אמש נחנך באזור התעשיה סגולה בפתח תקוה סניף חדש של רשת 'השטיח האדום'. המנכ"ל והבעלים, אלון בבג'אני, קבע את המזוזה על דלת החנות, בטקס חגיגי בהשתתפות כמאה אורחים. זהו הסניף השביעי בפריסה ארצית של 'השטיח האדום", שהינה רשת השטיחים הגדולה בישראל, שעובדת מול כ3,000 אדריכלים ומעצבי פנים.
אלון חשף בטקס שטיחים שמיוצרים בהדבקה דיגיטלית, ללא אריגה של חוטי צמר בתוך שתי וערב. מדובר בטכנולוגית הדבקת טאפטינג של ראש שעובר על פני משטח גומי או PVC או פוליאסטר (לבֶד), ומדפיס עליו בטכנולוגיה של מדפסת תלת מימד. זו טכנולוגיה שקיימת בעולם כבר 5 שנים. החיסרון שלה הוא שחיקה בגלל שימוש מרובה, שחושפת את המשטח הבסיסי בצבע לבן שמתחת לסיבים. לפיכך, החידוש המהפכני של 'השטיח האדום' זו טכנולוגיה של הזרקה דיגיטלית שבה הראש יורד עד לתשתית הסיב, וכך לא צצים בשטיחים כתמי שחיקה. אפשר לייצר אותם גם עם גב גומי, ואז הם רחיצים בקלות.
אנחנו יכולים לבחור שטיח מתוך הקטלוג הגדול של חברת 'השטיח האדום', או להביא לחנות כל צילום או עיצוב רצוי, והחברה תייצר עבורנו שטיח כרצוננו. אין הגבלות של שטח השטיח וגודלו, וגם לא הגבלות של צבעים שמכונת הדבקה רגילה מסוגלת להכיל.
חידוש גדול נוסף שהוצג אמש הוא שימוש במציאות רבודה AR כדי לבחון את התאמת השטיח לבית הפרטי שלנו. בעבר, כדי לבחור שטיח, היה מקובל שהחנות שולחת לביתנו עובד עם 3-4 שטיחים שלגביהם התלבטנו, והעובד היה מניחם על רצפת ביתנו כדי שנבחן אותם במיקום הרצוי לנו.
חברת 'השטיח האדום' פיתחו עם חברה שבדית אפליקציה מהפכנית שמאפשרת לנו לסרוק קוד מיוחד, לבחור כל שטיח מהקטלוג, וכאילו "להניח" אותו על רצפת החדר שלנו באמצעות מציאות רבודה ולראות איך הוא ייראה בבית שלנו. אנו יכולים להסתובב בבית ולראות במצלמת הטלפון את הרצפה והשטיח מכיוונים שונים. זה יכול להסיר התלבטויות וחששות, ולהרגיש יותר נוח ברכישה. אפשר גם לשנות מידות השטיח כדי שיתאימו לנו בדיוק.
חידוש טכנולוגי נוסף הוא השקת האב HUB המיועד לאדריכלים ולמעצבי פנים. זו אפליקציה שפיתחו ב'שטיח האדום' אשר מאפשרת לאדריכלים להתחבר לחשבון שלהם ושל לקוחותיהם בתוך מערכת החשבונות של חברת 'השטיח האדום'. היא מאפשרת לכל אדריכל לראות את העמלות שקיבל בעבר, אילו עמלות חדשות מגיעות לו וטרם הועברו, וגם איזה רכישות ביצעו לקוחות שהוא היפנה לרשת 'השטיח האדום'. אלון מספר שרוב השיחות עם מעצבי פנים הן בנושא של אי שיוך לקוחות של האדריכל, שגם עליהם מגיעה עמלה. אלון בבגא'ני אומר שהאפליקציה הזו מאפשרת לאדריכלים "לדוג" עסקאות שעשתה הרשת, ולשייך אותן לעצמם. עושה חיים קלים יותר בתקשורת בין אדריכלים ובין החברה, וגם חוסכת לו כוח אדם של מנהלי חשבונות.
אלון בבג'אני (34) הוא דור רביעי לסוחרי שטיחים. אבי סבו החל לעסוק במסחר בשטיחים לפני מאה שנים באיספהן בפרס. סבו עלה ארצה ופתח בתל אביב מפעל לאריגת שטיחים. אלון מספר שכילד הוא גדל בין מכונות האריגה ומתחתיהן. "התמכרתי לריחות הטקסטיל ולרעשי המכונות" הוא מספר בנוסטלגיה. לאחר שהשתחרר משירות צבאי ב2011 הוא הצטרף לעסק המשפחתי. "היה לי רעיון להנגיש להמונים את השטיחים באמצעות שיווק באינטרנט. המשפחה שלי מסורתית, ולא הבינה איך אפשר לקנות שטיח דרך מסך. זה נשמע להם דימיוני".
לכן בשנת 2014 הוא יצא לדרך עצמאית ופתח חנות משלו בראשון לציון. הוא הקים זרוע טכנולוגית שלוקחת את תחום השטיחים לשיאים שלא שיערום אבותיו. "החזון שלנו הוא להוביל את ענף השטחים בפיתוח מוצרים, בחוויות הלקוח, ובחדשנות טכנולוגית, לצד שימור הערכים והמסורת המשפחתית העוסקת בתחום מזה 4 דורות".
כיום הרשת עובדת מול לקוחות פרטיים (B2C) שמזמינים באינטרנט, וגם מול לקוחות סיטונאים (B2B) כמו מלונות ואולמות שמזמינים אלפי מ"ר של שטיחים. מוצרי 'השטיח האדום" משווקים גם באמצעות רשתות שיווק גדולות (B2B2C) כמו 'שילב' ואחרות.
כתובת הסניף החדש: הרב פינטו 22, פתח תקוה. ליד צומת סגולה