לאחרונה הטיסות לחו"ל זולות מאוד, אך מחירי השיחות והגלישה בסמארטפונים לא ירדו בעקבותיהם, ואולי אף עלו. מעתה, חברת סטרטאפ ישראלית צעירה בשם "סימטקס" (Simtex) מציעה לנו גם טלפוניה לואו-קוסט.
רועי שוורץ, מנכ"ל SIMTEX, מציג את החידוש בסטרטאפ המהפכני שיכול לעזור למטיילים בחו"ל להשאר מחוברים למשפחה ולעבודה במחירים שפויים.
כדי להבין מה הם מציעים, תחילה עלינו להכיר את הבעיה ואת הפתרונות המקובלים כיום. מי שמשתמש בחו"ל בטלפון הנייד שלו כרגיל, חוטף בשובו ארצה ממפעיל הסלולר שלו דרישות תשלום ענקיות. המטיילים המנוסים ידועים כבר להתמודד עם הבעיה הזו באחת משיטות אלה:
א. קונים 'חבילת חו"ל' מחברת הסלולר. היתרון הוא קלות השימוש והעובדה שאין צורך להחליף כרטיס סים. החיסרון הוא המחיר.
ב. קונים תוכנית תקשורת Prepaid Sim מחברות טלפוניה פרטיות בישראל. היתרון- מחירים זולים יותר מחברת הסלולר שלנו. החסרונות- הטרחה הכרוכה בהחלפת כרטיס סים. אובדן כספי על יתרת השיחות שרכשנו ולא שילמנו.
ג. כאשר מגיעים למדינה הזרה קונים כרטיס סים מקומי, ומכניסים אותו לטלפון שלנו במקום הסים הישראלי. באירופה ובאמריקה הצפונית זה פשוט, אבל באסיה ואפריקה ובמזרח הרחוק זה מסובך יותר.
ד. רוב התיירים הישראלים נוהגים להשאיר את הטלפון הנייד ב"מצב טיסה", והזהירים אף מוציאים מתוכו את כרטיס הסים. כאשר מגיעים למלון מתחברים לWiFi , ומשוחחים באמצעות יישומון ווצאפ ושולחים מיילים. לפני הקורונה טיילו בעולם 800 מיליון תיירים. 55% מהם מתנתקים לגמרי מהטלפון ומתקשרים רק במקומות שבהם ישWiFi . בשפה המקצועית הם נקראיםSilence Roamers . פתרון זה פחות מתאים לאנשי עסקים ולמי שחייבים להיות זמינים כל הזמן בטלפון. להם יש אפשרויות ידועות ומקובלות.
החידוש הגדול הוא האפליקציה של סימטקס, שהמציאו פתרון חדש שיש בו את היתרונות של הפתרונות הקיימים, אבל בלי החסרונות שלהם.
למעשה הם מציעים לנו מעין סים מקומי ישירות לטלפון או למחשב, מבלי שנצטרך לכתת רגלינו לחפש ספק אינטרנט ולבדוק אותו. סימטקס כבר עשו עבורנו את העבודה. הם יצרו קשרים עם הספקים האמינים והזולים בכל מדינה, ומוכרים חבילות תקשורת שלהם. עד כה הגיעו ל180 מדינות ברחבי העולם, ויש בתוכנה שלהם כ600 חבילות. זאת מכיוון שבכל מדינה הם מציעים מספר חבילות שונות זו מזו בגודל ונפח.
אפילו לא צריך להחליף את כרטיס הסים. הם משתמשים בטכנולוגיה של כרטיס וירטואלי eSIM. זה ראשי תיבות של Embedded Sim (ולא Electronic Sim). זהו רכיב אלקטרוני שמוטמע בתוך הטלפון הנייד שלנו, ואנו יכולים להפעיל אותו רק באמצעות אפליקציה ייעודית על ידי סריקה של קוד QR.
ישנם 3 גדלים של חבילות- Pro, Advance, Basic. למשל, לניו יורק וארה"ב חבילת בייסיק שלג'יגה אחד עולה רק 5 דולר (בהשוואה לחבילה בסיסית ל2 ג'יגה של פרטנר שעולה 199 שקלים, שהם 56$). החבילה Advance המתקדמת 50$, וחבילת Pro המקצוענית 75$. סים מקומי בארה"ב לחבילה הכי בסיסית עולה 50$ לחודש, רק ללקוחות קבועים של חברת הסלולר. "כך גם ב20 המדינות הפופולריות ביותר על ישראלים המחירים שלנו הכי אטרקטיביים" מכריז רועי.
ההתחברות והרכישה פשוטים מאוד. נכנסים לאתר של סימטקס, ובוחרים לאיזו מדינה אנחנו נוסעים.
בשלב הבא בוחרים את החבילה שמתאימה לצרכים שלנו, ומשלמים עבורה בכרטיס אשראי.
מיד מקבלים לתיבת האימייל שלנו קוד ברקוד.
נכנסים בטלפון הנייד ל'הגדרות', בוחרים 'חיבורים', ואח"כ 'ניהול כרטיס סים'. במסך שנפתח יש להקיש על 'הוספת חבילת סלולר', ולהדביק את סריקת הברקוד שקבלנו במייל. כאשר נסיים, נלחץ על 'אישור' והסמרטפון תחיל לעבוד עם האפליקציה החדשה.
בפעם הראשונה ההצטרפות לוקחת רק 3 דקות, אח"כ לחדש חבילה ולהגדילה לוקח רק 5 שניות.
עדיין האפליקציה החדשנית צריכה להתמודד עם אתגרים אחדים. ראשית, לא כל מכשירי הטלפונים הניידים תומכים בטכנולוגית eSIM. שנית, יש מדינות שסימטקס עדיין לא הצליחו ליצור שיתוף פעולה עם ספק סלולר מקומי. למשל, איחוד האמירויות ודובאי שמהווים יעד תיירותי גדול ביותר לישראלים.
מה הסיפור מאחורי הסטרטאפ המוצלח הזה?
רועי שוורץ וברק כץ טיילו אחרי הצבא במשך חצי שנה במזרח הרחוק, ועברו בהרבה מדינות בתקופה קצרה. הם חוו על בשרם את הטרחה והקושי בחיפוש ומציאת סים מקומי משתלם בכל מדינה שאליה הגיעו. אומר רועי: "כשחזרנו ארצה התחלנו לחקור את התחום הזה, וגילינו שיש היתכנות עסקית לפתור עםeSIM את הבעיות שהיו לנו. קפצנו למים, ופתחנו שימוש מיוחד לeSIM. היינו השניים בעולם להשתמש בטכנולוגיה הזו".
בפברואר 2020 הם יצאו לשוק עם הגרסה הראשונית, ובתחילה שיווקו אותה רק למקומות עבודה ומפעלים גדולים, ששולחים בקביעות עובדים לביצוע משימות ופגישות בחו"ל. אחרי פחות מחודש פרצה הקורונה, והכל נתקע. את תקופת הקורונה ניצלו לשיפור המוצר ופיתוח האתר, וליצירת קשרים עם מגזרים חדשים. פלח השוק החדש הוא משרדי נסיעות כמו 'אופיר טורס' שמציעים את השירות הזה כצ'ופר ללקוחותיהם בקבוצות מאורגנות או כמטיילים בודדים. במאי 2021 סיימו את שידרוג האתר והשירות, וכעת סימטקס מתמקדים בשווקים בישראל ובאנגליה. "עד כה מכרנו לכ15,000 לקוחות בעולם, מתוכם 20% מישראל".