בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

מרכז ויטנאמי לקולינריה ותרבות נפתח בנתניה

מיזם מיוחד לחילופי תרבויות ויטנאמית וישראלית נפתח אמש בנתניה ביוזמת שגרירות ויטנאם בישראל. השגריר לי דוץ' טרונג (Ly Duc Trung) הודיע שהוא מתכנן לקיים במקום הזה גם אירועי תרבות של שיעורי בישול בסגנון ויטנאמי, קורסים ללימודי השפה הויטנאמית, הרצאות על אתרי תיירות ועוד.

המיזם נפתח במתחם המסעדה הויטנאמית "וְיֶיט-טָעָם" במדרחוב תל חי 1 (פינת רחוב הרצל) בנתניה. המסעדה כשרה למהדרין בהשגחת הרב מחפוד. הביקוש הגדול אילץ את בעל המסעדה, אשר פטמן, להרחיב אותה. לכן הוא שכר את החצר מול המסעדה, קישט ועיצב אותו עם ציורים וקישוטים ויטנאמיים כמו כובעי קש עגולים, פנסי רוח צבעוניים מנייר, שמשיות נייר וכדומה. בשטח הזה יוצבו שולחנות וכסאות למען הסועדים, ויוצב בו גם דוכן קבוע של שגרירות ויטנאם עם חומרי הסברה ועלוני תיירות שיחולקו חינם למתעניינים.

הכיבוד בערב הפתיחה אמש היה מבוסס על מטעמים מהמטבח הויטנאמי. אשת השגריר הדגימה איך מכינים קרפ ויטנאמי מקמח אורז, ואח"כ הגישה לאורחים שהקיפו אותה לטעום מהמעדן שהכינה. זה היה מעין שיעור ראשון במסגרת קורסי הבישול שיתקיימו פה. השגריר ציין שהאוכל המהיר הויטנאמי הוא המהיר ביותר בעולם, אבל זה רק בדוכני מזון ברחובות. לדבריו, ארוחה ויטנאמית במסעדה נמשכת זמן רב יותר מאשר אצלנו, כי הויטנאמים נוהגים לדבר זה עם זה וגם עם בעל המסעדה.

לערב הפתיחה הגיעו עשרות ישראלים שנמצאים בקשרי עבודה מול ויטנאם, ראש העיר מרים פיירברג, סקרנים נתנייתים רבים, וגם נציגי שגרירויות אחרות. ביניהם משווייץ, הפיליפינים, הרפובליקה הדומיניקנית, הודו, קולומביה, יפן וסרילנקה. השגריר טרונג הכריז שהוא מזמין גם שגרירויות אחרות להשתמש במקום הזה לאירועי תרבות שלהם.

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן