כל מה שמשפחות רבות צריכות על מנת לצאת לנופש הוא לבחור יעד, לארוז מזוודה, לעשות צ'ק אין במלון וליהנות מחופשה נטולת דאגות. במשפחות בהן אחד או אחדים מבני המשפחה חולים בצליאק זה לא כל כך פשוט. משפחות אלה צריכות לתכנן את החופשה עד הפירור האחרון. להיות זהירים מאוד במהלך הארוחות, לבחון כל מאכל המוגש לשולחן או מוצע במזנון, ולהסתפק במגוון מצומצם של מאכלים ללא גלוטן, הנמצאים לפעמים בפינות מיוחדות בחדר האוכל.
חולי הצליאק, הילדים וההורים, צריכים לנקוט בזהירות רבה גם בבתי מלון המגישים כיבוד ופינוקים במהלך שעות היום. התחושה הכללית היא של חובת הזהירות, ותחושה של חוסר שוויון, במיוחד כאשר מדובר בילדים.
ארגון זכויות הצליאק החליט להתניע מהלך של שינוי כדי לאפשר לחולי צליאק ליהנות מחופשה נטולת גלוטן ודאגות. במשך שלושה ימים יוכלו לנפוש בחופשיות מושלמת, עם תחושה כללית של שווים בין שווים, ללא כל מתח וחשש מפני האפשרות שהילדים בטעות יתקלו בפירור לחם.
היוזמה היא של איתי חזן, מנהל דטה בכאל ומתנדב בארגון זכויות הצליאק. החופשה המיוחדת תתקיים בסופ"ש 20-22.2.2020 במלון לאונרדו קלאב של רשת המלונות פתאל. במהלכה יתקיימו פעילויות מיוחדות, סדנאות מאסטר שף, פעילות בפונדק יטבתה ועוד.
בפיילוט הראשוני בשנה שעברה ניתן היה לצפות בהורים נרגשים עד דמעות, שאמרו שזו הפעם הראשונה בה הם מרגישים כי הם לראשונה חווים חופשה אמיתית, חופשה בה הם לא צריכים להיות דרוכים כל כך, כפי שהם רגילים להיות במצבים בהם הילד נמצא מחוץ לבית.
השנה הוזמנו 700 חדרים בשלשה בתי מלון ששווקו במהירות ונמכרו ללא פרסום, אלא מפה לאוזן בלבד.