי והימים הנוראים.
מחיר הכרטיסים לכל אחד משני המופעים עומד על 120 שקלים. מי שמעוניין יכול להוסיף לפני ההופעה סיור לילי על החומה הצפונית וטעימה מהשער הקדום, תמורת תוספת של 10 שקלים בלבד. כרטיסים למופע של האחים זו-ארץ נמכרים באתר tickchak.co.il, וכך גם כרטיסים למופע של שולי רנד.
מארגני האירועים מציינים כי סמטאות העיר העתיקה הונגשו לבעלי מוגבלויות תנועה, לעגלות ולעיוורים, באמצעות אפליקציה ייעודית הניתנת להורדה ללא תשלום, במסגרת מהלך שכותרתו "כולם באים".