בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

אי אפשר שלא להיות במוזיאון האשליות

מוזיאון האשליות נפתח לאחרונה בנמל תל אביב. המוזיאון מציע חוויה יוצאת דופן ומרגשת המשלבת את כל החושים.

במוזיאון האשליות מציגים מבחר צורות גיאומטריות ומערכות של מראות, שיחדיו יוצרים תמונת מצב וצורה שונה ממה שהיינו מצפים לראות. זו חוויה משעשעת עם טריקים מדהימים ומתעתעים המלמדים אותנו על ראייה, תפיסה, מוח האדם והמדע. כך מבינים מדוע העיניים שלנו רואות דברים שהמוח שלנו לא יכול ולא מצליח להבין במבט ראשון. את המבקרים במוזיאון מלוות תחושות של תמיהה, תדהמה, בלבול והנאה.

המוזיאון מציע למבקרים עשרות אטרקציות שונות ומגוונות שיפעילו את המחשבה ויעוררו את הדמיון. כמו: אשליות גובה, אשליות היפוך, אשליות עיוות הנוצרות באמצעות מראות, אשליית אינסוף, אשליות אופטיות, הולוגרמות, אשליית ריחוף המדמות העדר כוח משיכה, קליידוסקופ, אביזרים בהם יש "טוויסט" מסוים ועוד.

המוצגים והפעילות במוזיאון האשליות מתאימים לכל גיל, מילדים ועד קשישים.

מקימי המוזיאון הם שני יזמים מקרואטיה שהקימו מוזיאון ראשון בזגרב, ובעקבות ההצלחה המסחררת פתחו מוזיאונים כאלה בעוד 40 מדינות. כעת מגיע גם התור שלנו, בישראל, ליהנות ממוזיאון האשליות.

המוזיאון שוכן בנמל תל אביב, מתחם צפוני, ביתן 26. יש הגבלה על כמות המבקרים בעל עת, מכיון שלחץ ודוחק פוגעים בהנאה מהתערוכה. לפיכך מומלץ להזמין מראש ולקבוע מועד לביקור. הכתובת להזמנות: www.musueumofillusions.co.il

צילומים: יוסי צבקר

 

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן