קבוצת וופל בר משיקה רשת מסעדות סיניות חדשה בשם "נֵי גונג". מותג קולינרי חדשני המביא לישראל את בשורת המטבח האסייתי-פיוז'ן הכשר למהדרין. הרשת החדשה מציעה תפריט עשיר המשלב טעמים מהמזרח הרחוק עם נגיעות מדויקות של המטבח הפיוז'ן העכשווי, בכשרות מהודרת של בד"צ בית יוסף.
מסעדת נֵי גונג הראשונה ברשת נפתחה בקניון הדר בירושלים. היא מעוצבת בקפידה בסגנון המשלב אלמנטים מודרניים עם נגיעות מזרחיות קלאסיות, היוצרים אווירה אינטימית ומזמינה. החלל מאופיין בקווים נקיים ומינימליסטיים, תאורה חמה ועיצוב המשרה אווירה ייחודית ונעימה. "נֵי גונג" מציעה חוויה קולינרית ייחודית המשלבת מנות מהמטבחים הסיני, היפני והתאילנדי, תוך שמירה קפדנית על כשרות מהודרת. התפריט העשיר כולל מגוון מנות הדגל, ביניהן סושי, נודלס, דים סאם, מנות ווק מוקפצות, וירקות קלויים, שמוכנים מחומרי גלם איכותיים וטריים ביותר.
רשת נֵי גונג פונה לקהל שומרי כשרות המחפשים חוויות קולינריות חדשניות וטרנדיות. המסעדה מתאימה לארוחות עסקיות, בילוי זוגי או משפחתי, ומציעה תפריט עשיר המתאים למגוון טעמים והעדפות.
הביטוי "ני גונג" (Nèi Gōng) בסינית מורכב מהמילים: Nèi "פנימי", ו Gōng – "עבודה" או "מיומנות", והמשמעות המילולית של "ני גונג" היא "עבודה פנימית" או "כוח פנימי". לציבור שלנו זה יכול להישמע כמו "סדר לילה" בישיבה, שמוקדש ללימוד תורת המוסר. אך אצל הסינים הביטוי "ני גונג" שגור בעיקר בהקשרים של לחימה, ואילו בתחום הקולינריה מדובר על תזונה שמחזקת את הגוף מבפנים, כמו מרקים מרפאים, צמחי מרפא או מאכלים מאוזנים לפי עקרונות הרפואה הסינית.
ביהדות, "עבודה פנימית" כוללת התבוננות עצמית, התמודדות עם תאוות ורגשות שליליים, חיזוק היראה והאהבה לה', והתקדמות רוחנית דרך לימוד, תפילה, ואפילו אכילה. התורה רואה באכילה אמצעי לעבודת ה', ולא רק פעולה גשמית. החסידות ותורת המוסר אומרות לנו כיצד לאכול ואיך להתייחס לאכילה. רבי ישראל מסלנט, אבי תנועת המוסר, הדגיש ש"עבודה פנימית" היא מאבק תמידי ביצר הרע. כעת, קבוצת וופל בר מחדשים לנו פרשנות קולינרית חדשה.
מוטי זילבר מבעלי מסעדת ניי גונג (ובעל המסעדה מיסטר ברודווי במנהטן), אומר: "אנו גאים להרחיב את פעילות קבוצת וופל בר עם השקת רשת נֵי גונג, המביאה בשורה חדשה לשוק המסעדות הכשרות בישראל. הקונספט הייחודי של נֵי גונג מאפשר לקהל שומר הכשרות ליהנות מחוויה קולינרית אסייתית אותנטית ועכשווית, ברמה הגבוהה ביותר."
קבוצת וופל בר היא מהמובילות בענף המסעדות בישראל, המפעילה מספר מותגי מסעדות מצליחים. הקבוצה ידועה בסטנדרטים הגבוהים שלה, בחדשנות קולינרית ובמחויבות לאיכות ושירות ללא פשרות. הבעלים השותפים של הקבוצה הם מוטי זילבר וחברת "משקל" הירושלמית.
צילומים: ליאור אשכנזי