רבע מיליון תיירים הישראלים יגיעו לתאילנד בשנה זו. כך מגלה דב קלמן, מייסד ונשיא חברת טרנובה, נציגת משרד התיירות התאילנדי בישראל. ההכרזה נאמרה בטקס לציון 70 שנות ידידות בין תאילנד וישראל.
70 שנה להתחלת היחסים הדיפלומטיים צוינו היום בשני אירועים בגן העיר תל אביב. שגרירות תאילנד בישראל חגגה עם דוכנים לטעימות אוכל תאילנדי כשר, כך הדגישו באוזניי, בשילוב קורס בישול תאילנדי מזורז.
חברת 'טרהנובה' ניצלה את ההזדמנות לקיים במקביל בגן העיר גם מעין מסיבת פרידה לשגרירת תאילנד בישראל, פָּנבְּהָא צָ'נְדְרָרָמְיָה, שמסיימת שליחותה בישראל ועומדת לשוב למולדתה בקרוב.
דב קלמן אמר במסיבת הפרידה: "כבר עשרים שנה אני מייצג בישראל את TAT, ובכל השנים האלה לא היתה שגרירה פעילה יותר מפנבהא להידוק היחסים, וכנראה גם לא תהיה". בנאום הברכה שלו הוא הזכיר גם את ההשקעה הגדולה של שגרירת תאילנד במאמצים לשחרור פועלים תאילנדים שנחטפו לעזה ב7 באוקטובר, שהניבה תוצאות מוצלחות. לדבריו, השגרירה ניסתה לפעול גם למען חטופים ישראל, אך בפחות הצלחה.
דב קלמן ציין גם את ההישג של כמות התיירים מישראל, והגדירו "שיא של כל הזמנים". הוא הוסיף שישראל היא המדינה עם אחוז האוכלוסיה של מבקרים בתאילנד שהינו הגבוה ביותר בעולם.
בסיום נאומו העניק דב לשגרירה שי מזכרת מישראל של צלחת עליה מודפס "עת לאהוב", וגם מעמד 'חמסה' מוזהב.
גם נציג חברת התעופה בנקוק איירווייז בישראל, גיא טהלר, העניק לשגרירה מתנת פרידה, וכשהיא פתחה אותה לעיני הקהל התברר שגם 'טל תעופה' בחרה במתנת חמסה.
השגרירה פָּנבְּהָא צָ'נְדְרָרָמְיָה נשאה נאום תודה קצר, שבו אמרה "אני מקוה שלתאילנד תהיה שמורה פינה בלבבות שלכם".
גם שגרירים ממדינות אחרות באסיה באו להיפרד משגרירת תאילנד. ראינו בקהל את שגריר ויטנאם לי דוץ' טרונג, ואת שגריר הפיליפינים, פדרו ליילו ג׳וניור, עם קונסול הכבוד בועז וקסמן, מחברת אופיר טורס. שגריר ויטנאם גילה לי ששלשת השגרירים האסיתיים מחפשים שיטות לשיתופי פעולה תיירותיים, ביצירת מוצר תיירותי של מסלול טיולים ליותר ממדינה אחת.
בועז וקסמן, שגריר כבוד של פיליפינים, עם שגרירת תאילנד, ועם אימרי קלמן, מנכ"ל טרהנובה