בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

מסעדת לוטה בטבריה זכתה בפרס בינלאומי לעיצוב

בלונדון התקיים לאחרונה טקס הענקת הפרס הבינלאומי Design et al לעיצוב מסעדות בבתי מלון לשנת 2023. הפרס הראשון הוענק למעצב סער צפריר וצוותו על עבודת העיצוב למסעדת לוטה הכשרה, השוכנת במלון 'גלי כנרת' של רשת ישראל קנדה.

הנימוקים לקבלת הפרס היו בין היתר, על שילוב בעיצוב של מורשת אירוח אירופאית לצד מסורת ישראלי. מסעדת לוטה היא עדות לכך בה מודגש שילוב של יופי וההיסטוריה של מיקום המסעדה.

מסעדת לוטה נקראת על שם המנהלת הראשונה של המלון, לוטה אייזנברג, ועוצבה בהשראת שורשיה של לוטה ומהווה חגיגה של טעמים מפורסמים של ישראל: אורגני אך מעודן. העיצוב של המסעדה נעשה מחומרים טבעיים, בשילוב קשתות המושכות את העין, אריחי קרמיקה בצבע ירוק בהשראת עצי הזית באזור וחלונות גבוהים המשקיפים אל נוף הכנרת.

ההישג המשמעותי הזה למעצב ישראלי מדגיש לא רק את המומחיות של סער צפריר והסטודיו שלו, אלא גם את התרומה המשמעותית לעולם עיצוב האירוח.

סער צפריר, הבעלים של משרד SZ DESIGN באמסטרדם, אומר: "אני גאה לקבל את הפרס העולמי מ- Design et al, שכן העבודה על הפרויקט המרגש הזה הייתה זכות עבורי ועבור הצוות שלנו. אנו מקדישים מחשבה עמוקה בכל פרויקט שאנו לוקחים כדי ליצור חללים בלתי נשכחים המציעים חוויה ייחודית לכל אורח והכרה זו היא ההוכה לתשוקה ולעבודה הקשה שלנו. השיפוץ והעיצוב של המלון המיתולוגי על שפת הכנרת הושפע רבות מהמסורת רבת השנים של המקום. יש שני עמודי תווך לנרטיב שסביבו עיצבנו את המלון, הראשון הוא שרידים ארכיאולוגיים שנמצאו בסביבתו, והשני דמותה של לוֹטֵה איזנברג, מנהלת המלון בשנות הארבעים והחמישים. באותה תקופה התארחו במלון כל המי ומי, מספרים שאפילו פולה בן גוריון הייתה עומדת במטבח כדי לבשל לבן גוריון את האוכל שאהב. לוטה הייתה הדמות החיה מאחורי הכול, שהגיעה מאירופה והביאה איתה משם את האווירה וההקפדה לחוף ים כנרת. כל הסטייל שיצרנו הוא ערבוב בין הדמות שלה לבין הנושא של העתיקות, בתוספת של הרבה כבוד לנוף המדהים של המים".

צילום עמית גירון

 

 

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן