בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

"סושי-ערים ראשיכם" בבית שמש

עולם קולינרי חדש של מאכלים אסיאתיים נפתח לאחרונה בפני שומרי כשרות למהדרין. בבית שמש הושקה בתחילת השבוע סושיה אושי אושי מהדרין שמציעה גם לנו אפשרות ליהנות ממטעמי יפן והמזרח.

מגישים שם סושי כשר ונהדר, ומבחר גדול במיוחד של דגים. בתפריט העשיר יש גם מנות ללא גלוטן, מנות צמחוניות, ומנות מופחתות פחמימות.

Oshi Oshi היא רשת גדולה עם עשרות סניפים ברחבי הארץ, מקצתם עם תעודות כשרות, אבל רק חמישה מהם עם כשרות מהודרת של בד"ץ בית יוסף. הזכיין של הסושיות למהדרין הוא תומר זקון, בחור חילוני, שמסביר לנו: ”אני נמצא בתוך הקניון. אם אני כבר כשר, אז למה לפספס קהל שרוצה כשרות מהודרת? אם כבר, אז עד הסוף". לפני כעשר שנים פתח את סושי סושי בקניון מלחה בירושלים, וכשההצלחה האירה לו פנים הוא פתח עוד סניפים גם ברמת גן, חולון, מודיעין, ומעתה גם בבית שמש.

כל הזכיינים של רשת Oshi Oshi נדרשים למכור את מוצרים באותו מחיר שנקבע בהנהלה. גם הסניפים הכשרים. הזכיינים נדרשים לקנות את רוב חומרי הגלם באמצעות הרשת, אך זכייני הסניפים הכשרים רשאים לקנות "בחוץ" דגים ועופות וירקות גוש קטיף בלי חרקים ועם שמיטה לחומרא, לפי דרישות הרב המקומי נותן תעודת הכשרות. העלויות של חומרי הגלם "בחוץ" יקרות יותר, ולמרות זאת הנהלה מקפידה שהמחירים לצרכנים יהיו אחידים בכל סניפי הרשת.

ואיך התוצאות הכלכליות?

תומר: "אני מרויח פחות על כל מנה בנפרד, אבל בסך הכל מרויח יותר מהממוצע בזכות הכמויות הגדולות יותר. יש תחרות גדולה בין הסושיות, אבל בתחום הכשרות התחרות קטנה יותר. הרבה לקוחות דתיים שמבינים באיכות יפנית, באים רק אלי. בנוסף, אלינו מגיעות הזמנות למגשי אירוח גדולים ולמגשי ארוחת צהריים יותר מאשר לסושיות אחרות. משרדים ומקומות עבודה שרוב עובדיהם אינם שומרי כשרות, מזמינים מגשים דוקא אצלנו כדי שגם העובדים הדתיים יוכלו לאכול עם כולם".

גישתו העסקית מזכירה לנו את דברי אחד העם "יותר מששמרו ישראל על השבת, שמרה… [הכשרות] על ישראל".

מסעדת סושי סושי בבית שמש נראית מרווחת בזכות העיצוב הנקי והקו המינימליסטי, ויש בה מקום לכחמישים סועדים. העיצוב בגוונים שחור, אפור ואדום כמו בכל סניפים הרשת, אבל לכל סניף שמורה האפשרות להוסיף טאץ' ייחודי משלו. העיצוב במסעדה החדשה נקי ונעים לעיין, עם רווח גדול יחסית בין טורי השולחנות, ויש במקום ריח של ניקיון ללא ריח טיגון שמאפיין סושיות. המלצריות עובדות סושיאליות מקצועיות ויעילות.

בסניפי אושי אושי מהדרין מנות סושי טריות: סשימי, ניגרי, מאקי, פוטומאקי, אינסייד-אאוט, קונוסים, מגוון סושי סנדוויץ' ועוד. הרשת מציעה גם מגוון מנות פתיחה קלילות כמו אדממה, מרק מיסו וסלט טופו מרענן. תפריט החורף החדש כולל גם מנות חמות מיוחדות כמו שיטאקי נודלס, פאד תאי, סושי מיס ג'ונס, מיסטר ג'ונס, ביטו ועוד.

בנוסף, יש אפשרות גם לרולים בהרכבה עצמית. אנחנו יכולים לבקש כל הרכב לפי טעמנו האישי, ובמטבח יכינו לנו במהירות רולים בהתאם. כאשר הלקוחות אובדי עצות, הטבח מתגלה כ…עובד אָצות.

בערב ההשקה הוגשו לעיתונאים ובלוגרים דתיים מגוון רולים של סושי. המנות הוגשו בצורה אסתטית מאוד, כאילו ביימו אותן עבור האיסנטגרם. תומר זקון אומר שהסושי הכי מבוקש אצלו זה 'סנסט' של סלמון פיקנטי נא עם אבוקדו ושבבי בטטה, טמפורה, וזה מצופה בסלמון צרוב. השני בפופולריות זה 'ריינבאו' שכולל סלמון ספייסי נא, מלפפון, בטטה, ואבוקדו, וכל זה עטוף בסלמון או דניס או טונה. טעמתי ונהניתי. כל רול יצא בלתי נמנע (בִּילט-אִין עִם נָא). הכשרות למהדרין אינה פוגמת במאומה בטעמים המוכרים. אולי להיפך.

אני ממליץ במיוחד על מנת השף "מיס ג'ונס". לאורז הרגיל והמוכר הם מוסיפים חומץ עם סלק, וכשמערבבים עם האורז מתקבל צבע אדמדם ורוד ייחודי. המילוי הוא של סלמון גריל, אבוקדו, טמגו, ושיטאקי בציפוי סלמון צרוב. זה מוגש על פסי רוטב איולי, ומלמעלה בוזקים מעט עירית. מנה מהממת בעושר הצבעים והטעמים שלה. בכל ביס מרגישים טעם דומיננטי אחר. בביס אחד מרגישים במיוחד את הדג, בביס אחר את הסלק, ובביס נוסף את הפטריות. טעם גן עדן ממש.

את "מיס ג'ונס" אני ממליץ לאכול כמו שהיא, בלי תוספות. ניסיתי את שתי האפשרויות. כדרכי, תחילה טבלתי פרוסה ברוטב סויה, שמתי קמצוץ ווסאבי, ועטפתי בעלה ג'ינג'ר. זה ערב לחיכי. אשתי העירה לי שכל המוסיף – גורע, ואני מקלקל את הטעם המקורי הטוב. ניסיתי לאכול פרוסה בלי תוספות, וגילית שהיא צודקת (כרגיל). המנה הזו טעימה יותר ללא תוספות. יש בה סימטריה מלאה בין מראה העיניים ובין הטעמים שבה. נסו ותהנו.

למיס ג'ונס יש גם בן זוג- "מיסטר ג'ונס". מנה שבתוכה דג דניס מטוגן, אבוקדו, בצל מטוגן, רצועות סלק, וקנפיו. מבחוץ מצופה הרול בעירית ברוטב איולי, ומעליו מעין "כתר" של כמהין. מה נאמר? ללקק את מקלות האכילה.

יש גם מבחר מנות של מוקפצים כמו הפרייד רייס ספיישל הפופולרי, וגם פאד תאי, רייס קארי, וכמובן שיטאקי נודלס וג'טבל נודלס. טעמתי ביס אחד מכל אחד מהמוקפצים, ולטעמי האישי הטוב ביותר היה הצ'ילי פפר נודלס של אטריות ביצים מוקפצות עם נתחי עוף, תירס, ירקות, עם הרבה סויה ושמן שומשום וצ'ילי חריף. גם הקארי ווק היה מצוין. עם אטריות הביצים היו גם נתחי חזה עוף ברוטב קארי עם ברוקולי, בצל, וכרוב.

בתחום הקינוחים אני ממליץ על מנת "גברת מגונדרת". זו עוגה דומה לעוגת גבינה אך היא פרווה. מעליה קרם ברולה וסוכר צרוב וקרוש. מנה אחרונה טעימה במיוחד היתה עוגת פירות עם מנגו ופסיפלורה. יש גם עוגת שוקולד פרווה חמה. לקחתי ביס אחד אך היה לי מתוק מדי.

לסיכום, סושי-סושי עשה אותי… מבסושי. טעם מומלץ ומחירים סבירים ולא יקרים.

היכן? בקניון 'נעימי' בבית שמש, ברחוב יצחק רבין 2.

צילומים: שפרה מאור ואיציק בראל

 

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן