המסעדה האיטלקית-חלבית "הבית בעולש" הכינה תפריט חדש לקיץ שמושך אליה את תשומת הלב. המסעדה נמצאת במושב עולש בקרבת נתניה ובית-ליד, בין שדות ופרדסים שמזכירים את הנופים והמסעדות של טוסקנה.

המסעדה נמצאת במבנה שהיה פעם בית-העם של המושב, ושופץ ועוצב בקפידה לייעודו כמסעדה איטלקית כשרה. בעלת המסעדה היא מאיה דן, מושבניקית צעירה מעולש, שהוריה הפעילו במקום הזה בעבר גלריה לאספנות וריהוט. הכיסאות והשולחנות במסעדה הם בסגנון איטלקי, ומפוזרים באופן מרווח מאוד זה מזה. לא רק אוכל נמכר במסעדה, אלא גם פריטי אומנות מיובאים. על התקרה תלויות נברשות וינטג', ועל הקירות ארונות עץ עתיקים ושעוני אורלוגין שמעניקים למקום את האוירה המיוחדת.

      

כל פריט שתלוי על הקיר או על התקרה מוצע למכירה. כך שילבה מאיה גלריית אומנות עם בית קפה המגיש ארוחות בוקר, פיצות משובחות בתנור אבן, פסטה תוצרת בית, דגים טריים, סלטים וקינוחים מפנקים, פרי יצירתו של השף אסף דוד.

אסף דוד למד והשתלם בשווייץ בהכנת אוכל איטלקי ובקינוחים. מאז שובו ארצה הוא מתמחה בהתאמת המטבח האיטלקי לחיך הישראלי. "יש שני אתגרים לא פשוטים בהכנת אוכל איטלקי לישראלים אניני טעם" אומר אסף. "ראשית, המטבח האיטלקי הקלאסי לא מספיק מתובל לטעם הישראלים. שנית, חלק מהגבינות האיטלקיות שמעניקות למאכלים את טעמם הייחודי אינן כשרות, כי בהכנתן מוסיפים שומן חזיר ושומן מן החי". לכן אסף דוד מנסה להוסיף תבלינים "ישראליים" שיעניקו  למאכלים האיטלקיים טעם וניחוח אותנטיים. לאחר ניסיונות רבים הוא הכין את תפריט היצירות הקולינריות החדש לקיץ, שהחידושים בו הם:

רביולי עגבניות, ארטישוק וריקוטה בקרם שמנת, רוקפור, פרמז'ן, מוצרלה ותרד עם קרעי פרמז'ן מעל.

ניוקי סלק במילוי גבינות ופיסטוק בשמנת, סילאן ושקדים קלויים

סלט פטריות פורטובלו מוקפצות

    

ומנות נוספות לדוגמה:

פטה סלמון מעושן, המוגש לצד בריוש בליוויי קוביות סלק וקונפי בצל

פילה סלמון נורווגי ברוטב שמנת חרדל על ריזוטו מילאנז.

ריזוטו איטלקי בתיבול זעפרן בתוספת פטריות, סלק, צ'ילי גרוס ופרמז'ן.

בנוסף, התפריט נותן מענה גם לצמחונים, טבעונים, ילדים ומנות ללא גלוטן וסוכר.

המחירים לא זולים אבל גם לא יקרים. והטעם… שווה כל גרוש.   טעמתי. מעולה!

מאיה דן משרתת את אורחיה בעצמה

חובבי המסעדות מנתניה ומהישובים הקרובים כמו שבי שומרון וכוכב יאיר כבר מכירים את "הבית בעולש". לדעתנו כדאי גם לאחרים להגיע. מאיה דן אומרת שמגיעים אליה לקוחות אף ממרחקים כמו ראשון לציון. המסעדה ידידותית למשפחות ואף מאפשרת לקיים אירועים פרטיים ועסקיים באווירה כפרית מ-20 ועד 250 איש.

הבית בעולש פתוח בימים א’-ה’ 9:00-22:30, שישי: 8:30-14:00 ובמוצאי שבתות שעה אחר צאת השבת. טלפון: 052-5520904.

איך מגיעים?

בכניסה למושב עולש נוסעים לאורך שדרות היוגב, פונים לחניה של המכולת ומגרשי הספורט, ובתוך החניה פונים שוב ימינה. למשתמשי WAZE יש לכתוב: "סמטת הבית עולש".

 

כל הזכויות שמורת לאתר ותוליכנו לשלום

 

כתיבת תגובה

דילוג לתוכן